Σχόλια 08/09/16

0
dimotiki astynomia
Η πρόταση του εισαγγελέα για προφυλάκιση Μαρινάκη πλέον μπορεί να θεωρηθεί και «πλήγμα στην ενημέρωση»…


Μειώθηκαν οι αφισοκολλήσεις και τα πανό
Με ικανοποίηση διαπιστώνουν οι Ξανθιώτες ότι δύο πράγματα που ασχήμιζαν την πόλη κυρίως, οι αφισοκολλήσεις και τα εναέρια πανό, πως έχουν μειωθεί.
Όχι πως έχουν μειωθεί έως εξαφανίσεως, αλίμονο, πού τέτοια χαρά! Απλά έχουμε μείωση της αυθαίρετης αφισοκόλλησης την οποία συνεχίζουν κάποια νυχτερινά κέντρα και κάποιες κομματικές νεολαίες. Μείναν στο παρελθόν αυτοί, αλλά εάν υπάρξουν παρατηρήσεις εκ μέρους του δήμου, κι αυτές θα μειωθούν. Ως προς τα πανό, όντως τα εναέρια έχουν καταργηθεί. Έμειναν κάποια πανό που τοποθετούνται χαμηλά σε φράχτες και κάγκελα και σίγουρα θα πρέπει να σταματήσει κι αυτή η ιστορία.
Και κάτι τελευταίο. Οφείλουν όλοι όσοι τοποθετούν αυτού του είδους τις διαφημίσεις κλπ, να φροντίζουν στο τέλος και για την απομάκρυνσή τους. Τουλάχιστον.
Γ.Δ.


Πότε θα βρέξει στην Ξάνθη;
Το ακούει κανείς μέρες τώρα για το «πότε επιτέλους θα βρέξει στην Ξάνθη;». Σε πόλη και χωριά. Κυρίως βέβαια στα χωριά που έχουν ανάγκη να ξεδιψάσει η γη. Μάλιστα έχει να βρέξει εδώ και τρεις μήνες και η ξηρασία συνεχίζεται απειλητικά. Σχεδόν σ’ ολόκληρη την Ελλάδα έχει βρέξει, εκτός της Ξάνθης, κι αυτό είναι ένα ερωτηματικό.
-Ίσως τις επόμενες ημέρες, αν και τα στοιχεία δεν συνηγορούν γι’αυτό.
Γ.Δ.


Θ’ αποκτήσουμε Δημοτική Αστυνομία;
Πώς τα καταφέρνουν αλήθεια οι του δήμου και να εξαφανίζουν τη Δημοτική Αστυνομία είναι όντως καταπληκτικό. Μετά από χρόνια, αποκτήσαμε Δημοτική Αστυνομία, έστω με αρμοδιότητες που ξεκινούσαν και τελείωναν στις βόλτες στο κέντρο της πόλης. Τέλος πάντων, κάτι ήταν κι αυτό.
Πριν χαρούμε την έστω υποβαθμισμένη παρουσία της, την ακύρωσαν και στη συνέχεια την συγχώνευσαν εξαφανίζοντάς την. Από δημοτικοί υπάλληλοι έγιναν του δημοσίου. Και βέβαια η πόλη έμεινε χωρίς δημοτική αστυνομία, έστω αυτή την τυπική. Και όπως όλα δείχνουν, κανείς από το δήμο δεν δείχνει ενδιαφέρον για ν’ αποκτήσουμε δημοτική αστυνομία με ρόλο και αποστολή.
Γ.Δ.


Ξεκίνα κ. Σώρρα να πληρώνεις

Έφθασε λοιπόν η ώρα των πράξεων από τα λόγια. Έφθασε η ώρα ο πολλά υποσχόμενος Σώρρας ν’ αρχίσει επιτέλους να πληρώνει τα χρέη των Ελλήνων. Χρέη από ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, κάρτες και ό,τι έχει ο κάθε νεοέλληνας. Μάλιστα απορούσαμε τόσα χρόνια που καθυστερούσε ο κ. Σώρρας κι άφηνε τους Έλληνες να ταλαιπωρούνται και βασανίζονται για το πού θα βρουν χρήματα για τα χρέη τους.
Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρόν. Ας ξεκινήσει. Τι τα κρατάει τα 600 δις που έχει όπως λέει. Ας αρχίσει επιτέλους, ο λαός του περιμένει…
Γ.Δ.


