Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Απόπειρα βιασμού από 26χρονο καρναβαλιστή

Απόπειρα βιασμού από 26χρονο καρναβαλιστή

0
viastis-maska

Επιτέθηκε σε 24χρονη φοιτήτρια τα χαράματα του Σαββάτου. Συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα και ομολόγησε ότι είχε επιτεθεί και σε άλλη κοπέλα λίγες ημέρες νωρίτερα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε το τριήμερο για την αστυνομία. Συλλήψεις για παραεμπόριο αποκριάτικων ειδών, μικροκλοπές και νέο περιστατικό δημόσιου αυνανισμού!

Τα παρατράγουδα και μελανά σημεία δεν έλειψαν ούτε από τη φετινή διοργάνωση του ξανθιώτικου καρναβαλιού. Ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης κ. Ευάγγελος Γκίκας πάντως, έκανε λόγο για ένα τριήμερο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, που οφείλεται τόσο στην… ηρεμία των καρναβαλιστών, όσο και στην ετοιμότητα των αστυνομικών δυνάμεων καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Το πιο σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε ήταν η απόπειρα βιασμού νεαρής κοπέλας τα χαράματα του Σαββάτου. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν 26χρονο ξανθιώτη, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα βιασμού και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί, μετά από σχετική καταγγελία, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 26χρονο, διότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στην οδό Ηφαίστου, φορώντας αποκριάτικη μάσκα, προσέγγισε 24χρονη φοιτήτρια από τη Βέροια και αφού την ακινητοποίησε, αποπειράθηκε να προβεί σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Ο 26χρονος άρπαξε την κοπέλα από το χέρι και της επιτέθηκε με σκοπό να την βιάσει. Η 26χρονη του ξέφυγε και άρχισε να φωνάζει και να χτυπάει κουδούνια. Τελικά, ο δράστης φοβήθηκε και τράπηκε σε φυγή.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι ο δράστης, τις πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Φεβρουαρίου 2016, στην Ξάνθη, προσέγγισε 19χρονη και προσέβαλε με τις ενέργειές του τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του 26χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της απείθειας, διότι, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, αρνήθηκε να υπακούσει στις υποδείξεις των αστυνομικών και τράπηκε σε φυγή. Κατασχέθηκε μια αποκριάτικη μάσκα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. Ο 26χρονος παρέμεινε στα κρατητήρια μέχρι και χθες και αναμενόταν να οδηγηθεί στον ανακριτή με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Και δεύτερο δημόσιος αυνανισμός εντός 48ώρου!

Να σημειώσουμε πάντως ότι κατά τη διάρκεια του τριημέρου υπήρξε και δεύτερη καταγγελία για… δημόσιο αυνανισμό. Μετά το περιστατικό του άνδρα στην οδό Βλαχοπούλου εντός του οχήματός του, υπήρξε καταγγελία για παρόμοια περίπτωση στην οδό Νυμφοδόρου. Νεαρή κοπέλα την ώρα που πήγαινε σε παρακείμενο γυμναστήριο αντίκρισε άγνωστο άνδρα να… αυτοϊκανοποιείται και αμέσως ενημέρωσε τις αρχές. Η αστυνομία τον συνέλαβε λίγη ώρα αργότερα και ο δράστης ομολόγησε ότι το ίδιο είχε κάνει και την προηγούμενη ημέρα στην οδό Εθελοντή Αιμοδότη, το δρόμο προς το Νοσοκομείο.

Πρόστιμα για παράνομο πλανόδιο εμπόριο

Συνελήφθη επίσης το Σάββατο το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, 38χρονος ελληνικής υπηκοότητας, διότι κατελήφθη να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 146 είδη (συσκευασίες τροφίμων, οικιακά σκεύη, κολόνιες κ.α.) στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη, ενώ επιβλήθηκε στον δράστη το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Ακόμη, την επόμενη ημέρα το πρωί, στην Ξάνθη, συνελήφθη 30χρονος, διότι κατελήφθη να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση 202 αποκριάτικα είδη, στερούμενος της απαιτούμενης άδειας. Και από αυτόν κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη, ενώ του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Μικροκλοπές κατά τη διάρκεια της παρέλασης και των εκδηλώσεων

Στη διάρκεια του τριημέρου, το ξεφάντωμα και την ανεμελιά των καρναβαλιστών εκμεταλλεύτηκαν ως συνήθως και επιτήδειοι, οι οποίοι έκλεψαν τσάντες και πορτοφόλια. Συνολικά, σημειώθηκαν περίπου δέκα κλοπές, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις επρόκειτο για μικροποσά των 5, 10 έως και 50 ευρώ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι σε σύλληψη για οπλοκατοχή οδήγησε η κακόγουστη αμφίεση δύο νεαρών που ντύθηκαν… τζιχαντιστές. Το μασκάρεμά τους, που από κανέναν δε φάνηκε διασκεδαστικό, οδήγησε στην επέμβαση της αστυνομίας και σύλληψη του ενός λόγω κατοχής ενός μαχαιριού.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με ένταλμα σύλληψης στην Αλεξανδρούπολη

Εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για συνέργεια σε διακίνηση παράτυπων μεταναστών Συνελήφθη το πρω…