Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Χάρηκαν το παιχνίδι και έμαθαν πληροφορίες για τα αθλήματα οι μαθητές

Χάρηκαν το παιχνίδι και έμαθαν πληροφορίες για τα αθλήματα οι μαθητές

0
ping pong

Με επιτυχία γιορτάστηκε χθες στα σχολεία της Ξάνθης η «2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

Τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμιακά Αθλήματα ήταν ο θεματικός άξονας των εκδηλώσεων

Ημέρα αφιερωμένη στον αθλητισμό ήταν η χθεσινή για τα σχολεία όλης της Ελλάδας καθώς γιορτάστηκε η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού». Αυτή ήταν η 2η χρονιά που πραγματοποιήθηκε η παραπάνω γιορτή που θεσμοθετήθηκε πέρσι από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και γιορτάζεται κάθε πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

Θεματικός άξονας της φετινής εορταστικής ημέρας ήταν: «Τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα» κι έτσι σε όλα τα σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) οι μαθητές εξασκήθηκαν σε διάφορα σπορ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν θεατρικά δρώμενα, ομιλίες, εκδηλώσεις και άλλες δράσεις που ήταν σχετικές με το θέμα.

Σε διάφορα σχολεία της Ξάνθης οι Σύλλογοι Διδασκόντων αποφάσισαν για τον τρόπο και την προετοιμασία οργάνωσης της εκδήλωσης, η οποία ήταν ανοικτή και προσιτή στην ευρύτερη τοπική κοινωνία κι έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δράσεις είχαν τοπικές αρχές, γονείς κλπ.

Παράλληλα σε αρκετά σχολεία της πόλης μας παρευρέθηκαν αθλητές και προπονητές συλλόγων και διάφορες ομάδες για να μάθουν στους μαθητές τα «μυστικά» των αθλημάτων.

Το «Ε» επισκέφθηκε σχολεία της πόλης όπου παρακολούθησε μέρος των εκδηλώσεων βλέποντας τους μαθητές χαρούμενους να συμμετέχουν γεμάτοι ενδιαφέρον στις διάφορες εκδηλώσεις, ενώ από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί που επίσης συμμετείχαν σε αυτές έδιναν οδηγίες ώστε να πραγματοποιούνται με σωστό τρόπο οι διάφορες ασκήσεις των αγωνισμάτων.

Το 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης (διευθυντής κ. Μπουσνάκης Ιωάννης) επισκέφθηκαν προπονητές και αθλητές του συλλόγου «Προμηθέας» οι οποίοι έστησαν τραπέζια πινγκ – πονγκ και παρουσίασαν τεχνικές επάνω στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Η γυμνάστρια του Λυκείου κα. Νόπη Καγκασίδου δήλωσε σχετικά:

Ν.Κ.: «Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε στο σχολείο μας με τους μαθητές να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο για το πινγκ – πονγκ όσο και για τα διάφορα άλλα αθλήματα που παρουσιάσαμε ενώ σε αυτά συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές που είχαν πάρει μέρος και πέρσι στην αντίστοιχη ημέρα περίμεναν με ανυπομονησία φέτος τη διεξαγωγή της καθώς ήθελαν να μάθουν πληροφορίες για σπορ που δεν είναι ευρέως γνωστά και διαδεδομένα και στο τέλος αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και γεμάτοι ενθουσιασμό».

Αντίστοιχα το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης (διευθυντής κ. Σιάκκας Ευάγγελος) επισκέφθηκε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ της Ασπίδας μαθαίνοντας στους νεαρούς μαθητές τα μυστικά του αθλήματος. Οι καθηγητές Φ.Α. κ.κ. Ράλλη Σοφία και Ευφροσυνίδης Αναστάσιος μίλησαν στο «Ε» για την εκδήλωση: «Τα παιδιά χαίρονται πάρα πολύ που συμμετέχουν και δοκιμάζουν τις δυνάμεις και δυνατότητες τους στα διάφορα αθλήματα. Όλα έμειναν κατενθουσιασμένα και ικανοποιημένα στο τέλος ενώ ενημερώθηκαν για τη θεματολογία της ημέρας που αφορούσε τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα και Ολυμπιακά Ιδεώδη. Παράλληλα μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο σχετικό με τη θεματολογία».

Να σημειώσουμε τέλος ότι μεταξύ άλλων ομάδων η Skoda Ξάνθη συμμετείχε στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την παρουσία ποδοσφαιριστών της (13ο Δημοτικό, 7ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο) αλλά και σε σχολεία εκτός πόλης (Μέλισσα, Εράσμιο).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…