Σχόλια 14/01/16

0
Στη θέση της αποικιοκρατικής Eldorado η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει μια ΔΕΚΟ παραγωγής φούμαρων με διοικητή έναν σύζυγο βουλευτή του κόμματος…


Μετεκλογικό

Στον απόηχο των εκλογών για την εκλογή προέδρου της Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο. Λοιπόν ο νέος πρόεδρος Κ. Μητσοτάκης στο νομό μας είχε μόνο δύο πρωτιές σε ψήφους.
Η πρώτη με 5 ψηφοδέλτια περισσότερα στην πόλη, στο Πνευματικό Κέντρο στη μία από τις δύο. Στην άλλη έχασε με μία ψήφο από τον Μεϊμαράκη. Στις 3 κάλπες στο Εργατικό Κέντρο ήρθε πρώτος ο Μεϊμαράκης με σχετικά μικρή διαφορά, στη κάλπη της Σταυρούπολης κέρδισε άνετα και με διαφορά ο Μεϊμαράκης (90 έναντι 30), ενώ τη δεύτερη πρωτιά ο Μητσοτάκης την είχε στην κάλπη της Σμίνθης (125 έναντι 90 του Μεϊμαράκη).
Από κει και πέρα ο Μεϊμαράκης κέρδισε την πρωτιά σε Άβδηρα (80-50), σε Γενισέα (145-85), Σέλερο (141-81), Τοξότες (75-39) και Εράσμιο (125-72).
Σύνολο Μεϊμαράκη 1539 ψηφοδέλτια και Μητσοτάκη 1208. Διαφορά 331 ψηφοδέλτια.
Γ.Δ.


Τους τιμάει
Πρώτα τους τηλεφώνησαν προσωπικά και τους ευχαρίστησαν για τη συμμετοχή και τη βοήθειά τους στον αγώνα τους για τη στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και στη συνέχεια, πέρα από τις ευχαριστίες, συμφώνησαν να βρεθούν για να τα πουν πίνοντας κρασάκι και γιορτάζοντας τη νίκη Μητσοτάκη. Λοιπόν παρόμοια χειρονομία δε νομίζουμε να έχει ξαναγίνει. Κι αυτό από μόνο του δίνει ένα άλλο μήνυμα, ένα άλλο στίγμα στον οργανωτικό τομέα του Μητσοτάκη.
Γ.Δ.


Η Εl Dorado φεύγει
Τα νέα ταξιδεύουν στην εποχή μας πολύ γρήγορα. Και είναι δυστυχώς άσχημα. Αφορούν δε τους εργαζόμενους στα μεταλλεία Χαλκιδικής. Η εταιρεία Εl Dorado Gold δήλωσε ότι δεν αντέχει τα πολιτικά παιγνίδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προχωράει σε σταδιακό κλείσιμο όλων των εκεί μονάδων. Συνολικά, 1500 άτομα με αντίστοιχες οικογένειες.
Έτσι, η κυβέρνηση προτιμάει να θυσιάσει αυτές τις οικογένειες για να κάνει το πείσμα κάποιων βουλευτών της και φανατικών που το μόνο που γνωρίζουν είναι να φωνάζουν. Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια.
Γ.Δ.


Το δράμα…
Να είσαι αυτοαπασχολούμενος/επιτηδευματίας/ιδιωτικός υπάλληλος/αγρότης και να’χεις ψηφίσει δύο φορές ΣΥΡΙΖΑ! Αδύνατον να φανταστώ μεγαλύτερο δράμα σε αυτή τη ζωή.
Π.Κ.


Και η Ελληνικός Χρυσός
Δεν είναι όμως μόνον η Χαλκιδική που υφίσταται τις ιδεοληψίες του υπουργού Σκουρλέτη και άλλων φωνασκούντων. Είναι και η Θράκη. Στην οποία εμποδίζεται εδώ και χρόνια να γίνει η επένδυση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός με διάφορες κάθε φορά δικαιολογίες.
Έτσι, με τη στάση και συμπεριφορά της αυτή η κυβέρνηση στέλνει αρνητικό μήνυμα στις ξένες αγορές και επενδυτές. Δηλαδή, να μην έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, να αυξάνεται η ανεργία αντί να μειώνεται, να υπάρξει υπανάπτυξη, να φεύγουν οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
Γ.Δ.


