Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Συναντιούνται για τη «ρεβάνς» 20 χρόνια μετά το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι οι ομάδες Ξάνθης – Γκίφχορν!

Συναντιούνται για τη «ρεβάνς» 20 χρόνια μετά το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι οι ομάδες Ξάνθης – Γκίφχορν!

0
gifhorn

Το 1996 αγωνίστηκαν σε φιλικό στη Γερμανία με την ξανθιώτικη ομάδα να φεύγει νικήτρια με 0-1

Σήμερα (Σάββατο) στις 16:00 η φιλική αναμέτρηση στο αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων

Στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων τους, μέσα από τον αθλητισμό, θα προχωρήσουν οι Δήμοι Ξάνθης και Γκίφχορν Γερμανίας με τη φιλοξενία της αποστολής της ομάδας ποδοσφαίρου της γερμανικής πόλης στην Ξάνθη.

Η αδελφοποίηση των δύο Δήμων (Ξάνθης – Γκίφχορν), κρατάει περισσότερο από 30 χρόνια, καθώς οι πρώτες επαφές και η επισημοποίηση της αδελφοποίησης έγινε στο… μακρινό 1984.

Έκτοτε υπήρξαν αρκετές ανταλλαγές αποστολών και συναντήσεις φορέων, για εκδηλώσεις κυρίως πολιτιστικού χαρακτήρα, όμως ψάχνοντας το αρχείο του «Ε» βρήκαμε και μία… ποδοσφαιρική συνάντηση που υπήρξε ανάμεσα στις ομάδες των δύο πόλεων, πριν 20 χρόνια.

Συναντιούνται για τη «ρεβάνς» 20 χρόνια μετά το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι!

Ήταν καλοκαίρι του 1996, όταν η ξανθιώτικη ομάδα είχε μεταβεί στο Ζέεφελντ της Αυστρίας για να πραγματοποιήσει εκεί τη θερινή την προετοιμασία της (ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που πραγματοποίησε εκεί προετοιμασία και από τότε την ακολούθησαν πολλές ακόμη ελληνικές ομάδες) και να δώσει ένα κύκλο φιλικών.

Μετά το τέλος των προπονήσεων επί αυστριακού εδάφους, η ξανθιώτικη αποστολή συνέχισε επί γερμανικού εδάφους με προορισμό την πόλη Γκίφχορν.

Σε επικοινωνία που είχε το «Ε» με τον τότε Γενικό Αρχηγό της ΠΑΕ Ξάνθη, κ. Νίκο Τσιτσέλη, ο ίδιος ανασύροντας από τη μνήμη του στοιχεία σημείωσε:

Ν.Τ.: «Είχαμε προπονητή τον Κουρτ Γιάρα, ο οποίος είχε έρθει τον Ιανουάριο του 1996 στην ομάδα και έτσι το καλοκαίρι του ίδιου έτους, με επικεφαλής τον Αυστριακό προπονητή, ταξιδέψαμε στο Ζέεφελντ για το κύριο μέρος της προετοιμασίας. Ήταν μέσα προς τέλη Ιουλίου, ενώ στις αρχές Αυγούστου πήγαμε στο Μόναχο, από εκεί αεροπορικώς στο Ανόβερο και από οδικώς στο Γκίφχορν, για να δώσουμε φιλικό με την τοπική ομάδα, η οποία βέβαια αγωνιζόταν (σ.σ. όπως και σήμερα) σε αρκετά χαμηλότερη κατηγορία. Η αδελφοποίηση των δύο πόλεων εξάλλου ήταν η αφορμή για εμάς να προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση, ενισχύοντας τις σχέσεις μας, ενώ θυμάμαι ότι είχε μεσολαβήσει και ο αείμνηστος δήμαρχος Φίλιππος Αμοιρίδης, με προτροπή του οποίου πραγματοποιήθηκε η μετάβαση μας εκεί. Θυμάμαι ότι είχαμε μείνει 2 ή 3 ημέρες στη γερμανική πόλη και σε αυτή τη διάρκεια είχαμε δώσει φιλικό στο οποίο, λόγω της διαφοράς δυναμικότητας είχαμε παραταχθεί με χαλαρή διάθεση, ωστόσο είχαμε φύγει νικητές με σκορ 0-1. Θυμάμαι επίσης ότι η διαμονή μας εκεί ήταν πολύ καλή και είχαμε επιστρέψει με απόλυτα θετικές εντυπώσεις στη Ελλάδα, όπου συνεχίσαμε τα φιλικά (σ.σ. με συμμετοχή της ομάδας σε τουρνουά στη Λέσβο) ενόψει της έναρξης της ποδοσφαιρικής σεζόν 1996-1997».

Σήμερα στις 16:00 το φιλικό Ξάνθη – Γκίφχορν στο Αθλ. Κέντρο Πηγαδίων

Έτσι σήμερα, 20 χρόνια μετά την πρώτη φιλική συνάντηση στη Γερμανία όπου η ξανθιώτικη ομάδα είχε νικήσει με 0-1, οι ποδοσφαιρικές ομάδες των δύο πόλεων θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους, σε φιλικό που θα διεξαχθεί σήμερα (Σάββατο) στις 16:00 σε γήπεδο του προπονητικού κέντρου της ΠΑΕ στα Πηγάδια. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι την αποστολή του Γκίφχορν (που επρόκειτο να φθάσει χθες το βράδυ στην Ξάνθη) θα συνοδεύει ο δήμαρχος της γερμανικής πόλης κ. Ματίας Νέρλιχ, ενώ μετά το φιλικό η αποστολή θα παραμείνει στο Αθλ. Κέντρο της ΠΑΕ Ξάνθης, μέχρι τη Δευτέρα οπότε είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση τους. Καθώς η ομάδα της Ξάνθης έχει προγραμματισμένο αγώνα τη Δευτέρα κόντρα στον Ατρόμητο Αθηνών, στο φιλικό με τη Gifhorn FC θα παρατάξει μία μικτή ομάδα, αποτελούμενη από παίκτες των τμημάτων υποδομής κ.α.

Για την επίσκεψη της αποστολής του Γκίφχορν ο Δήμος Ξάνθης εξέδωσε Δελτίο Τύπου όπου αναφέρεται:

«Ο Δήμος Ξάνθης και ο αδελφοποιημένος Δήμος Γκίφχορν Γερμανίας προχωρούν στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων τους, διευρύνοντας τη συνεργασία τους και στον αθλητισμό.

Ποδοσφαιρική ομάδα, την οποία θα συνοδεύει και ο Δήμαρχος κ. Ματτίας Νέρλιχ, επισκέπτεται την Ξάνθη από 30 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2016.

Στα πλαίσια της εδώ παραμονής της η ομάδα θα πραγματοποιήσει φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με τοπική ομάδα, το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 16.00, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της διαμονής της στην Ξάνθη θα προπονείται σε αθλητικές εγκαταστάσεις της.

Η επίσκεψη αυτή είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων που διαμείφθηκαν μεταξύ των Δημάρχων Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου και του Δημάρχου Γκίφχορν κ. Ματτίας Νέρλιχ, κατά την τελευταία επίσκεψη του κ. Νέρλιχ στην Ξάνθη».

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 20:30 της 25ης Μαΐου ο τελικός Παναθηναϊκός – Άρης

Στο Πανθεσσαλικό γήπεδο Η ΕΠΟ ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι αποφασίστηκε η ώρα του τελικ…