Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα 40χρονα της ΝΔ στην Ξάνθη με … «τιμώμενο» τον ΣΥΡΙΖΑ!

40χρονα της ΝΔ στην Ξάνθη με … «τιμώμενο» τον ΣΥΡΙΖΑ!

0
dinopoulos xanthi

Επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ από τον Υπουργό Αργύρη Ντινόπουλο: «ΝΔ: Το κόμμα των νοικοκυραίων – ΣΥΡΙΖΑ: Οι κομμουνιστές ένα ….πολιτικό αξιοθέατο!»

Κοντός: « Όποτε κυβέρνησε η ΝΔ ο τόπος πήγε μπροστά» – Παυλίδης: «Είμαι περήφανος που ανήκω σ’ αυτή την παράταξη»

«Υπό τον φόβον» του ΣΥΡΙΖΑ και της προοπτικής εξουσίας που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. γιορτάστηκαν τα 40χρονα γενέθλια της ΝΔ στην Ξάνθη σε πολιτική εκδήλωση που οργάνωση η ΝΟΔΕ Ξάνθης την Κυριακή στις 11.30 το πρωί στο ξενοδοχείο «Ξανθίππειον» με κεντρική ομιλητή τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο.

Παρουσία του Βουλευτή Αλέξανδρου Κοντού, του Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, των Δημάρχων Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλο, Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη, Τοπείρου Θ. Μίχογλου πρώην βουλευτών, πολιτευτών, προέδρων της ΝΟΔΕ και στελεχών της παράταξης, ο κ. Ντινόπουλος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση και του ΣΥΡΙΖΑ με εκφράσεις και χαρακτηρισμούς στα όρια της πολιτικής ύβρεως.

Τάδε έφη ο Αργύρης Ντινόπουλος στην Ξάνθη

«ΝΔ: Το κόμμα των νοικοκυραίων – ΣΥΡΙΖΑ: Οι κομμουνιστές ένα ….πολιτικό αξιοθέατο!» – ποιον σύμμαχο έχουν στην Ευρώπη οι κύριοι αυτοί; κάτι πολύχρωμους κάτι έγχρωμους

Και μπορεί η εκδήλωση να είχε επετειακό χαρακτήρα και παρουσιάστηκε μάλιστα μέσω οπτικοακουστικών μέσω η ιστορική διαδρομή από το 1974 όταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε το κόμμα ωστόσο ο κ. Ντινόπουλος επέλεξε να σταθεί στο τώρα στοχεύοντας την αξιωματική αντιπολίτευση με μια επιχειρηματολογία παλαιοκομματικού τύπου παρουσιάζοντας την ΝΔ ως το «κόμμα των νοικοκυραίων» και τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα συνονθύλευμα κομμουνιστών που «αποτελούν πολιτικό αξιοθέατο που πρέπει να επισκέπτονται οι τουρίστες»: «απέναντί μας έχουμε μια αριστερά που φέρνει ιδέες όχι απλά ξεχασμένες αλλά που δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο. Ας μας πουν, ποιον σύμμαχο έχουν στην Ευρώπη οι κύριοι αυτοί; κάτι πολύχρωμους κάτι έγχρωμους. Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; αν τους ψάξετε θα δείτε ότι είναι κομμουνιστές και το λέω αυτό σε μια εποχή που τέτοιοι δεν υπάρχουν σε όλον τον κόσμο, όσοι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να πηγαίνουν να τους βλέπουν σαν αξιοθέατα. Κομμουνισμός δεν υπάρχει ούτε στην Κίνα και θα τους αφήσουμε αυτούς να κυβερνήσουν στην Ελλάδα του 2014;”. Ο κ. Ντινόπουλος προέτρεψε τα τοπικά στελέχη να δώσουν τον αγώνα τους «πόρτα – πόρτα» για να πείσουν αυτούς που έφυγαν να επιστρέψουν στο «μαντρί»: «Αν κάνουμε λίγο εμείς πίσω θα παραδώσουμε την Ελλάδα σε ένα κόμμα που θα μας πάει 100 χρόνια πίσω. Δεν έχουμε το δικαίωμα στα παιδιά και τα εγγόνια μας να το κάνουμε αυτό. Θα πάμε πόρτα, πόρτα, θα βγούμε έξω και θα κερδίσουμε τη μάχη αν χρειαστεί, αλλά η Ελληνική κοινωνία δεν θέλει εκλογές τώρα. Εάν κάποιοι θέλουν να κάνουν τέτοια τυχοδιωκτικά παιχνίδια θα τους απομονώσει η ίδια η κοινωνία. Οι συνάδελφοί μας θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων γιατί καταλαβαίνουν ότι η πατρίδα δεν μπορεί να μπει σε νέες περιπέτειες. Εάν χρειαστεί όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι, για αυτή τη μεγάλη μάχη που θα είναι ξεκάθαρα ανάμεσα στην αριστερά και τη δεξιά. Το επόμενο χρονικό διάστημα αυτές οι 100 μέρες που μένουν να είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Ο καθένας από εμάς να κοιτάξει να βρει τους παλιούς μας συμμαθητές ή φίλους που απομακρύνθηκαν από την παράταξη να τους φέρουμε πίσω».