Μαζική… παράκρουση των Βούλγαρων για την Ελλάδα
Εμφράγματα στα σύνορα και γκρίνιες προκαλεί η μαζική κάθοδος των Βουλγάρων κάθε Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα. Πολλά ΜΜΕ στη Βουλγαρία σχολιάζουν με ειρωνεία τη μανία των συμπατριωτών τους για λίγες μέρες στην Ελλάδα, προκαλώντας εμφράγματα σε όλες τις εισόδους των συνόρων μας με την ταυτόχρονη κάθοδο χιλιάδων αυτοκινήτων σε κάθε αργία. ”Κάνουν σαν να έφτασαν στην Χιλή(!)” ΄η ”δεν καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό για την Ελλάδα, ξεκουραστείτε όπου θέλετε αλλά αν δεν σας αρέσει η Βουλγαρία το πρόβλημα είναι δικό σας” είναι μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιούν βουλγαρικά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι για να κριτικάρουν την μαζική ”παράνοια” των Bούλγαρων για διακοπές στην Ελλάδα.
Μόνο το τελευταίο-εορταστικό για την Βουλγαρία 4ήμερο-πάνω από 100 χιλιάδες αυτοκίνητα πέρασαν στην Ελλάδα και αναμένεται να ξοδέψουν πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ! Οι λόγοι για την ομαδική αυτή ”παράκρουση” όπως αναφέρει το ρεπορτάζ γνωστής ιστοσελίδας είναι οι καθαρότερες ελληνικές παραλίες και η μείωση των αποστάσεων με τους νέους αυτοκινητόδρομους ενώ οι βούλγαροι εντυπωσιάζονται και από τα ελληνικά εστιατόρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στον Σεπτέμβριο υπάρχει ακόμη ένα εορταστικό 4ήμερο στην γείτονα χώρα με τις προβλέψεις να μιλάνε για μια ακόμη μαζική ”εισβολή” των γειτόνων στην Ελλάδα.


«Αγνοούνται» υπάλληλοι του δημοσίου
Η Κυβέρνηση δε γνωρίζει, που απασχολούνται 46.936 άτομα (τα οποία πληρώνει) του “στενού” και “ευρύτερου” Δημόσιου Τομέα, σύμφωνα με τον Γραμματέα Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού, κ. Παναγιώτη Καρκατσούλη, με μόλις 8 από τα 14 Υπουργεία να έχουν απαντήσει σε σχετικές Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις του Ποταμιού, για τα πόσα είναι τελικά τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που εποπτεύονται από τα Υπουργεία.
Σύμφωνα με τον κ. Καρκατσούλη, οι 49.936 «αγνοούμενοι» αφορούν σε:
-Τακτικό προσωπικό: 33.438
-Συμβάσεις έργου κ.λπ.: 10.062
-Μέλη Δ.Σ.: 1.762
-Λοιπές περιπτώσεις: 1.674.


Ο Αποστόλου απομάκρυνε τον κτηνίατρο που «άρμεγε» τους κτηνοτρόφους της Ξάνθης
Την άμεση αναστολή άσκησης των καθηκόντων του με ταυτόχρονη παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, επέβαλλε με απόφασή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, στον υπάλληλο του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Κομοτηνής, στον οποίο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης άσκησε ποινική δίωξη για δωροληψία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Και καλά με τον κτηνίατρο θα αποφανθεί η δικαιοσύνη, τους κτηνοτρόφους όμως που έπεσαν θύματα του εν λόγω υπαλλήλου και τον πλήρωναν αδρά 1,5 χρόνο ποιος θα τους αποζημιώσει;
Μ.Ξ.


Λειτουργεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης;
Τι έγινε ρε παιδιά εκεί στο Εργατικό Κέντρο; Το κλείσατε το μαγαζί και κανείς δεν απαντά σ’ ένα τηλέφωνο όλη μέρα χθες ή μήπως ήταν μέρα απεργίας ή αργίας; Ακριβοθώρητος και ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης που δεν σηκώνει τηλέφωνο. Απ’ ότι μάθαμε όμως ήταν λαλίστατος στην σύσκεψη των προέδρων των Εργατικών Κέντρων στην Θεσσαλονίκη όπου περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την αγορά εργασίας ή μάλλον …ανεργίας στο νομό μας. Το Εργατικό Κέντρο – χωρίς να έχει κάνει κάποια μελέτη ή καταγραφή αλλά έτσι εμπειρικά περισσότερο ή από αναφορές την καταμετρά στο 42%. Και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε το ποσοστό όμως το πιο σωστό θα ήταν να γίνει κάποια πιο εμπεριστατωμένη καταμέτρηση, να υπάρχει μια βάση δεδομένων και να παρακολουθούνται οι μεταβολές ώστε να υπάρχει μια πιο ευκρινής εικόνα για τα εργασιακά του νομού μας που μπορεί να βοηθήσει τους εργαζόμενους κι όχι … όλα στο περίπου και με μπακαλίστικους λογαριασμούς!
Μ.Ξ.