…Συνιστά ψυχραιμία
Ο λόγος για τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος με ανάρτηση του σχολιάζει τα πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για πολικό ψύχος που έρχεται και στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες. Μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Οι συνήθεις ύποπτοι στην κινδυνολογία και την μετεοτρομολαγνία έχουν ήδη ετοιμάσει την επόμενη παραπληροφορητική τους επίθεση ενώ αν τύχει και επιμείνουν τα προγνωστικά μοντέλα με την ίδια εξέλιξη ως την Κυριακή τότε σίγουρα θα διαβάζουμε και θα ακούμε λίγο-πολύ για τη μετατροπή της χώρας μας σε Γροιλανδία το επόμενο Σαββατοκύριακο καθώς η όλη παραπληφόρηση αναπαράγεται με περισσή ευκολία και από πολύ γνωστές ιστοσελίδες και MME γιατί απλά ο καιρός “πουλάει”… Τα προγνωστικά μοντέλα αλλάζουν πιο γρήγορα ακόμα κι απ’ το χρηματιστήριο. Για τον λόγο αυτό λοιπόν φιλτράρουμε τι διαβάζουμε και δεν δίνουμε σημασία σε ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ προγνώσεις καθώς ο καθένας μπορεί να κρυφτεί πίσω από το όνομα μιας οποιασδήποτε ιστοσελίδας!».
Κ.Η.


Η αποχώρηση της Εldorado με νούμερα
Η αναστολή εργασιών της Καναδικής Εταιρείας Εl Dorado Gold στις Σκουριές, ως αποτέλεσμα ενός ιδεοληπτικού πολιτικού παιχνιδιού της κυβέρνησης, εκτός από το αρνητικό μήνυμα που εκπέμπει προς τους επενδυτές παγκοσμίως έχει άμεσες και οδυνηρές επιπτώσεις στην οικονομία μας με την απώλεια των κεφαλαίων που θα συνεισέφερε η εταιρεία αν συνέχιζε τη λειτουργία της. Θα χάσουμε λοιπόν με νούμερα:
1) 1 δισεκατομμύριο ευρώ από την κοινωνική ασφάλιση
2) 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ σε μισθούς εργαζομένων
3) 100 εκατομμύρια ευρώ σε τοπικούς συλλόγους και φορείς
4) 150 εκατομμύρια ευρώ σε περιβαλλοντικές βελτιώσεις
5) 75 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις σε έργα υποδομής της περιοχής
6) περισσότερα από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε πληρωμές προορισμούς τοπικούς προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών.
Κι όλα αυτά τα χρήματα χάνονται τη στιγμή που τσακίζεται στη φορολογία ότι κινείται και ότι αναπνέει σ’ αυτή τη χώρα και κόβονται χρήματα ακόμα κι από τις συντάξεις των 390 ευρώ! Άραγε με τι επιχειρήματα θα καλεί στη χώρα επενδυτές στο εξής ο κ. Τσίπρας; “Ελάτε στην Ελλάδα, φέρτε τα ωραία σας λεφτά, και αν -και όποτε- γουστάρουμε θα σας αφήσουμε να δουλέψετε; “


Ο καθένας για τον εαυτό του
Τα τελευταία 40 χρόνια με κινητήριο μοχλό την οικοδομική δραστηριότητα (δεκάδες επαγγέλματα) πέρασαν πολλά λεφτά από τα χέρια των περισσότερων. Βάλε και τα ΜΟΠ, τις αγροτικές επιδοτήσεις τις πιστωτικές κάρτες, τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια με το κακό ότι αυτά σπαταλήθηκαν και όταν κοπήκανε τα στεγαστικά δάνεια η επίπλαστη ευμάρεια τελείωσε.
VEN. KAR.


