Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στο… ψάξιμο για επιθετικό η Skoda Ξάνθη

Στο… ψάξιμο για επιθετικό η Skoda Ξάνθη

0
petropoulos

Ψηλά στη λίστα μεταγραφών ο Αντώνης Πετρόπουλος

Θα κινηθεί και για κεντρικό μέσο στη μετεγγραφική περίοδο Ιανουαρίου

Η δυσκολία που έχει φέτος η Skoda Ξάνθη στο να βρει τα αντίπαλα δίχτυα στους περισσότερους από τους μέχρι τώρα αγώνες της στους οποίους οι φάσεις βγαίνουν με το σταγονόμετρο, φαίνεται και στα στατιστικά της όπου σε 10 παιχνίδια οι παίκτες της έχουν σκοράρει μόλις 9 φορές.

Παραμένουν… «άσφαιροι» οι επιθετικοί

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από τα 9 γκολ κανένα δεν έχει πετύχει επιθετικός μιας και ο Παντελής Καπετάνος παραμένει σε «αφλογιστία», όπως και ο Αντώνης Ράνος που στις ευκαιρίες που πήρε δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός για τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Έτσι τα γκολ έχουν προέλθει από μεσοεπιθετικούς και κεντρικούς, όπως οι Σολτάνι (2), Ερέα (2), Ντιμιτρόφ (2) και Παπαστεριανός, Νιέτο, Λουσέρο που σκόραραν από μία φορά.

Ο προπονητής της Skoda Ξάνθη Ραζβάν Λουτσέσκου έχει εντοπίσει το πρόβλημα και ενόψει της επερχόμενης μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου θα εισηγηθεί την απόκτηση ενός τουλάχιστον επιθετικού, ενώ θα γίνουν κινήσεις για ενίσχυση και σε άλλες θέσεις, όπως αυτή του κεντρικού μέσου.

Ψηλά στη λίστα ο Πετρόπουλος

Η περίπτωση του Αντώνη Πετρόπουλου είναι μία από αυτές που απασχολούν την ξανθιώτικη ομάδα, χωρίς όμως να έχει γίνει καμία επίσημη κίνηση ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο έμπειρος επιθετικός ανήκει στην Μπάρι της Serie B, όμως δεν αγωνίζεται ως βασικός, δεν παίζει όσο θα ήθελε και, αν ικανοποιούνταν οικονομικά, δεν θα ήταν αρνητικός σε ενδεχόμενο επαναπατρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιθύνοντες της Skoda τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν και κάποια κίνηση από τους Ιταλούς, με το να τον αφήσουν ελεύθερο να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο 29χρονος (γεν. 28/01/1986) υψηλόσωμος επιθετικός ξεκίνησε το 2003 την επαγγελματική του καριέρα από το Αιγάλεω για να ακολουθήσουν στη συνέχεια θητείες μεταξύ άλλων σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Απόλλων Σμύρνης και ΑΕΛ Καλλονής, περνώντας φέτος για πρώτη φορά τα σύνορα για λογαριασμό της ιταλικής Μπάρι όπου όμως όπως φαίνεται δεν κατάφερε να ενσωματωθεί κι έτσι είναι αρκετά πιθανή η επιστροφή του στην Ελλάδα, εφ’ όσον βέβαια υπάρξει μία δελεαστική πρόταση.

Χωρίς πέντε η χθεσινή προπόνηση

Χωρίς πέντε παίκτες πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προπόνηση της ομάδας. Συγκεκριμένα στην πρωινή συνάντηση των παικτών στο αθλητικό κέντρο της ξανθιώτικης ΠΑΕ στα Πηγάδια δεν βρέθηκε ο Βούλγαρος Νικολάι Ντιμιτρόφ ο οποίος από την Τρίτη βρίσκεται στην πόλη Πράβετς της πατρίδας του για προπονήσεις σε camp της Εθνικής Βουλγαρίας. Εκτός προπόνησης παρέμειναν και οι τραυματίες Σολτάνι, Καρυπίδης, Βασιλακάκης και Δεμένικος οι οποίοι ακολούθησαν τα ατομικά προγράμματα τους.

Όσον αφορά τους τραυματίες, η μαγνητική τομογραφία που υποβλήθηκε ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός Καρίμ Σολτάνι έδειξε πως υποφέρει από μια σύσπαση στον προσαγωγό και θα αναγκαστεί να μείνει εκτός γηπέδων μόνο για μερικές μέρες, ενώ στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του είναι και ο Χρήστος Καρυπίδης που είχε θλάση. Οι δύο παραπάνω παίκτες θα τεθούν τις επόμενες ημέρες στη διάθεση του προπονητή τους, ενώ αντίθετα ο Βασιλακάκης θα επιστρέψει μετά τις αρχές Νοεμβρίου σε πλήρη δράση.

Η χθεσινή προπόνηση ξεκίνησε με ομιλία του Λουτσέσκου προς τους ποδοσφαιριστές και ακολούθησε το πρώτο στάδιο της εκγύμνασης με την προθέρμανση, ενώ στη συνέχεια ο Ρουμάνος τεχνικός έριξε το βάρος σε τομείς της τακτικής με συγκεκριμένες ασκήσεις ζητώντας αποτελεσματικότητα.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η ερυθρόλευκη αποστολή για τον ημιτελικό του Conference League

Σήμερα το βράδυ Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άστον Βίλατο απόψε το βράδυ, Μεγάλη Πέμπτη …