Ποικιλία στις Γιορτές αλλά χρειάζονται σωστές επιλογές
Το βράδυ της Δευτέρας στην κεντρική σκηνή των Γιορτών Παλιάς Πόλης στην πλατεία Μητροπόλεως φιλοξενούσαμε τους Special Delivery. Ένα χορευτικό streetdance συγκρότημα από το Γκίφχορν της Γερμανίας, πόλης αδελφοποιημένης με τον δήμο Ξάνθης. Ακούγοντας για hiphop μουσική ομολογώ ότι δεν παρακολούθησα την παράσταση, καθώς δεν είναι ανάμεσα στις μουσικές μου προτιμήσεις. Με λύπη έμαθα την επομένη ότι στην πλατεία ήταν λίγες δεκάδες άτομα, που ουσιαστικά περνούσαν από το σημείο και βρέθηκαν εκεί καθαρά από περιέργεια. Ψάχνοντας στο ίντερνετ για τους νεαρούς Γερμανούς χορευτές συνειδητοποίησα ότι μπορεί το θέαμα να ήταν ιδιαίτερο μουσικά, αλλά οι χορογραφίες τους ήταν εκπληκτικές και εντυπωσιακές. Δυστυχώς, αυτό δεν προβλήθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού που τους κάλεσε. Θεωρώ όμως και πάλι ότι ήταν μια ατυχής έμπνευση η έλευση της χορευτικής ομάδας στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, που έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα. Δεν τους τιμήσαμε με μια άδεια πλατεία. Κάθε άλλο. Μέσα στην χρονιά γίνονται κι άλλες εκδηλώσεις στις οποίες θα μπορούσαν να ενταχθούν με μεγαλύτερη επιτυχία και καλύτερη προβολή και ενημέρωση οι εν λόγω χορευτές. Στον αντίποδα, το βράδυ της Τρίτης με την βραδιά λαογραφίας, παρότι τις καθημερινές η κίνηση στις Γιορτές είναι μειωμένη σε σχέση με τα Σαββατοκύριακα, η πλατεία Μητροπόλεως ήταν γεμάτη μέχρι αργά και πολύς κόσμος έμεινε ακόμη και μετά τις 11 για να παρακολουθήσει μικρούς και μεγάλους χορευτές. Ασφαλώς δεν είναι εύκολο να τα χωρέσεις και να τα προβλέψεις όλα, αλλά το πρόγραμμα των Γιορτών θα μπορούσε να είναι πιο προσεγμένο.
Χ.Δ.


Ας μην δοκιμάσουμε επιτέλους και κάποιον
Ευτυχώς δεν προλάβαμε να… ραφτούμε για τον γάμο ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Το σχέδιο για μια ενωμένη Κεντροαριστερά έχει ήδη, όπως όλα δείχνουν, ναυαγήσει και σκυτάλη έχουν πάρει οι εκατέρωθεν… μπηχτές. Ζυμώσεις στον χώρο εδώ και χρόνια, αλλά μάλλον θα μείνουμε στο… ζύμωμα. Ένταση, ειρωνείες και βαριές κουβέντες συνθέτουν πια το κλίμα μεταξύ των δύο κομμάτων. Η όλη προσπάθεια στον χώρο του Κέντρου, με το κακοφορμισμένο συνοικέσιο, πλέον δεν μπορεί να προκαλέσει ούτε γέλιο. Να θυμίσουμε ότι ο εκλογικός νόμος δεν αλλάζει για τις επόμενες εκλογές, τουτέστιν, έστω και με μία ψήφο διαφορά, το πρώτο κόμμα θα πάρει μπόνους τις 50 έδρες. Η ψυχολογία της χαμένης ψήφου, κάτι που συνέχει και προβληματίζει πολλούς ψηφοφόρους, σε συνδυασμό με την Βαβέλ του ενδιάμεσου χώρου, πιθανώς θα οδηγήσει για άλλη μια φορά πολλούς συμπολίτες μας να ψηφίσουν με γνώμονα όχι ποιον θέλουν περισσότερο, αλλά ποιος τους ενοχλεί λιγότερο. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι το πάθημα-μάθημα με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μας αποτρέψει από την ολέθρια έως τώρα τακτική, που δυστυχώς ακόμη την ακούμε σε συζητήσεις ‘’καφενείου’’: «Ας δοκιμάσουμε και αυτούς που δεν έχουμε δοκιμάσει. Τους είδαμε τους άλλους». Ουσιαστικά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δοκιμάσει μονάχα τους ‘’ορθόδοξους κομμουνιστές’’ και τους ‘’ορθόδοξους φασίστες’’. Όπως πολύ εύστοχα σχολίασε ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος: «Δεν πειράζει, παιδιά. Ας μείνουμε και μια φορά με την απορία».
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Για τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ξάνθης Ζάχαρη την περνάνε χρόνια τώρα εκεί στην υπηρε…