Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Έκοψαν τη βασιλόπιτα και ετοιμάζονται για νέες… εξορμήσεις τα μέλη του ΕΟΣ Ξάνθης

Έκοψαν τη βασιλόπιτα και ετοιμάζονται για νέες… εξορμήσεις τα μέλη του ΕΟΣ Ξάνθης

0
eos-pita

Δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση με βραβεύσεις αλλά και εκλογές για νέο ΔΣ

«Ολοένα και αυξάνεται το ενδιαφέρον του κόσμου για την ενασχόληση με δραστηριότητες βουνού»

Δυναμικό «παρών» έδωσαν δεκάδες μέλη και φίλοι του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης στη γιορτή για την κοπή της ετήσιας βασιλόπιτας του συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (08/02) στο ξενοδοχείο «Ορφέας».

Περισσότερα από 70 άτομα που ασχολούνται με την πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση και άλλα σπορ βουνού παρευρέθηκαν και αντάλλαξαν ευχές για το 2016, κάνοντας μία μικρή αναδρομή στις διάφορες εξορμήσεις που έγιναν την περασμένη χρονιά αλλά και αυτές που έχουν προγραμματιστεί για την τρέχουσα.

Η εκδήλωση είχε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς, εκτός του εορταστικού μέρους, περιλάμβανε την ετήσια Γ.Σ. με τον απολογισμό του 2015 και τον προγραμματισμό του 2016, αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. αλλά και βραβεύσεις. Όλα αυτά βέβαια μέσα σε ένα πολύ όμορφο και «οικογενειακό» κλίμα, καθώς τα μέλη του ΕΟΣΞ διατηρούν άριστες φιλικές σχέσεις μεταξύ τους και τους ενώνει η αγάπη για τη φύση, το περιβάλλον και το βουνό.

Βραβεύσεις, εκλογές και… προετοιμασίες για τη νέα σεζόν

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δύο βραβεύσεις νεαρών αθλητών, των Ματθαίου και Ιάσωνα Βαλσαμίδη, οι οποίοι έχουν ανοδική πορεία στην αγωνιστική ορειβασία στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έχοντας κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις στις κατηγορίες παίδων και προαγωνιστική αντίστοιχα κι έτσι βραβεύτηκαν από τον ξανθιώτικο σύλλογο, απ’ όπου ξεκίνησαν την πορεία τους.

Επίσης μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε απονομή τιμητικής/αναμνηστικής πλακέτας στην κα. Βένη Κοτσανίδου, η οποία εδώ και 20 χρόνια συμμετέχει σχεδόν ανελλιπώς στις διάφορες ορειβατικές εξορμήσεις του ΕΟΣΞ σε βουνά και καταφύγια ανά την Ελλάδα.

Ακολούθησε η τακτική ΓΣ και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπών οργάνων του ΕΟΣ Ξάνθης για την τριετία 2016-2018. Στην εκλογική διαδικασία ψήφισαν 41 παρευρισκόμενοι. Το νέο ΔΣ δεν αναμένεται να έχει πολλές αλλαγές καθώς τα μέλη που το απαρτίζουν είναι λίγο – πολύ όσοι συμμετείχαν και στο προηγούμενο με δύο διαφοροποιήσεις καθώς εκλέχθηκαν οι Γιάννης Χαραλαμπίδης, Μαρία Καραογλάνη, Νίκος Πετρίδης, Σοφία Σουρμελή, Γιώργος Παπαθανασίου, Παναγιώτης Ντούμας, Γιώργος Παντούλας και οι νεοεκλεγμένοι Δημήτρης Τέτος και Νίκος Δόλιαρης. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει και η κατανομή των αξιωμάτων στο ΔΣ.

Γ. Χαραλαμπίδης: «Το σημαντικότερο είναι ότι συμμετέχουν συνεχώς νέα μέλη στις δραστηριότητες»

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, μίλησε στο «Ε» για την παραπάνω εκδήλωση, την περσινή δραστηριότητα αλλά και τις επόμενες του συλλόγου.

Ο κ. Χαραλαμπίδης σχετικά με τις εκλογές για το ΔΣ τόνισε:

Γ.Χ.: «Το ΔΣ πιθανότατα θα παραμείνει όπως είναι, εξάλλου για εμάς είναι τυπικό καθώς καλούμε όλους όσους είναι κοντά στον σύλλογο ή θέλουν να συμμετέχουν ενεργά και μπορούν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε τρόπο να έρχονται στις συνελεύσεις που κάνουμε σχεδόν ανά 15νθήμερο για να μας γνωρίσει και να γίνει μέλος της ομάδας μας».

Για την περσινή χρονιά και τη συμμετοχή στις διάφορες εξορμήσεις που έγιναν:

Γ.Χ.: «Το πιο θετικό ήταν ότι το περσινό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε κατά 90% καθώς ματαιώθηκαν ή αναβλήθηκαν ελάχιστες προγραμματισμένες εξορμήσεις στο βουνό, λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών. Η συμμετοχή σε όλες τις πεζοπορίες ήταν πολύ μεγάλη και τόσο στους περιπάτους της Τετάρτης όσο και της Κυριακής σε πολλές περιπτώσεις συμμετείχαν 50 και πλέον περιπατητές. Επίσης μεγάλη πληρότητα σημειώθηκε στο καταφύγιο του ΕΟΣΞ που είναι σε καλή κατάσταση και φιλοξένησε πολλούς επισκέπτες».

Για το αν το ενδιαφέρον του κόσμου έχει αυξηθεί ή μειωθεί σχετικά με προηγούμενες χρονιές.

Γ.Χ.: «Το ενδιαφέρον του κόσμου αυξάνεται κάθε χρόνο, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στις διάφορες εκδηλώσεις και εξορμήσεις που κάνουμε και το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν νέα μέλη που όχι μόνο έρχονται αλλά ενδιαφέρονται και για τις δραστηριότητες και θέλουν να συμμετέχουν ενεργά».

Για τις δραστηριότητες της τρέχουσας χρονιάς:

Γ.Χ.: «Έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα για το 2016 με περιπάτους και εξορμήσεις σε βουνά για αρχάριους και λιγότερο έμπειρους περιπατητές, αλλά και με αναβάσεις, αναρριχήσεις για πιο έμπειρους ορειβάτες. Επίσης έχουν προγραμματιστεί εκδρομές με διανυκτερεύσεις σε ξενώνες και ορειβατικά καταφύγια κ.α»

* Για το πλήρες πρόγραμμα της χρονιάς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΕΟΣ Ξάνθης (www.eosx.gr) και στο facebook (EOS Xanthis/ΕΟΣ Ξάνθης).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έκανε το 1-1 με την ΧΑΝΘ ο Λεύκιππος επικρατώντας με 70-54

Αύριο το καθοριστικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη Ο Λεύκιππος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι …