Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ένας χρόνος χωρίς την Βιβή Στυλιανίδου

Ένας χρόνος χωρίς την Βιβή Στυλιανίδου

0
Stilianidou vivi 2-empros

Την Κυριακή το μνημόσυνο για την Μεγάλη Κυρία του Γηροκομείου Ξάνθης

Μια γυναίκα που συνδέθηκε αναπόσπαστα με την κοινωνική προσφορά και τον εθελοντισμό στην Ξάνθη και τιμήθηκε για το έργο της

Την Κυριακή 6 Μαρτίου, στον ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης του Γηροκομείου Ξάνθης, θα τιμηθεί η μνήμη της μεγάλης κυρίας Βιβής Στυλιανίδου. Συμπληρώθηκε ένας χρόνος που έφυγε από την ζωή, αφήνοντας κενό όχι μόνο στους οικείους της, αλλά και σε όλους τους Ξανθιώτες που την γνώρισαν. Υπήρξε ακούραστη και «έξω καρδιά», επίμονη για να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο για την Τρίτη Ηλικία της Ξάνθης, πάντα με το χαμόγελο, με ήθος και με αξιοπρέπεια. Το όνομά της ταυτίστηκε με την προσφορά και την αλληλεγγύη στην Ξάνθη, με το ανθρώπινο πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας και με την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Η επί 20ετία πρόεδρος του Γηροκομείου Ξάνθης «Μέγας Βασίλειος», άφησε πέρυσι στις 16 Μαρτίου την τελευταία της πνοή, επιστρέφοντας μαζί με άλλους από εκδρομή στην Κομοτηνή. Μετά από μια αδιαθεσία μεταφέρθηκε στο ΓΝ Ξάνθης και μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και ανακοπή έφυγε ήσυχα στα 82 χρόνια, έχοντας ως τελευταία ανάμνηση την επαφή με φίλους ξανθιώτες, την συντροφιά των οποίων πάντα απολάμβανε.

Τιμητικές διακρίσεις για το έργο και την κοινωνική της προσφορά

Η Βιβή Στυλιανίδου ήταν ιδιαίτερα δραστήρια, ένας άνθρωπος γνωστός και αγαπητός στην κοινωνία της Ξάνθης. Το όνομά της συνδέθηκε με το Γηροκομείο της Ξάνθης, το οποίο υπηρέτησε ως Γενική Γραμματέας από το 1972 έως το 1992, ενώ τότε εξελέγη πρόεδρος και παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι το 2012, όταν αποφάσισε να αποχωρήσει. Για την πολυετή εθελοντική προσφορά της εισέπραξε εύσημα και διακρίσεις. Το 2004 βραβεύτηκε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, με τον τ. Δήμαρχο Ξάνθης, Μιχάλη Στυλιανίδη, να την επαινεί με συγκινητικό τρόπο σε συγχαρητήρια επιστολή που της απέστειλε.

«Έχω αγαπήσει πολύ την πόλη αυτή, έχω αγαπήσει τον κόσμο της»

Το 2012 η Βιβή Στυλιανίδου τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης μαζί με το γιατρό-ζωγράφο Γιάννη Μενεσίδη. Στη λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα του εορτασμού της 4ης Οκτωβρίου η ίδια παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση με έκδηλη συγκίνηση μοιράστηκε το βραβείο με τον σύζυγό της Θεόδωρο Στυλιανίδη, λέγοντας: «Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό είναι να βραβεύεται κανείς από την πόλη στην οποία έδωσε όλα τα χρόνια της ζωής του για να εξυπηρετήσει το κοινό της πόλης. Αυτό είναι το σημαντικότερο βραβείο που έχω πάρει μέχρι σήμερα. Δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με τιμήσανε και εκτός Ελλάδας και εντός, αλλά είναι διαφορετικό το μετάλλιο του δήμου μας. Γι’ αυτό σήμερα είμαι συγκινημένη. Έχω αγαπήσει πολύ την πόλη αυτή, έχω αγαπήσει τον κόσμο της». Και η Ξάνθη την αγάπησε και θα την θυμάται για πάντα.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης στο άρθρο «Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη» που δημοσιεύτηκε την 24η Απρίλη 2024 στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ

Γράφει ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλ…