Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χωρίς μπλόκα οι δρόμοι της ΑΜΘ την Παρασκευή

Χωρίς μπλόκα οι δρόμοι της ΑΜΘ την Παρασκευή

0
agrotes-nestos

Αποφάσισαν οι αγρότες στη συνάντηση της Κομοτηνής, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι θα κατεβούν στην Αθήνα

Ουρά σχηματίστηκε χθες από τις νταλίκες. Επίσκεψη συμπαράστασης από τους αστυνομικούς. Επέτρεπαν τη διέλευση οχημάτων με παιδιά και τουριστικών λεωφορείων

Αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν εμφανίστηκαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στη συνάντηση των συντονιστικών επιτροπών στην Κομοτηνή το βράδυ της Δευτέρας. Αποφασίστηκε τα μπλόκα της ΑΜΘ να κλείνουν τους δρόμους από τις 12 μμ έως τις 6 μμ, αλλά να μην υπάρξουν μπλόκα την Παρασκευή, προκειμένου να διευκολυνθεί η κάθοδος όσων το επιθυμούν στην Αθήνα. «Δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι θα κατέβουν, μιας και για τη δική μας περιοχή παίζει ρόλο η απόσταση και το κόστος, ωστόσο ο δρόμος μέχρι και τα Κερδύλλια, που γνωρίζουμε, θα είναι ανοιχτός την Παρασκευή για όσους θα θελήσουν να κατέβουν», σημείωσε ο πρόεδρος των αγροτών Κώστας Δαλάτσης.

Χθες η γέφυρα του Νέστου έκλεισε στις 12 μμ και μέχρι τις 4 μμ είχε σχηματιστεί αρκετά μεγάλη ουρά, με νταλίκες και φορτηγά ως επί το πλείστο. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου, δείχνοντας κατανόηση επέτρεπαν να περνάνε οχήματα με παιδιά και ηλικιωμένους. Μάλιστα, μετά από συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη αποφάσισαν να επιτρέπουν και τη δίοδο των τουριστικών λεωφορείων, μιας και ήδη οι αποκλεισμοί των δρόμων έχουν αποθαρρύνει όσους προγραμμάτιζαν να ταξιδεύσουν για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους. «Η κοινωνία μας έχει στηρίξει και γι’ αυτό κι εμείς δείχνουμε κατανόηση, κυρίως όταν έχει να κάνει με παιδιά», επεσήμανε στο «Ε» ο Κώστας Δαλάτσης.

Την ίδια μέρα τους αγρότες επισκέφθηκαν και αστυνομικοί της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους. Μαζί με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ο φακός του «Ε» συνέλαβε αργά το μεσημέρι της Τρίτης τον Πέτρο Χατζηαντωνίου, πρόεδρο και τον Νίκο Γουναρίδη Γενικό Γραμματέα της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, τον Θεοφάνη Καραπιπέρη πρόεδρο αποστράτων αστυνομικών Ξάνθης και τον πρόεδρο της Τοπικής Διοίκησης ΙΡΑ Χρήστο Ιωαννίδη.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοβαρό πρόβλημα για τα ΚΔΑΠΑμεΑ η καθυστέρηση πληρωμής των δομών

Από το Σεπτέμβριο του 2023 διενεργούνται πληρωμές μόνο κατά ένα ποσοστό   Σε ανοιχτή …