Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Σήμερα ρίχνεται στη «μάχη» του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας η Αναγέννηση Θαλασσιάς

Σήμερα ρίχνεται στη «μάχη» του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας η Αναγέννηση Θαλασσιάς

0
anagennisi-kypello16

Στις 15:00 η αναμέτρηση με το Νέστο Χρυσούπολης στο γήπεδο της Θαλασσιάς

«Έχουμε δουλέψει πολύ για το συγκεκριμένο ματς και μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση» δηλώνει στο «Ε» ο προπονητής Γιάννης Αποστολίδης

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για την Αναγέννηση Θαλασσιάς, που ετοιμάζεται για ένα ιστορικό παιχνίδι, το πρώτο με ομάδα εκτός Νομού Ξάνθης, καθώς ως κυπελλούχος ΕΠΣ Ξάνθης, θα υποδεχθεί τον κυπελλούχο ΕΠΣ Καβάλας, Νέστο Χρυσούπολης, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ερασιτεχνών Ελλάδας.

Η σημερινή αναμέτρηση στο γήπεδο της Θαλασσιάς θα διεξαχθεί στις 15:00 και αναμένεται να έχει μεγάλη προσέλευση φιλάθλων από τη Θαλασσιά και την ευρύτερη περιοχή μιας και το ενδιαφέρον είναι έντονο για αμφότερες τις ομάδες.

Η Αναγέννηση, στην παρθενική της συμμετοχή στη διοργάνωση πάντως στάθηκε άτυχη, καθώς πετυχαίνει τον «ανεβασμένο» Νέστο Χρυσούπολης που φέτος πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής βρισκόμενος στην 3η θέση του ομίλου, πίσω από τους Άρη και Δόξα Δράμας.

Ωστόσο από την πλευρά της η κυπελλούχος Ξάνθης έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για το σημερινό ματς, με τον προπονητή της Θαλασσιάς Γιάννη Αποστολίδη να υπογραμμίζει πως δεν φοβούνται τον αντίπαλο που είναι το φαβορί, καθώς – και με την υποστήριξη των φιλάθλων τους – θα χτυπήσουν το παιχνίδι εξαντλώντας όλες τις πιθανότητες που έχουν για να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Αναλυτικά ο Γιάννης Αποστολίδης στις δηλώσεις του στο «Ε» τόνισε:

«Ε»: Για πρώτη φορά φέτος η Θαλασσιά κατέκτησε το κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης κι έτσι ετοιμάζεται για την παρθενική συμμετοχή της στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας. Πως ζείτε αυτή την εμπειρία;

Γ.Α.: «Είναι μία πρωτόγνωρη εμπειρία και θέλουμε να τη ζήσουμε με τον καλύτερο τρόπο και να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας για τη νίκη – πρόκριση. Εξάλλου καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια για να κατακτήσουμε το κύπελλο Ξάνθης και πιστεύω αξίζουμε μία καλή εμφάνιση, γιατί όχι και την πρόκριση, στη διοργάνωση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας».

«Ε»: Παίζετε απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, το Νέστο Χρυσούπολης που πρωταγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής. Αυτό σας προβληματίζει ή σας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο ως αουτσάιντερ;

Γ.Α.: «Σίγουρα ο αντίπαλος μας είναι το φαβορί, αλλά κι εμείς από την πλευρά μας έχουμε αρκετές πιθανότητες πρόκρισης. Εξάλλου παίζουμε εντός έδρας, θα έχουμε τον κόσμο μας στο πλευρό μας και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα για να χτυπήσουμε το ματς».

«Ε»: Σε τι επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η ομάδα; Υπάρχουν απουσίες;

Γ.Α.: «Είμαστε σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση αγωνιστικά και έχουμε δουλέψει πολύ για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Θα έχουμε μία σημαντική απουσία με τον αρχηγό μας Γιάννη Καζάκη, όμως διαθέτουμε τις κατάλληλες λύσεις και την εμπειρία να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες».

