Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Προχωρούν οι συζητήσεις για ανανεώσεις συμβολαίων και αποδεσμεύσεις

Προχωρούν οι συζητήσεις για ανανεώσεις συμβολαίων και αποδεσμεύσεις

0
simvolaio

Δέκα συμβόλαια παικτών λήγουν στις 30 Ιουνίου – δείτε ποιοι είναι και τις πιθανές εξελίξεις

Μέχρι τη Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο «ρόστερ» της Skoda Ξάνθη για το ποιοι παίκτες θα μείνουν

Με γοργούς ρυθμούς θα γίνει η «εκκαθάριση» του έμψυχου δυναμικού της Skoda Ξάνθη καθώς το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα θα έχει ξεκαθαρίσει το ποιοι παίκτες θα μείνουν και για την επόμενη σεζόν και ποιοι θα αποχωρήσουν, έτσι ώστε στη συνέχεια να γίνουν και οι όποιες προσθήκες.

Το ζήτημα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των παραγόντων της ξανθιώτικης ΠΑΕ δεν είναι άλλο από τις υποθέσεις με τους ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στις 30 Ιουνίου κι έτσι ήδη ξεκίνησε ένας κύκλος επαφών και συζητήσεων ώστε να φανούν οι προθέσεις των παικτών αλλά και της ομάδας.

Δέκα συμβόλαια λήγουν τον επόμενο μήνα

Τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται σε περίπου ένα μήνα είναι δέκα, από τα οποία ορισμένα έχουν έναν «αστερίσκο» που δίνουν δυνατότητα επέκτασης, ενώ σε άλλα θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να ανανεωθούν για ακόμη ένα χρόνο τουλάχιστον.

Συγκεκριμένα οι παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν τον Ιούνιο είναι οι:

Σίλβα Κλέιτον

Σολτάνι Καρίμ

Παπάζογλου Τάσος

Ομπόντο Κρίστιαν

Λισγάρας Χρήστος

Φλίσκας Κώστας

Μπέλιτς Νίκολα

Βάλτερ Μπαλούφο

Γκομσί Αντόνιο

Κάρλος Κάλβο

Αυτοί που φεύγουν

Από αυτούς ήδη «τελειωμένες» θεωρούνται τρεις περιπτώσεις με τους Γκομσί και Μπέλιτς καθώς δεν ικανοποίησαν με την παρουσία τους αναμένεται να αποχωρήσουν, μαζί με τον Κάρλος Κάλβο ο οποίος δεν βρίσκεται στα πλάνα της ομάδας εδώ και καιρό και πλέον θα μείνει ελεύθερος καθώς θα ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του.

Μάλλον φεύγουν

Αν και ήταν από τους πολυτιμότερους παίκτες της Ξάνθη τη σεζόν που πέρασε, ο Σίλβα Κλέιτον δύσκολα θα μείνει και τη νέα σεζόν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει στα χέρια του προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού και μάλιστα από πρωταθλήματα που… πληρώνουν καλά, οπότε το πιθανότερο είναι ο Βραζιλιάνος να αναχωρήσει για άλλες… πολιτείες. Ανάλογη εξέλιξη ενδεχομένως να υπάρξει και με τον Κριστιάν Ομπόντο, που θέλει να μείνει ωστόσο βρίσκεται στο «στόχαστρο» και άλλων ομάδων από το εξωτερικό. Επίσης ο Βάλτερ Μπαλούφο αν και έδειξε κάποια καλά στοιχεία μάλλον δεν θα βρίσκεται στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Μάλλον μένουν

Από τις υπόλοιπες περιπτώσεις, αυτοί που μάλλον θα μείνουν είναι οι Καρίμ Σολτάνι, Τάσος Παπάζογλου, Χρήστος Λισγάρας και Κώστας Φλίσκας με τους οποίους οι πρώτες συζητήσεις είναι θετικές για επέκταση των συμβολαίων τους.

Στη λίστα μεταγραφών

Εκτός από τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν και γίνονται συζητήσεις σχετικά με την παραμονή τους ή όχι, υπάρχουν και ορισμένοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν συμβόλαιο, όμως πιθανότατα να αποχωρήσουν καθώς βρίσκονται στο «στόχαστρο» άλλων ομάδων από Ελλάδα και εξωτερικό. Για να αποχωρήσουν όμως από τη Skoda Ξάνθη θα πρέπει να έρθουν πρώτα οι κατάλληλες προτάσεις οι οποίες θα πρέπει να είναι ικανοποιητικές ως προς το οικονομικό ζήτημα.

Σε αυτή τη λίστα βρίσκονται ο Δημήτρης Γούτας και ο Μανώλης Μπέρτος. Επίσης ανάλογη περίπτωση είναι και αυτή του Δημήτρη Κομεσίδη ο οποίος αν και έχει συμβόλαιο θέλει να φύγει ώστε αν βρει ομάδα όπου θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Από Δευτέρα ανακοινώσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των ανανεώσεων συμβολαίων και των αποδεσμεύσεων. Έτσι από την επόμενη εβδομάδα θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση σχετικά με τους παίκτες που θα μείνουν ενώ στη συνέχεια θα αρχίσουν και οι… αφίξεις παικτών και οι πρώτες προσθήκες των νέων μεταγραφών που θα γίνουν.

Δημήτρης Καλτέκης
dlkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Στις 20:30 της 25ης Μαΐου ο τελικός Παναθηναϊκός – Άρης

Στο Πανθεσσαλικό γήπεδο Η ΕΠΟ ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι αποφασίστηκε η ώρα του τελικ…