Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το Καρναβάλι Ξάνθης ξεκίνησε… παιδικά και δυναμικά

Το Καρναβάλι Ξάνθης ξεκίνησε… παιδικά και δυναμικά

0
karnavalakia

Τεράστια σε συμμετοχή, γεμάτη κέφι και χρώματα η Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση

Π. Λύρατζης: «Τα παιδιά αρχίζουν να ‘’συναγωνίζονται’’ την μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση»

«Βούλιαξαν» την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης οι μικροί καρναβαλιστές που πήραν μέρος στην παιδική καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής. Χαρά, κέφι και ζωντάνια χάρισαν οι μικροί ‘’μασκαράδες’’ σε όσους πήραν μέρος στην παρέλαση ως συνοδοί τους, αλλά και στους πολλούς που την παρακολούθησαν. Η παιδική καρναβαλική παρέλαση πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών – Ξανθιώτικο Καρναβάλι με τον τίτλο για φέτος να είναι: «Ήρωες των Παραμυθιών χρωματίζουν και χαρίζουν χαμόγελα στις παιδικές ψυχές».

Έδωσε το έναυσμα για την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής

Μια προεόρτια παρέλαση που έβαλε για τα καλά την πόλη της Ξάνθης σε ρυθμούς Καρναβαλιού και αποτέλεσε μια επιτυχημένη μικρογραφία αυτού που θα συμβεί την επόμενη Κυριακή. Ο μικρότερος καρναβαλιστής που εντοπίσαμε, στο καρότσι του εν είδει άρματος, ήταν ο μόλις τριών μηνών Νίκος, που μπήκε από πολύ νωρίς στο πνεύμα του Καρναβαλιού και της πόλης. Γονείς που βαρύνονται από προβλήματα, κυρίως οικονομικής φύσης, ντύθηκαν, βάφτηκαν και βρέθηκαν στην οδό 28ης Οκτωβρίου για να μην στερήσουν από τα παιδιά τους αυτή την χαρά. Δεν ήταν λίγα τα πρόσωπα που είδαμε συνοφρυωμένα, αλλά ούτε αυτά κατάφεραν να αντισταθούν στον ρυθμό και το ξέφρενο κέφι των μικρών, που διασκέδασαν με την καρδιά τους. Στην παρέλαση, εκτός από τα σχολεία της Ξάνθης, συμμετείχαν και οι Πρόσκοποι της Ξάνθης ανοίγοντας την παρέλαση μαζί με τους ‘’συναδέλφους’’ τους από όλη την ΑΜ-Θ.

Π. Λύρατζης: «Σε λίγα χρόνια η παιδική παρέλαση θα είναι ισάξια με την μεγάλη»

Οι υπάλληλοι του Κέντρου Πολιτισμού ήταν εκεί από νωρίς για να φροντίσουν ώστε όλα να εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μαζί τους και ο πρόεδρος του Κέντρου, Πασχάλης Λύρατζης, ο οποίος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την συμμετοχή του, μετά την ενημέρωση που είχε προηγηθεί στα σχολεία. «Συμμετείχαν σήμερα στην παρέλαση 30 σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, όπως επίσης και οι Πρόσκοποι της Ξάνθης, που αξίζουν ένα μεγάλο ‘’μπράβο’’, διότι έφεραν κόσμο από πέντε γειτονικούς νομούς», δήλωσε ο ίδιος, ευχαριστώντας και συγχαίροντας όλους τους γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές, αλλά πρώτιστα τους μαθητές. «Έχει αρχίσει σιγά-σιγά να μεγαλώνει και αυτή η καρναβαλική παρέλαση. Συμμετέχει πολύς κόσμος και πολλοί επισκέπτες και πιστεύω ότι σταδιακά ‘’φεύγει’’ από τα όρια του νομού μας και η παιδική καρναβαλική παρέλαση, που σε δύο με τρία χρόνια θα είναι ισάξια της μεγάλης καρναβαλικής μας παρέλασης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μετά την παρέλαση, συναυλία με τους Onirama

Μετά το πέρας της παρέλασης οι μικροί καρναβαλιστές με τους συνοδούς τους κατέληξαν στην Κεντρική Πλατεία, η οποία ήταν γεμάτη ασφυκτικά από άκρου εις άκρον. Όλοι περίμεναν την συναυλία τους δημοφιλούς συγκροτήματος των Onirama, που για δύο ώρες άπλωσαν τις μουσικές τους κορυφώνοντας το κέφια και την διασκέδαση. Χιλιάδες οι επισκέπτες και οι Ξανθιώτες που πλημμύρισαν τους δρόμους και κυρίως την πλατεία, με όλους να γίνονται για λίγο παιδιά συμμετέχοντας ενεργά στην μεγάλη γιορτή.

Η Ξάνθη ‘’κόλλησε’’ Καρναβάλι και το Ωραιόκαστρο

Είναι γνωστή η συνεργασία της πόλης μας με τον δήμο Ωραιοκάστρου, ο οποίος ζήτησε την βοήθεια και την τεχνογνωσία ώστε να οργανώσει το δικό του Καρναβάλι. Πέρυσι συμμετείχε μία ομάδα δικών μας καρναβαλιστών και δόθηκαν κάποια παλαιότερα άρματα, ενώ φέτος βρέθηκε στο δικό τους Καρναβάλι, που πραγματοποιείται μία εβδομάδα πριν από το ξανθιώτικο, αντιπροσωπεία του Κέντρου Πολιτισμού. Οι Ξανθιώτες που βρέθηκαν εκεί επέλεξαν και βράβευσαν το καλύτερο πλήρωμα, τους «ΣΕΦ», που θα ‘’ανοίξουν’’ τιμής ένεκεν την δική μας παρέλαση ως πρώτο καρναβαλικό πλήρωμα.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…