«Ε»: Πως περιμένει το παιχνίδι ο φίλαθλος κόσμος της Θαλασσιάς;

Γ.Α.: «Όχι μόνο ο φίλαθλος κόσμος, αλλά και όλοι οι κάτοικοι της Θαλασσιάς είναι πολύ χαρούμενοι που η ομάδα του χωριού συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση και περιμένουν με αγωνία και ανυπομονησία τον αγώνα. Επικρατεί ένας γενικός ξεσηκωμός όχι μόνο στη Θαλασσιά, αλλά και σε άλλα χωριά και γενικότερα στο φίλαθλο κόσμο του Νομού και πιστεύω θα δημιουργηθεί μία όμορφη ατμόσφαιρα που θα μας δώσει επιπλέον ώθηση. Όταν παίζουμε στην έδρα μας δεν φοβόμαστε τίποτα κι έτσι και τώρα θα μπούμε δυνατά από το ξεκίνημα για να φύγουμε εμείς νικητές».

* Ο σημερινός αγώνας που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Θαλασσιάς (με γενική είσοδο 5 Ευρώ για τους θεατές) είναι νοκ – άουτ, με το νικητή να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ

Το «ρόστερ»

Τερματοφύλακες:

Περπερής Φραντζής (1987)

Ηλιάσκος Γιώργος (1987)

Σπυριάδης Βλαδίμηρος (1986)

Αμυντικοί:

Σαρηγιαννίδης Αλέξανδρος (1992)

Κελλίδης Νίκος (1986)

Μαντζαρίδης Κωνσταντίνος (1973)

Τσάκαλος Χρήστος (1992)

Δελητζόγλου Βαλάντης (1997)

Κοτζάκελης Στυλιανός (1987)

Μπαϊρακταρίδης Σαβέλι (1988)

Γιαννακούδης Παναγιώτης 1993)

Παπαδόπουλος Βασίλειος (1995)

Μέσοι:

Σαρηγιαννίδης Πέτρος (1994)

Καζάκος Γεώργιος (1997)

Χατζηπαρασκευάς Νίκος (1990)

Τουργαΐδης Στυλιανός (1988)

Τουργαΐδης Κωνσταντίνος (1994)

Κιαχίδης Μιχαήλ (1996)

Δελητζόγλου Χρυσοβαλάντης (1997)

Κυριακίδης Γεώργιος (1997)

Επιθετικοί:

Κοτζακελίνης Παντελής (1972)

Πεντεζίδης Παναγιώτης (1998)

Αβερόπουλος Κωνσταντίνος (1980)

Πεντεζίδης Πέτρος (1991)

Καζάκης Ιωάννης (1980)

Χριστοφορίδης Ιωάννης (1985)

Σταύρου Χρήστος (1994)

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Γιάννης Αποστολίδης γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1988, είναι κάτοχος πτυχίου προπονητή UEFA B και διανύει τον 2ο χρόνο του στον πάγκο της Αναγέννησης Θαλασσιάς.

Ξεκίνησε την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο στην ομάδα της Κεσσάνης Ερασμίου και η καλή του παρουσία στα γήπεδα του Νομού Ξάνθης δεν πέρασε απαρατήρητη από την Skoda Ξάνθη στην οποία μεταγράφηκε το 2004 σε ηλικία 16 ετών.

Στην Skoda Ξάνθη έμεινε έως το 2007 κατακτώντας παράλληλα και το πρωτάθλημα της Super League στην κατηγορία κάτω των 20 ετών. Επόμενος σταθμός του ήταν η ΠΑΕ Θράκη, στην συνέχεια ο Παναιτωλικός (2008-2009), ο Μακεδονικός, η Παναχαϊκή και η Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Η πρώτη του εμπειρία έως προπονητής ήταν η ομάδα της Κεσσάνης Ερασμίου τόσο το 2011 όσο και το 2013. Στον πάγκο της Αναγέννησης Θαλασσιάς βρίσκεται από το 2015 αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της ομάδας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος 2014-2015 σημειώνοντας εντυπωσιακή πορεία, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του φετινού κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης.

Δημήτρης Καλτέκης

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Godzilla Xanthi Trail: Διεξάγεται την Κυριακή με περισσότερες από 700 συμμετοχές

Ο μαθητικός αγώνας το Σάββατο   Ο Σύλλογος Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners” σε συνεργα…