Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Μία απουσία και δύο ερωτηματικά ενόψει Πλατανιά για τη Skoda Ξάνθη

Μία απουσία και δύο ερωτηματικά ενόψει Πλατανιά για τη Skoda Ξάνθη

0
lucesku-proponisi

Εκτός ο τραυματίας Ορφανίδης – αμφίβολοι οι Παπαστεριανός, Καμαρά

Την Κυριακή στις 19:00 (απευθείας NS Extra2) η αναμέτρηση στα Χανιά όπως και όλα τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής

Χθες, στην πρώτη προπόνηση του Απριλίου, η Skoda Ξάνθη συνέχισε με πρωινή προπόνηση την προετοιμασία της για το κυριακάτικο ματς με τον Πλατανιά στα Χανιά. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ και ακολούθησαν το πρόγραμμα εκγύμνασης. Τόσο το πρώτο που ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:00 όσο και το δεύτερο που ξεκίνησε λίγο μετά τις 12:00, δούλεψαν σε τομείς της επιθετικής τακτικής και στα τελειώματα φάσεων ενώ στην προθέρμανση υπήρξαν ασκήσεις ταχύτητας.

Η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Πλατανιά θα ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί με το καθιερωμένο χαλάρωμα ενώ στη συνέχεια η αποστολή θα αναχωρήσει για την κωμόπολη των Χανίων, όπου θα διανυκτερεύσει το βράδυ του Σαββάτου.

Όσον αφορά τις απουσίες, δεδομένη είναι αυτή του τραυματία Πέτρου Ορφανίδη που θα επιστρέψει σε περίπου δύο εβδομάδες στη δράση, ενώ και χθες ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Παπαστεριανός που έχασε τις προπονήσεις όλης της εβδομάδας κι έτσι το πιθανότερο είναι να μείνει επίσης εκτός αποστολής. Αμφίβολος επίσης είναι ο Κάσα Καμαρά ο οποίος επέστρεψε χθες στα Πηγάδια μετά την κλήση του στην Εθνική Μαυριτανίας και τις δύο αναμετρήσεις κόντρα στην Γκάμπια για τα προκριματικά της αφρικανικής ζώνης. Ο Καμαρά με αρκετή κόπωση στα πόδια του δύσκολα να συμπεριληφθεί στην αποστολή η οποία θα ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι, μετά την προπόνηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι διαιτητής της αναμέτρησης τη 28ης αγωνιστικής στα Περιβόλια Χανίων ορίστηκε να είναι ο Γιώργος Κύζας της ΕΠΣ Δράμας με 1ο βοηθό τον κ. Σίπκα (ΕΠΣ Πέλλας) και 2η βοηθό την κα. Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής) ενώ 4ος διαιτητής θα είναι ο Ιωάννης Μουρτζάκης της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Αυτές είναι οι θέσεις των 11 «μικρομεσαίων» ΠΑΕ, με τις οποίες συμφωνούν οι τέσσερις μεγάλοι!

Σε ρηξικέλευθες θέσεις-προτάσεις για το ποδόσφαιρο κατέληξαν οι 11 «μικρομεσαίες» ΠΑΕ, με τις οποίες, όπως αποκάλυψε ο Χρήστος Πανόπουλος, συναίνεσαν και οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Οι αποφάσεις πάρθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης, μετά τη συνάντηση που υπήρξε στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ στην Αθήνα.

Ουσιαστικά, όλες οι ομάδες της Superleague -πλην του Ηρακλή προς το παρόν- συμφώνησαν πως τον τελευταίο λόγο στα της διαιτησίας πρέπει να τον έχουν οι ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, ενώ υπήρξε ομοφωνία και σε ό,τι έχει να κάνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, με την πρόταση της ΑΕΚ για μοίρασμα του 40% των εσόδων του πρωταθλητή από το Champions League να χαρακτηρίζεται ως «μια καλή αρχή, αλλά τι να τα κάνεις τα έσοδα, και για ποια έσοδα του Champions League θα μιλάμε, όταν με το υποβαθμισμένο ποδόσφαιρο που έχουμε επιλέξει να παίζουμε, οι ομάδες μας θα παίζουν σε ένα, δύο, τρία προκριματικά, με άγνωστα τα όποια έσοδα».

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν δύο ιδέες αναφορικά με τα τηλεοπτικά. Πρώτη, το 40% να μοιράζεται ισομερώς και το 60% με βάση τον βαθμολογικό πίνακα. Και η δεύτερη, να μοιράζεται το 50% ισομερώς και το υπόλοιπο 50% από τη βαθμολογική θέση των ομάδων. Συμφωνήθηκε, εξάλλου, οι ομάδες που υποβιβάζονται στη Football League να λαμβάνουν 200.000 ευρώ για έναν χρόνο, αρκεί να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.

Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαιτησία, οι 11 συμφώνησαν πως:

α) ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας πρέπει να προτείνεται από τη Superleague, σε μυστική ψηφοφορία.

β) θα προτείνονται 3, 5 ή 7 ονόματα και εκείνος που λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους, θα είναι ο νέος πρόεδρος.

γ) ένα μέλος θα είναι υπεύθυνο για τους παρατηρητές διαιτησίας, και θα εκλέγεται όπως ακριβώς και ο πρόεδρος.