Μια ιστορική απόφαση για την υπόθεση Βατοπεδίου
Με μια ιστορική απόφαση του Εφετείου Ροδόπης κλείνει υπέρ του Δημοσίου ο κύκλος των διεκδικήσεων 27.000 στρεμμάτων από την Μονή Βατοπεδίου στην παραλίμνια περιοχή της Βιστονίδας. Μια πολύκροτη υπόθεση που συντάραξε την τοπική κοινωνία αλλά και το πανελλήνιο και οδήγησε σε πτώση την Κυβέρνηση Καραμανλή. Μια υπόθεση που σε όλο της το εύρος αναδείχθηκε σκανδαλώδης διαπλοκή μεταξύ των τριών εξουσιών του δημοκρατικού πολιτεύματος τη δικαστική (υπόθεση Ψάλτη) εκτελεστική και νομοθετική (υπόθεση ιερών ανταλλαγών) και έπληξε το κύρος της Μονής αλλά και γενικότερα της Εκκλησιαστικής κοινότητας. Η απόφαση δικαιώνει το Ελληνικό Δημόσιο και ανοίγει το δρόμο για την ακύρωση όλων των ανταλλαγών που έγιναν κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή και το ζημίωσαν, αποκαθιστώντας παράλληλα το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας.
Μ.Ξ.


Αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό
Άλλο ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη φορά προστίθεται στην μακριά λίστα του αίματος αθώων πολιτών που συνταράσσει την διεθνή κοινότητα.
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 15 έχουν τραυματιστεί από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην πλατεία Σουλτάν Αχμέτ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πόλης, κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγιά Σοφιά. Όπως και στο πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην Γαλλία έτσι και τώρα στην Κωνσταντινούπολη εκφράζουμε την θλίψη μας, την ανησυχία μας και την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό που θρηνεί τα θύματα της επίθεσης. Η τρομοκρατία είναι η μεγαλύτερη απειλή της ανθρωπότητας και είναι καταδικαστέα απ’ όπου κι αν προέρχεται.
Μ.Ξ.


Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος!
Όχι δεν θυμηθήκαμε το τραγούδι που ερμήνευσε ο Στράτος Διονυσίου, αλλά τις πρόσφατες δηλώσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, για την άβυσσο που την χωρίζει από τις απόψεις του νέου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη. Το θεώρησε αναγκαίο να διαχωρίσει την θέση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας από τις νεοφιλελεύθερες, όπως τις χαρακτήρισε, αντιλήψεις του κ. Μητσοτάκη. Ένα από αυτά όμως που συνέβαλαν στην επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν οι ξεκάθαρες θέσεις σε πολλά ζητήματα με σαφή προσανατολισμό. Κάτι που φαίνεται να λείπει από το ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτό το κλίμα, ήρθαν ως βόμβα οι δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου, για πιθανή προσχώρηση βουλευτών του κόμματός του στην ΝΔ και για την ανάγκη συγκεκριμένου πολιτικού στίγματος στο ΠΑΣΟΚ. Ο αρχικός ‘’πονοκέφαλος’’ και η ενόχληση στην Χαριλάου Τρικούπη κόπασε μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τον κ. Γρηγοράκο προς τον γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου, αφού δεν προτιμήθηκε η τακτική της σύγκρουσης λόγω συγκυριών. Στο ίδιο μήκος κύματος, πάντως, και η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, που εντάχθηκε στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για πολιτικό στίγμα που πρέπει να καθοριστεί από την ηγεσία του χώρου. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «κανείς δεν είναι αγκαλιά με καρέκλες», τονίζοντας ότι «η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει να κινηθεί γρήγορα». Κάποιοι φαίνεται ότι δεν επιθυμούν να κατανοήσουν πως η κοινωνία αλλάζει και μαζί με αυτήν και οι απαιτήσεις από τις πολιτικές ηγεσίες, γι’ αυτό και συνεχίζουν να περιχαρακώνονται ανάμεσα σε αβύσσους με τσιτάτα περασμένων δεκαετιών.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Ο ευεργετισμός στην Ξάνθη συνεχίζεται Η πρόσφατη οικονομική προσφορά προς το Γηροκομείο Ξά…