Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μετ’ εμποδίων η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Μετ’ εμποδίων η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

0
sxolika vivlia-empros

Ανακοίνωση από το Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Λειτουργικά κενά, καθυστέρηση στο διορισμό αναπληρωτών και κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για μη τήρηση των δεσμεύσεων

«Λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η δημόσια εκπαίδευση και μαζί της χιλιάδες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην απόλυτη απαξίωση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, εξηγώντας ότι το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία σε τραγική κατάσταση και με μεγάλα κενά σε εκπαιδευτικούς.

Συμπληρώνουν ότι: «παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μόνιμοι διορισμοί δεν έγιναν και δεν αναμένεται να γίνουν, ενώ και οι πιστώσεις που έχουν προβλεφθεί για πρόσληψη αναπληρωτών είναι πολύ λιγότερες από αυτές που απαιτούνται για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών. Ακόμη όμως και οι όποιες προσλήψεις αναπληρωτών γίνουν, θα γίνουν με μεγάλη καθυστέρηση, αφού οι υποψήφιοι για πρόσληψη κλήθηκαν να υποβάλουν εκ νέου τις αιτήσεις τους και δόθηκε προθεσμία που λήγει στις 11/9 – ημέρα έναρξης της λειτουργίας των σχολείων. Οι αναπληρωτές δεν πρόκειται λοιπόν να έρθουν στα σχολεία πριν από τις εκλογές!». Ακόμη αναφέρουν ότι: «η απίστευτη καθυστέρηση του καλοκαιριού και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας που καθυστέρησαν τις μεταθέσεις των ειδικοτήτων και στη συνέχεια και τις αποσπάσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών που είναι στη διάθεση, καθώς ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και πάγωσαν οι υπηρεσιακές μεταβολές», ενώ συμπληρώνουν ότι «τεράστιο πρόβλημα υπάρχει επίσης και με τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση των σχολείων, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών».

Το ΔΣ ενώπιον αυτής της κατάστασης τονίζει ότι: «ο Σύλλογός μας πρέπει να συμπορευτεί και να δράσει από κοινού με τους άλλους Συλλόγους εκπαιδευτικών και την Ένωση Γονέων για να διεκδικήσουμε δυναμικά την ικανοποίηση των αναγκών μας και των δικαιωμάτων μας στην εκπαίδευση, την εργασία, τη ζωή μας και την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά και να συμβάλλουμε στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός πλατιού πανκοινωνικού – πανεκπαιδευτικού μετώπου για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.».

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ

Α) ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΠΕ70 ΔΑΣΚΑΛΟΙ:50

ΠΕ60 ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ:28

ΠΕ05-ΓΑΛΛΙΚΑ:1

ΠΕ06-ΑΓΓΛΙΚΑ:15

ΠΕ07-ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ:1

ΠΕ08-ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ:1

ΠΕ11-Φ.ΑΓΩΓΗ:8

ΠΕ16-ΜΟΥΣΙΚΗ:6

ΠΕ19/20-ΠΛΗΡΟΦΟΡ:7

ΠΕ32-ΘΕΑΤΡΟ:7

Β) ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΠΕ71-ΔΑΣΚΑΛΟΙ:29

ΠΕ60-ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ:6

ΠΕ11-Φ.ΑΓΩΓΗ:2

ΠΕ19/20-ΠΛΗΡΟΦΟΡ:1

ΠΕ16-ΜΟΥΣΙΚΗ:1

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ακριβότερο το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Λόγω της αυξημένης τιμής στο αρνί και στο λάδι – 14 ευρώ το αρνί στα Κρεοπωλεία – Έω…