Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Καθοδόν η ΚΥΑ για την επίσπευση διαδικασιών στα Σχέδια Βόσκησης

Καθοδόν η ΚΥΑ για την επίσπευση διαδικασιών στα Σχέδια Βόσκησης

0

Στον κίνδυνο να χάσει η Ελλάδα κρίσιμη χρηματοδότηση λόγω προστίμου ύψους 450 εκατ. ευρώ στάθηκε σε ομιλία του στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών που διοργανώθηκε στην Πάτρα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης


Τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης αφορούν δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στην Ε.Ε. από το 2015, ενώ μέχρι στιγμής, μόνο δύο περιφέρειες η Ηπείρου με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη και η Δυτικής Μακεδονίας με τον πρώην Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη είχαν προχωρήσει τη διαδικασία, η οποία όμως διεκόπη λόγω ενστάσεων. Λόγω των συγκεκριμένων καθυστερήσεων έχει επιβληθεί στη χώρα μας πρόστιμο 450 εκατ. ευρώ, ως δημοσιονομική διόρθωση, συνεπώς η επιβολή του συνεπάγεται το να χάσει η Ελληνική αγροτική οικονομία κρίσιμη χρηματοδότηση από την νέα ΚΑΠ”. Τα παραπάνω επισημάνθηκαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανέφερε πως για να αποφευχθεί το εν λόγω πρόστιμο λαμβάνονται ήδη τα αναγκαία μέτρα για να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες εκπόνησης και εφαρμογής των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

Όμως από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και ύστερα από επιστολή που έστειλε ο ΥπΑΑΤ σε όλους τους Περιφερειάρχες και συζήτηση με όλους, προκύπτει ότι εννέα περιφέρειες θα ξεκινήσουν τη διαδικασία ενώ τέσσερις, δήλωσαν αδυναμία να αναλάβουν την υλοποίησή τους. Και τούτο παρότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξασφάλισε πόρους 19,5 εκατ. για το κόστος της διαδικασίας εκπόνησης και υλοποίησης των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης.

Πάντως, ο υπουργός διευκρίνισε πως την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμη η ΚΥΑ για την επίσπευση των διαδικασιών για τα ΔΣΒ (Διαχειριστικά Σχεδίων Βόσκησης).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το δραματικό τροχαίο

Τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Ξάνθης, ο τραγικός απ…