Κοντός: « Όποτε κυβέρνησε η ΝΔ ο τόπος πήγε μπροστά»

Σ’ άλλο μήκος κύματος ο κ. Κοντός που μίλησε ενωρίτερα. Αναφέρθηκε στους αγώνες της ΝΔ και την χαρακτήρισε ως «η παράταξη των μεγάλων επιλογών», ενώ αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά είπε πως: «πήρε τη χώρα από το χείλος του γκρεμού και προχωρά με δύναμη να την βγάλει από την κρίση». Ο κ. Κοντός επίσης δήλωσε αισιόδοξος πως αυτή η Βουλή θα εκλέξει πρόεδρο Δημοκρατίας και η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές ωστόσο πρόσθεσε: « Η ΝΔ “μιλάει στον κόσμο με ειλικρίνεια, λέει την αλήθεια και τα πράγματα πλέον πηγαίνουν καλύτερα για τους αριθμούς και αυτό πρέπει να περάσει και στον κόσμο. Ιστορικά στελέχη της ΝΔ σήμερα εδώ στην Ξάνθη, που την κράτησαν όρθια σε δύσκολες εποχές, όταν έλεγες πως είσαι ΝΔ σε κυνηγούσαν και αυτοί δεν κάναν πίσω, δεν φοβήθηκαν, ακόμη και τώρα που πολίτες δυσαρεστημένοι έφυγαν δίνουν αγώνα καθημερινά και θα τους φέρουν πίσω. Όποτε κυβέρνησε η ΝΔ ο τόπος πήγε μπροστά, συμμάζευε τα δύσκολα, αυτή η παράταξη πάντα έβαζε τα πράγματα σε μια σωστή εθνική, πατριωτική σειρά»

Παυλίδης: «Είμαι περήφανος που ανήκω σ’ αυτή την παράταξη»

Αναδρομή το παρελθόν έκανε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης δηλώνοντας περήφανος που ανήκει στην παράταξη της ΝΔ αλλά αυτό όπως είπε δεν τον εμποδίζει σήμερα από τη θέση που κατέχει να έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, εφόσον θεωρεί ότι θίγονται τα τοπικά συμφέροντα. «Τα δύσκολα χρόνια, από το 81 μέχρι και το 83 θυμάμαι πόσο κουράγιο είχαμε και όχι μόνο ήμασταν εκεί αν και λίγοι αλλά είχαμε το κουράγιο να γελάμε και να παλεύουμε σε πείσμα όλων εκείνων που ήταν ταυτισμένοι με την εξουσία. Πρέπει να είμαστε περήφανοι που ανήκουμε σε αυτή την παράταξη, που έχει όχι μόνο παρελθόν αλλά και μέλλον. Εύχομαι το μέλλον αυτού του τόπου να είναι εκείνο που αξίζει στην Ελλάδα μας».

«Αιχμές» Δημαρχόπουλου προς Ντινόπουλο με αιχμή του δόρατος τα προβλήματα των δήμων

Άδραξε την ευκαιρία ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος για να στρέψει τη συζήτηση στα προβλήματα των δήμων όμως ο κ. Ντινόπουλος τον έκοψε «θα μιλήσουμε αργότερα γι’ αυτά»»: «Εμείς δεν είμαστε επαίτες της κεντρικής εξουσίας. Η κεντρική εξουσία σκέφτεται την Τοπική Αυτοδιοίκηση πάντα όταν τα βρίσκει δύσκολα», είπε ο κ. Δημαρχόπουλος. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Αβδήρων κ. Γ. Τσιτιρίδης όπως επίσης και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης Γιώργος Ιγνατιάδης, ο οποίος καλωσόρισε τους παριστάμενους και τον προσκεκλημένο της εκδήλωσης και έκανε μια αναδρομής στην ιστορία της παράταξης από την ίδρυσή της έως σήμερα. Ιδιαίτερα για την Ξάνθη αναφέρθηκε σ’ ένα – έναν ξεχωριστά οι οποίοι και βραβεύτηκαν με τιμητική διάκριση για το έργο τους.

ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «Ποιος θα θυμάται μετά από λίγο καιρό τον κ. Ντινόπουλο;»

Οι αναφορές του υπουργού Αργύρη Ντινόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης η οποία σε ανακοίνωση της αναφέρει: Η επίσκεψη του κ. Ντινόπουλου στην Ξάνθη έγινε στα πλαίσια των 40 χρόνων της ΝΔ. Μάλλον ατυχής επιλογή να παρευρεθεί σε μια τέτοια εκδήλωση ο παραπάνω υπουργός. Κι αυτό γιατί; Γιατί ασχολήθηκε μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε απρεπώς τους ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από αυτόν (ευτυχώς), ως αξιοθέατα για τους τουρίστες, χρησιμοποιώντας τον ακροδεξιό λόγο της κυβέρνησης Σαμαρά. Εμφανής η σύγχυση του ανεπαρκούς κ. Ντινόπουλου, γνωστός «μαϊντανός» των τηλεπαραθύρων που φωνασκεί, ρίχνει λάσπη, ακολουθώντας τη γραμμή Άδωνη και επιβραβεύεται με μία θέση στη εθελόδουλη κυβέρνηση. Αναρωτιέται κανείς: Πώς είναι δυνατόν να ακούει κάποιος έντιμος, σοβαρός δεξιός και να επιχαίρει με αυτές τις ρατσιστικές θέσεις περί έγχρωμων και πολύχρωμων;Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορο κανενός. Την απάντηση θα τη δώσουν, σύντομα, οι έντιμοι, καθαροί άνθρωποι που καταστράφηκαν από τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε ποιος θα θυμάται μετά από λίγο καιρό τον κ. Ντινόπουλο;».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες με απόφαση του Αρείου Πάγου

Τι θα γίνει με τις 12 έδρες που κατέχουν στη Βουλή Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάσισε …