Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η «Νύχτα Φωτός» διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ξάνθη

Η «Νύχτα Φωτός» διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ξάνθη

0
nixtafotos-28is

Ανοιχτά μαγαζιά, ξυλοπόδαροι, κέφι και χορός στην πόλη το βράδυ της Παρασκευής

Ικανοποιητική κρίνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο με υπόσχεση για πιο έντονη παρουσία στο μέλλον

Με εκπλήξεις, πολύ κόσμο, κέφι και χορό πραγματοποιήθηκε η πρώτη «Νύχτα Φωτός» στην Ξάνθη, το βράδυ της Παρασκευής 11 Μαρτίου στο πλαίσιο των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων. Τα περισσότερα καταστήματα της πόλης άνοιξαν από τις 18:00 το απόγευμα και παρέμειναν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα, όπως είχε αποφασιστεί από το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ παράλληλα είχαν προγραμματιστεί διάφορες δράσεις στο κέντρο της πόλης. Αρχικά, στην Πλατεία Ελευθερίας ξεκίνησε μια μικρή γιορτή όπου έκαναν την εμφάνισή τους ξυλοπόδαροι, γνωστοί ήρωες κινουμένων σχεδίων καθώς και το τουριστικό τρενάκι του δήμου Ξάνθης, το οποίο γέμισε λευκά μπαλόνια. Μασκαρεμένοι διασκεδαστές έπαιζαν με τα πολλά μικρά παιδιά που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία με τους γονείς τους, ενώ μερικά μεγαλύτερα επιβιβάστηκαν στο τρενάκι μοιράζοντας τα μπαλόνια στον κόσμο που κατέκλυσε την 28ης Οκτωβρίου. Η νυχτερινή βόλτα του τουριστικού τραίνου συνεχίστηκε, μετά από μία στάση στην Κεντρική Πλατεία, κατά μήκος της οδού Μ. Καραολή, η οποία δεν είχε την ίδια κίνηση. Παρόντες στην έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χ. Δημαρχόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι στην προσπάθεια αυτή του Εμπορικού Συλλόγου ήρθαν αρωγοί η Περιφέρεια και ο δήμος Ξάνθης, καθώς παρά τις δύσκολες μέρες που περνούμε όλοι δεν χάνουμε μια ευκαιρία να στηρίξουμε την πόλη και τις δουλειές των ανθρώπων της. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, Ευθύμης Μίλκογλου, δήλωσε ότι έφτασε ο καιρός να διοργανωθεί και στην πόλη μας αυτό το ‘’πείραμα’’, ευχαριστώντας όλους για την συμμετοχή και τον εθελοντισμό τους στην διοργάνωση. Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι διαμαρτυρίες συνδικαλιστικών οργάνων για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Κίνηση στους δρόμους, όχι όμως και στα καταστήματα

Κάποιοι καταστηματάρχες δεν συμμετείχαν καθόλου στην όλη προσπάθεια, ιδίως στην οδό Παναγή Τσαλδάρη, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ισχυρίστηκαν ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη εμπορική κίνηση στα μαγαζιά τους, παρότι κυκλοφορούσε πολύς κόσμος στον δρόμο. Ο κ. Μίλκογλου δήλωσε στο «Ε» ότι δεν περίμενε κανείς από τους καταστηματάρχες να κάνει ‘’ταμείο’’ σε ένα μόνο βράδυ, αλλά υπήρξε μια θετική εικόνα του Εμπορικού Συλλόγου που εργάστηκε συντονισμένα, δίνοντας το παρών στην πόλη, ενώ για τα όποια λάθη και ελλείψεις θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα ΔΣ, όπου θα ακουστούν προτάσεις για να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη η επόμενη Νύχτα Φωτός. Ο ίδιος πάντως δεσμεύθηκε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα έχει πιο δυναμική και ενεργή παρουσία στην πόλη το επόμενο διάστημα με διάφορες δράσεις.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…