Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Αντίστροφη μέτρηση για το «διαζύγιο» Skoda – Ξάνθη!

Αντίστροφη μέτρηση για το «διαζύγιο» Skoda – Ξάνθη!

0
xanthi-fc

Αλλάζει προσεχώς η ονομασία και έπεται συνέχεια…

Κοντά σε συμφωνία με τον 27χρονο Σέρβο τερματοφύλακα Ζίβκο Ζίβκοβιτς

Πλησιάζει η ώρα των… αλλαγών στη Skoda Ξάνθη, η οποία προσεχώς θα… αποχωριστεί τον επί 25ετίας χορηγό της (Skoda) και θα μείνει Ξάνθη… σκέτο!

Η αντίστροφη μέτρηση γι’ αυτή την κίνηση είχε ξεκινήσει ουσιαστικά από πέρσι, περίπου τέτοια εποχή, όταν είχε γίνει γνωστό ότι επέρχεται διαζύγιο της Βιαμάρ (εταιρεία του Χρ. Πανόπουλου) με την Skoda. Τότε βέβαια, γνωρίζαμε ότι αυτό το διαζύγιο θα επέλθει μέσα στον 2017, αλλά φαίνεται ότι αυτό έχει ήδη επέλθει με την έλευση του τρέχοντος καλοκαιρού. Και την απάντηση δίνει ένα δελτίο Τύπου που εκδόθηκε, όχι από την Skoda ή την Βιαμάρ, αλλά από τη νέα εταιρεία που αναλαμβάνει την αντιπροσωπία της Skoda στην Ελλάδα.

Από την 1η Ιουνίου η Skoda τερμάτισε την συνεργασία της με την Βιαμάρ και τον Πανόπουλο, άρα και με την Ξάνθη. Μοιραία και η Ξάνθη τερματίζει την συνεργασία της με την Skoda. Και η αποκάλυψη έρχεται από την ίδια την ιστοσελίδα του συλλόγου.

Συγκεκριμένα όποιος προσπαθούσε να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη (skodaxanthifc.gr) από το βράδυ της Τετάρτης, διαπίστωνε ότι η επίσημη ιστοσελίδα της ξανθιώτικης ΠΑΕ έχει κατέβει. «Site off-line», αναφέρεται αλλά παράλληλα, πλέον δεν γράφει ότι είναι ένα site της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη αλλά της… Xanthi FC. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Είναι προφανές ότι πλέον απομένει λίγος χρόνος για τα… αποκαλυπτήρια νέου site και νέου ονόματος.

Πέρα από την αλλαγή του ονόματος, το επόμενο διάστημα προφανώς θα παρουσιαστεί και νέο σήμα (χωρίς το Skoda), ενώ στο γήπεδο της ομάδας στα Πηγάδια έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες στα καθίσματα ώστε να μην αναγράφεται ο – πρώην πια – χορηγός.

Κοντά σε συμφωνία με τον Σέρβο τερματοφύλακα Ζίβκοβιτς

Οριστική συμφωνία φαίνεται ότι επήλθε ανάμεσα στη Skoda Ξάνθη και τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, κι έτσι εκτός απροόπτου ο 27χρονος Σέρβος γκολκίπερ θα φοράει τα γάντια της ξανθιώτικης ομάδας αναλαμβάνοντας την υπεράσπιση της εστίας της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω τερματοφύλακας υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Ξάνθη κι έτσι θα αποτελέσει το 3ο μετεγγραφικό απόκτημα, μετά τους Θανάση Παπαγεωργίου (δεξί μπακ/ελεύθερος από Πανθρακικό) και Πάμπλο Ντε Λούκας (αμυντικός μέσος/ελεύθερος από Βιτορούλ).

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σπουδαία κίνηση από την ξανθιώτικη ομάδα προκειμένου να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα κάνει αίσθηση και θα πρωταγωνιστήσει στο νέο πρωτάθλημα. Ο Ζίβκοβιτς έχει ύψος 1,93 μ. και είναι διεθνής με τις μικρές ηλικιακά εθνικές ομάδες της Σερβίας.

Το 2005 τον απέκτησε η Παρτιζάν, η οποία όμως ως το 2012 τον παραχωρούσε δανεικό και σε άλλες ομάδες. Ωστόσο μαζί της έχει κατακτήσει τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα, τον Αύγουστο του 2013 πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο (γ’ προκριματικό γύρο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λουντογκόρετς) και πέρσι αγωνίστηκε σε 15 ματς.

Στον Πλατανιά ο Καρυπίδης

Ύστερα από μια διετία στην Ξάνθη, ο Χρήστος Καρυπίδης θα φορέσει τη φανέλα του Πλατανιά. Ο 34χρονος αμυντικός δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ξάνθη και η ομάδα των Χανίων του πρόσφερε μονοετές συμβόλαιο, το οποίο έκανε αποδεκτό.

Ο έμπειρος αμυντικός έχει περάσει στο παρελθόν από ΠΑΟΚ, Καβάλα, Κέρκυρα, Χαρτς, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα Λεμεσού, ενώ πέρυσι στην Ξάνθη αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια (σημείωσε και 1 γκολ). Την Παρασκευή (3/6) ο Καρυπίδης θα ταξιδέψει στα Χανιά και θα υπογράψει στη νέα του ομάδα.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Σήμερα στις 20.30 ο μεγάλος τελικός

Η πορεία του Παναθηναϊκού και του Άρη έως τον τελικό Από έξι αγώνες έδωσαν τόσο ο Παναθηνα…