δ) στο τέλος του πρώτου γύρου, δε, οι 16 ιδιοκτήτες θα κρίνουν την πορεία της διαιτησίας και θα ψηφίζουν για το αν είναι ευχαριστημένοι ή όχι από αυτή.

Τέλος, ο πρόεδρος θα λαμβάνει 2.500 ευρώ μηνιαίως για δέκα μήνες, ενώ το μέλος 1.700. Βέβαια, ακόμη και αν στο ΔΣ της 12ης Απριλίου υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ΠΑΕ της Superleague αναφορικά με τη διαιτησία, πρέπει να «ανάψει το πράσινο φως» η ΕΠΟ για την εφαρμογή των παραπάνω…

«Να κάνει πράξη τις προτάσεις η ΕΠΟ»

Μετά την παραπάνω συνάντηση, ο Χρήστος Πανόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους 10 ιδιοκτήτες, επιτρέψτε μου τον όρο, των μικρομεσαίων ΠΑΕ, για το πολιτισμένο κλίμα και για τις θέσεις τους, που μας οδήγησαν να βγάλουμε μία λογική και έντιμη πρόταση, που πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας θα αγγίξει και τον κάθε έντιμο φίλαθλο.

Θέλω να ευχαριστήσω τις 4 μεγάλες ΠΑΕ, για τις οποιεσδήποτε υπερβάσεις έκαναν, ώστε να συμφωνήσουν μαζί μας. Το τι υπερβάσεις έκαναν το γνωρίζουν καλύτερα από όλους εμάς οι ίδιες.

Θέλω να ευχαριστήσω τη FORTHNET, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής κο Π. Παπαδόπουλο, στον οποίο επέδωσα κατά γράμμα τις προτάσεις αυτές και, βλέποντας ότι είναι πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον στο ποδόσφαιρο, θα πριμοδοτήσει τη Super League με το ποσό των 4.000.000 ευρώ, για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017.

Θα πρέπει επιτέλους η ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ να προχωρήσει σε αυτή τη μελέτη, για ένα ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο.

Θέλω να θυμίσω σε όλους εμάς τους ιδιοκτήτες, ότι οι ιδιοκτήτες αλλάζουν, η ομάδα και η ιστορία της μένουν.

Θέλω να προτρέψω τη σημερινή ΕΠΟ να δει το ποδόσφαιρο διαφορετικά. Να σεβαστεί τη θέση των ΠΑΕ, όπως αυτές διατυπώνονται. Να τις κάνει πράξη για του καλό του Ελληνικού Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, σεβόμενη έτσι τον απλό φίλαθλο κόσμο που εκπροσωπούν όλες αυτές οι ομάδες.

Να σεβαστεί στο τέλος το Δημόσιο αίσθημα, όπως αυτό εκφράζεται σήμερα, μέσα και από τις μικρές και από τις μεγάλες ομάδες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στη σημερινή ΕΠΟ, αλλά και σε όποια ΕΠΟ, προκύψει στο μέλλον.

Τέλος, το να φύγει, μέσα από το ποδόσφαιρο, η χώρα μας από την Ευρώπη, FIFA UEFA, θα είναι μια μαύρη σελίδα, η πιο μαύρη σελίδα, και για το ποδόσφαιρο, και για τη μικρούλα χώρα μας που λέγεται Ελλάδα, και που όλοι οι Έλληνες την θέλουμε στην Ευρώπη.

Αν αυτό γίνει θα έχει την υπογραφή όλων μας, της Πολιτείας της ΕΠΟ της SUPER LEAGUE, όλων μας.

Ας γίνουμε λογικοί. Δεν με ενδιαφέρει αν θα πέσει η ΕΠΟ, αν θα κάνει υποχωρήσεις, ο Υπουργός, αν, αν, αν, ας κάνουν όλοι το αυτονόητο, ώστε το ποδόσφαιρό μας να μείνει στην Ευρώπη, εκεί που ανήκει και η χώρα μας.

SUPER LEAGUE

28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΩΡΑ 19:00

ΑΕΛ Καλλονής – Α.Ε.Κ. (NS4)

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Ατρόμητος Αθ. – Παναιτωλικός (NS24)

Διαιτητής: Κιοτζένης (Ξάνθης)

Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης (NS7)

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα (NSEXTRA1)

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Ολυμπιακός – Πανθρακικός (NS3)

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

Παναθηναϊκός – Βέροια (NS6)

Διαιτητής: Σελίμος (Λακωνίας)

Πανιώνιος – Π.Α.Ο.Κ. (NS2)

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη (NSEXTRA2)

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 73*

2. Α.Ε.Κ. 53

3. Παναθηναϊκός 48

4. Π.Α.Ο.Κ. 44

5. Πανιώνιος 41

6. ΠΑΣ Γιάννινα 35

7. Πλατανιάς 35

8. Παναιτωλικός 34

9. Αστέρας Τρίπολης 34

10. Ατρόμητος Αθ. 33

11. Λεβαδειακός 33

12. Skoda Ξάνθη 32

13. Ηρακλής 31*

14. Βέροια 26

15. Πανθρακικός 17

16. ΑΕΛ Καλλονής 15

* Εκκρεμεί η αναμέτρηση Ηρακλής – Ολυμπιακός.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η ερυθρόλευκη αποστολή για τον ημιτελικό του Conference League

Σήμερα το βράδυ Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άστον Βίλατο απόψε το βράδυ, Μεγάλη Πέμπτη …