Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κύπελλο Ερασιτεχνών: «Πάλεψε» στα ίσια η Αναγέννηση Θαλασσιάς αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος

Κύπελλο Ερασιτεχνών: «Πάλεψε» στα ίσια η Αναγέννηση Θαλασσιάς αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος

0
thalassia16

Ηττήθηκε στην παράταση με σκορ 1-4 (1-1 κ.δ.) από το Νέστο Χρυσούπολης και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση

«Γλυκόπικρη» γεύση αφήνει στην κυπελλούχο ΕΠΣ Ξάνθης Αναγέννηση Θαλασσιάς η παρθενική της συμμετοχή στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας, καθώς στη χθεσινή αναμέτρηση με τον πανίσχυρο Νέστο Χρυσούπολης, «πάλεψε» στα ίσια το παιχνίδι στο 90λεπτο, το οποίο έληξε 1-1, όμως στην παράταση που ακολούθησε λύγισε και ηττήθηκε με σκορ 1-4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νέστος Χρυσούπολης που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική ήταν ο περσινός νικητής του κυπέλλου ερασιτεχνών, άρα και κάτοχος του τίτλου, ενώ και φέτος αναδείχθηκε τροπαιούχος του κυπέλλου ΕΠΣ Καβάλας.

Στη χθεσινή αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο της Θαλασσιάς μπροστά σε περίπου 500 θεατές, η Αναγέννηση ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 20’ με τον Π. Σαρηγιαννίδη και προηγούνταν μέχρι το 55’, όμως σ’ εκείνο το σημείο είδε τον παίκτη της Μπαϊρακταρίδη να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στην ίδια φάση δέχθηκε την ισοφάριση από εκτέλεση φάουλ. Στα 35 περίπου λεπτά που ακολούθησαν παίζοντας με παίκτη λιγότερο η Θαλασσιά κράτησε το ισόπαλο 1-1, όμως στην παράταση οι φιλοξενούμενοι έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα πέτυχαν τρία γκολ και πήραν την πρόκριση με το τελικό 1-4.

Προηγήθηκε αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την έκπληξη

Στις σημαντικότερες φάσεις, στο 20’ ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Πεντεζίδη τετ – α – τετ απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα με τον μεσοεπιθετικό της Θαλασσιάς να ευστοχεί στο πλασέ για το 1-0. Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε με αρκετές δυνατές μονομαχίες και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με σκορ 1-0. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του Β’ ημιχρόνου ήρθε η αποβολή του Σάββα Μπαϊρακταρίδη με 2η κίτρινη, ενώ από το φάουλ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι ήρθε η ισοφάριση καθώς ο Δεσύλλας εκτέλεσε το φάουλ και ο Τάσος Φραγκούλης που βρισκόταν στο δεύτερο δοκάρι με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ηλιάσκου για το 1-1. Η καβαλιώτικη ομάδα παίζοντας με παίκτη παραπάνω πίεσε στη συνέχεια και είχε δοκάρι στο 81’ στην κεφαλιά του Μελισσόπουλου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, χωρίς να αλλάζει κάτι μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Με την έναρξη του 1ου ημιχρόνου της παράτασης οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με κοντινό σουτ του Αλέξη Μελισσόπουλου μετά από πάσα του Κούτεφ για το 1-2. Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο της παράτασης η ομάδα του Νέστου σκόραρε, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Δεσύλλα που έκανε το 1-3, με παράπονα από τους γηπεδούχους για οφσάιντ στη συγκεκριμένη φάση. Λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το 4ο γκολ, με τον Μελισσόπουλο που πρόλαβε την έξοδο του Ηλιάσκου και με εύστοχο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Οι συνθέσεις:

Αναγέννηση Θαλασσιάς (Ι. Αποστολίδης): Ηλιάσκος, Μπαϊρακταρίδης, Κοτζάκελης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Ματζαρίδης, Τουργαΐδης Κ., Χατζηπαρασκευάς (69’ Κελλίδης), Πεντεζίδης Παν.(106’ Παπαδημητρίου), Σαρηγιαννίδης Π., Κιαχίδης (53’ Χριστοφορίδης).

Νέστος Χρυσούπολης (Σ. Παπαβασιλείου): Αϊβαζίδης, Κούτρας, Μαρκάκης, Φραγκούλης, Γαμβρέλης, Παπαδάτος, Λάσπατζης, Γκατζολάρι (46’ Μπουλγκούρας), Λαζαρίδης Γ. (46’ Δεσύλλας), Κούτεφ, Τζοσκούν (62’ Μελισσόπουλος Αλ.).

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γεωργιτσόπουλος με βοηθούς τους Χασιώτη – Τσακίρη, με τη διαιτητική τριάδα να προέρχεται από την ΕΠΣ Δράμας.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΑΟΚ: Ολονύχτιο πάρτυ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Β.Ελλάδας Ο ΠΑΟΚ είναι ο νέος Πρωταθλητής Ελλάδας.…