Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Εκτός του προγράμματος προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων η Θράκη

Εκτός του προγράμματος προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων η Θράκη

0
prosfyges karavani

Δηλώσεις από Μουζάλα και Κουίκ. Ανακοίνωση αντίθεσης και από τους ΑΝΕΛ Θράκης

Ο Αν. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας διέψευσε πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εγκατάσταση προσφύγων στη Θράκη, με δήλωσή του στην εκπομπή «Στον Ενικό» το βράδυ της Δευτέρας. Ο κ. Μουζάλας ενημέρωσε ότι η απόφαση για το πρόγραμμα προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων δεν περιλαμβάνει ούτε τον Έβρο ούτε τη Θράκη συνολικά.

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο υφυπουργός πάρα τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Υπενθυμίζω πρόσφατη δήλωσή μου, ότι η κυβέρνηση δεν δρομολογεί εγκατάσταση προσφύγων ή μεταναστών στην περιοχή της Θράκης και πόσο μάλλον στον Έβρο. Επιπλέον, μεταφέρω και τη θέση των ΑΝΕΛ, ότι αυτό ισχύει και για όποιους ελληνικούς ή διεθνείς Οργανισμούς ή Φορείς ή οργανώσεις εμπλέκονται στο προσφυγικό ζήτημα. Η προσοχή της κυβέρνησης είναι επικεντρωμένη στην τήρηση της συμφωνίας μας με την Ε.Ε. για τα πέντε κέντρα ταυτοποίησης (hotspots) και τα δύο κέντρα μετεγκατάστασης σε Αττική και κεντρική Μακεδονία».

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι ΑΝΕΛ Θράκης εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε μια τέτοια ενέργεια. Η Χρύσα Ούτση, τομεάρχης των ΑΝΕΛ Θράκης σε ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης αναφέρει: «ανεξάρτητα με την δήλωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και μέλους του εθνικού συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, την οποία και επικροτούμε- οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Θράκης προειδοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι για μας είναι κόκκινη γραμμή η οποιαδήποτε μεταφορά-εγκατάσταση προσφύγων ή μεταναστών στην περιοχή μας. Αυτό το έπραξε η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου καταστρέφοντας τις σχολές αστυνομίας και αγνοώντας προκλητικά την ακριτική τοπική κοινωνία, δεν δεχόμαστε να το πράξει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…