Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Κάλεσμα από τους «xanthirunners» στην τοπική κοινωνία για στήριξη του «2ου Δημοκρίτειου Ημι-μαραθώνιου»

Κάλεσμα από τους «xanthirunners» στην τοπική κοινωνία για στήριξη του «2ου Δημοκρίτειου Ημι-μαραθώνιου»

0
dimokriteios-imimarathonios

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στην Ξάνθη ο αγώνας των 21 χλμ. και οι δύο παράλληλες διαδρομές

Ενημέρωση προς το κοινό και τους συμμετέχοντες και παράλληλα κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στον «2ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο» έκαναν οι «xanthirunners» μέσα από τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (13/11) σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Η συνέντευξη τύπου προγραμματίστηκε από τον ξανθιώτικο σύλλογο δρομέων στα πλαίσια της ενημέρωσης και προβολής του επικείμενου αγώνα δρόμου 21χλμ. ο οποίος θα διεξαχθεί στην Ξάνθη στις 29 Νοεμβρίου.

«Θέλουμε την στήριξη της τοπικής κοινωνίας με κάθε τρόπο για να είναι ένας ακόμη πετυχημένος αγώνας»

Την παρουσίαση έκανε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Αναστασιάδης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία της διοργάνωσης για τον Νομό και την ευρύτερη Περιφέρεια, στην συνέχεια τόνισε ότι ο «Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος» αποτελεί μία διοργάνωση που εκτός από αθλητική χροιά διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα. «Κάθε προσπάθεια που γίνεται στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, πρέπει να αγκαλιάζεται από όλους μας. Γι’ αυτό και θα πρέπει τα ΜΜΕ αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία, να αγκαλιάσει τον αγώνα και να τον στηρίξει με κάθε τρόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εκτός του κεντρικού «παρουσιαστή» της εκδήλωσης κ. Αναστασιάδη, στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε σύσσωμο το ΔΣ των «xanthirunners». Συγκεκριμένα παρόντες ήταν οι Γιάννης Πυργελής (πρόεδρος), Σεραφείμ Βασιλειάδης (Γ. Γραμματέας), Απόστολος Πολυμένης (ταμίας), Λεωνίδας Ξανθόπουλος (έφορος) και τα μέλη Αθανάσιος Μπαμπάτσος και Κάννος Θεόδωρος.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την πίστη τους ότι ο «Δημοκρίτειος αγώνας» αποτελεί ήδη θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Ενός αγώνα που η οργανωτική και λειτουργική του αρτιότητα τον κατέταξε, από την πρώτη κιόλας χρονιά της διεξαγωγής του, στις σημαντικές αγωνιστικές δράσεις της χώρα μας. Εξάλλου στην περσινή πρώτη διοργάνωση οι συμμετοχές και στις τρεις διαδρομές (Δημοκρίτειος 21χλμ., Λαϊκός Αγώνας 5χλμ. και Παιδική Διαδρομή/ΑΜΕΑ 1χλμ.) άγγιξαν τις 1250, ενώ φέτος ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεπεράσει τις 750 και δεν αποκλείεται να διπλασιαστούν μέχρι την ημέρα του αγώνα.

Ο πρόεδρος των «xanthirunners», Γιάννης Πυργελής, υπογράμμισε ότι στόχος των εκδηλώσεων και των αγώνων που διοργανώνει ανά διαστήματα ο σύλλογος είναι να «σηκώσουν από τον καναπέ» τους συμπολίτες και να τους ωθήσουν στο τρέξιμο, την άθληση και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ενώ τόνισε ότι καθώς ο σύλλογος «xanthirunners» έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και δεν αποσκοπεί σε οικονομικές απολαβές, με τα όποια έσοδα προκύπτουν από τις εγγραφές, χορηγίες κλπ., αφού πρώτα καλύπτονται τα έξοδα και οι υποχρεώσεις της διοργάνωσης, εάν κι εφ’ όσον υπάρχει περίσσευμα, δωρίζεται στη συνέχεια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και για ανάλογους σκοπούς.

Από την πλευρά του ο κ. Λεωνίδας Ξανθόπουλος δήλωσε ότι «Ο θεσμός αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία, μια εξαιρετική αφορμή, να έρθουν περισσότεροι συμπολίτες μας πιο κοντά στην άθληση και στον αθλητισμό, πιο κοντά στο να εισάγουν την καλή και σωτήρια συνήθεια της άθλησης στην καθημερινότητά τους και το σπουδαιότερο την διάδοση του “ευ αγωνίζεσθαι” στους μικρούς μας σε ηλικία αθλητές. Σημαντικό για εμάς είναι να ασχοληθεί ο κόσμος, τα νέα παιδιά αλλά και άνθρωποι όλων των ηλικιών με το τρέξιμο».

Στο τέλος της εκδήλωσης, αφού η οργανωτική επιτροπή ευχαρίστησε την παρουσία των παρευρισκόμενων εκπροσώπων των τοπικών Μέσων, διένειμε ψηφιακό υλικό (ραδιοφωνικό σποτ, τηλεοπτικό σποτ, flyer) για την προβολή αυτής της δράσης και απάντησε στις σχετικές ερωτήσεις τους, δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις και πληροφορίες.

Χρήσιμες πληροφορίες για τον «2ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο»

Ημερομηνία: Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Μήκος της διαδρομής: 21.100 μέτρα

Τόπος Διεξαγωγής: Ξάνθη

Ώρα έναρξης: 10:30 πμ.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Πόλης.

Διαδρομή: Ο αγώνας θα ακολουθήσει κυκλική πορεία. Συγκεκριμένα: Πλατεία, Β. Κων/νου, Β. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης-Ιάσμου, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής-Ξάνθης, Περιφερειακή οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας -Ξάνθης, 28ης Οκτωβρίου, πλατεία. Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία, όπως και υγειονομική κάλυψη από το Τμήμα Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης.

Δικαίωμα συμμετοχής: Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας (γεννημένοι το 1997 και μεγαλύτεροι).

Στο τέλος του αγώνα θα απονεμηθούν μετάλλια και έπαθλα στους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας και αναμνηστικά διπλώματα σε όλους όσους τερματίσουν.

Για πληροφορίες – εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα «www.xanthirunners.gr» η να επικοινωνούν στα τηλ.: 6978556999 (Γ. Πυργελής), 6974955817 (Λ. Ξανθόπουλος), 6977079501 (Σ. Βασιλειάδης) και 6937219384 (Α. Πολυμένης).

Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων) με τη στήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…