Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Σκηνές από ταινία θρίλερ το πρωί του Σαββάτου

Σκηνές από ταινία θρίλερ το πρωί του Σαββάτου

0
tsekoyria

39χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς που τον σταμάτησαν για έλεγχο στο Χρυσοχώρι με τσεκούρι – Ακολούθησε καταδίωξη

Συνελήφθηκε μαζί με 34χρονο συνεργό στο Δροσερό – Βρέθηκαν τσεκούρια, σπάθες και αλυσοπρίονο στο σπίτι. Σεσημασμένοι οι δράστες

Σκηνές από την ταινία – θρίλερ «Ψυχώ», παίχτηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου 22 Νοεμβρίου. Δράστες να επιτίθενται σε αστυνομικούς με τσεκούρια, να τους τραυματίζουν και να ακολουθεί καταδίωξη έως την σύλληψή τους μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Οι δράστες συνελήφθηκαν στο Δροσερό Ξάνθης ενώ μετά από έρευνα στο σπίτι τους στο Χρυσοχώρι Καβάλας βρέθηκαν διάφορα φονικά όπλα όπως σπάθες τσεκούρια και αλυσοπρίονο! Πρόκειται για σεσημασμένους για διακίνηση λαθρομεταναστών και ναρκωτικών.

Επιτέθηκε στους αστυνομικούς με τσεκούρι – Οι αστυνομικοί έριξαν τρεις βολές στον αέρα

Η «δράση» ξεκίνησε από την αντίδραση ενός 39χρονου και ενός 34χρονου που επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και αρνήθηκαν να σταματήσουν για έλεγχο στην περιοχή του Χρυσοχωρίου όπως τους ζήτησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου αστυνομικοί του Τμήματος Χρυσούπολης Καβάλας οι οποίοι και τους εντόπισαν. Οι δράστες όχι απλά δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και αφού τους εξύβρισαν και τους απείλησαν, επιτέθηκαν εναντίον τους, τραυματίζοντάς τους ελαφρά με τα χέρια στο πρόσωπο.

Επίσης – όπως αναφέρεται στο αστυνομικό δελτίο – κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ο 39χρονος επιχείρησε να χτυπήσει με τσεκούρι τους αστυνομικούς, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τρεις βολές εκφοβισμού στον αέρα, καλώντας παράλληλα τον 39χρονο να το πετάξει, ενώ εκείνος δεν συμμορφώθηκε και προκάλεσε με αυτό φθορές σε υπηρεσιακό όχημα. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να προσεγγίσουν για να ακινητοποιήσουν τους δράστες, πλην όμως εκείνοι, επιβιβαζόμενοι αστραπιαία στο αυτοκίνητό τους, τράπηκαν σε φυγή.

Τους έπιασαν στο Δροσερό – Οπλοστάσιο το σπίτι του 39χονου

Άμεσα οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας, με αποτέλεσμα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες στο Δροσερό Ξάνθης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο δραστών, στο σπίτι του 39χρονου, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν :

•4 σπάθες, συνολικού μήκους από 48 έως 95 εκατοστών,

•2 τσεκούρια – μπαλτάδες,

•μεταλλικά αντικείμενα και τεμάχια από σωλήνες χαλκού,

•αλυσοπρίονο και

•οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Για ορισμένα από τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα, ο 39χρονος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το νόμιμο της κατοχής τους και ερευνάται το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε το τσεκούρι, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση.

Σεσημασμένοι για διακίνηση λαθρομεταναστών και ναρκωτικών

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού, μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν. Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κλοπές. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την αστυνομική έρευνα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες φθορές, απλή σωματική βλάβη, αντίσταση, απειλή, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σύλληψη για παράνομη αμμοληψία στην περιοχή Ιάσμου

Προηγήθηκε καταδίωξη γιατί ο φερόμενος δράστης δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνο…