Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πρόσωπο αλληλεγγύης από την Ξάνθη στους πρόσφυγες

Πρόσωπο αλληλεγγύης από την Ξάνθη στους πρόσφυγες

0
prosfyges karvali

Αυτοδιοίκηση, φορείς, σύλλογοι και νέοι εθελοντές συγκεντρώνουν κουβέρτες, τρόφιμα, φάρμακα και είδη υγιεινής για τους πρόσφυγες

Μεγάλη ανταπόκριση από τους ξανθιώτες. Όλο και πιο φροντισμένα και ταξινομημένα τα είδη που προσφέρονται. Ενισχύεται ο μεταξύ τους συντονισμός

Οργασμός ενεργοποίησης και συντονισμού σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες και στην Ξάνθη για τη συνδρομή με ό,τι μέσα διαθέτει ο καθένας στις ανάγκες και την ανακούφιση των προσφύγων.

Οι εθελοντές δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ανάγκες που εντοπίζονται, κυρίως με τους πρόσφυγες της Καβάλας, αφού οι επείγουσες ανάγκες αλλάζουν καθημερινά.

Ο Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει να είναι παρών στα σημεία όπου στεγάζονται οι πρόσφυγες και υπάρχει συνεχής συλλογή τροφίμων και αναλωσίμων.

Στην καμπάνια αλληλεγγύης εντάσσονται και ο δήμος με την αντιπεριφέρεια Ξάνθης που ξεκίνησαν και αυτοί τη συλλογή ειδών προς τους πρόσφυγες. Μαζί τους, φάρμακα αλλά και δυναμικό θέτει στην υπηρεσία των προσφύγων το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο της Μητρόπολης, αλλά και οι φαρμακοποιοί που συγκεντρώνουν και αποστέλλουν φάρμακα, με βαρύτητα σε αυτά που έχουν περισσότερη ζήτηση, λόγω των περιπτώσεων που παρουσιάζονται.

Με αυξημένη αίσθηση ευαισθητοποίησης στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν και οι πρόσκοποι, ο σύλλογος Κατασκηνωτών με τη στήριξη του συνεταιρισμού ταξί Eurotaxi Ξάνθης, το στέκι kardelen, η ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά και εθελοντικές ομάδες που σχηματίζονται αυθόρμητα, με σκοπό να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ανθρωπιάς και συμπαράστασης στην ασύλληπτη τραγωδία του προσφυγικού.

Μέσω των εθελοντών συγκεντρώνονται πλέον είδη πρώτης ανάγκης και σε άλλους χώρους, πέραν των γραφείων των φορέων και συλλόγων, μέσω νέων εθελοντικών πρωτοβουλιών. Ενδεικτική είναι η χθεσινή συλλογή παιχνιδιών στο πάρκο της Κυψέλης, τα οποία θα μεταφερθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Ν. Καρβάλη στο πλαίσιο του καρναβαλιού για να δώσουν χαρά και χαμόγελα στα μικρά προσφυγόπουλα. Στο σημείο, συγκεντρώνονται είδη για τους πρόσφυγες κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 18:00 μμ έως και 19:00μμ.

Αυτό που παρατηρούν και οι ίδιοι οι εθελοντές είναι η εντυπωσιακή ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος προσφέρει κουβέρτες, ιματισμό, συσκευασμένα τρόφιμα, στρώματα και ρουχισμό. Μάλιστα, διαπιστώνεται προοδευτικά ορθότερη πληροφόρηση με αποτέλεσμα τα προσφερόμενα είδη να παραδίδονται στους εθελοντές φροντισμένα, τακτοποιημένα και ταξινομημένα, πράγμα που βοηθά σημαντικά στη σωστή και αμεσότερη ανταπόκριση των εθελοντών στις παρουσιάζομενες ανάγκες. Παράλληλα, συνεχίζει η στήριξη των οικογενειών και ανθρώπων της περιοχής που το έχουν ανάγκη.

Σημαντική είναι επίσης, η δικτύωση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε εθελοντές της Ξάνθης, της Καβάλας και της Κομοτηνής, η οποία εξελίσσεται συνεχώς λόγω της συνεννόησης που υπάρχει αλλά και των προβλημάτων που προκύπτουν και χρήζουν διεκπεραίωσης.

Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…