Σχόλια 16/05/14

0
Θα μου πει κανείς ποιόν να ψηφίσω;
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Όλα οι λογιστές!
 Το γνωστό «Τα πάντα όλα» του Αλέφαντου, ισχύει απόλυτα και θα ενεργοποιηθεί σύντομα. Και βέβαια θα αφορά τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία! Τα οποία στο εξής, θα κάνουν ΟΛΕΣ τις δουλειές που έκαμνε μέχρι τώρα η Εφορία. Δηλαδή κάθε λογιστικό γραφείο θα υποκαταστήσει στο σύνολο σχεδόν (!) τις Δ.Ο.Υ. Το μόνο που δεν θα κάνουν οι λογιστές είναι να εισπράττουν τα χρήματα. Αυτό θα γίνεται μόνο μέσω Τραπεζών.
Άρα σε λίγο δεν θα πληρώνουμε στις Εφορίες αλλά μόνον στους λογιστές μας. Γεννάται επομένως το ερώτημα: Αφού στις Δ.Ο.Υ. δεν θα έχουν επαφή με το κοινό, τι θα κάνουν από το πρωί μέχρι το μεσημέρι;
«Ε»


 
 Στήριξη από τους επαγγελματίες
 Έμπρακτη στήριξη του Σωτήρη Τσιακίρογλου από τους επαγγελματοβιοτέχνες. Η διαπίστωση είναι εμφανής και όπως μας δήλωσε ο ίδιος, ιδιαίτερα συγκινητική για τον ίδιο, γιατί ακριβώς διαπιστώνει την αγάπη, εκτίμηση και αποδοχή των συναδέλφων του στο πρόσωπό του ως υποψήφιου δημάρχου Ξάνθης.
Βέβαια δεν είναι μικρή υπόθεση να χαίρει κανείς εκτίμησης μετά από χρόνια συμμετοχής στα κοινά από τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών. Την οποία χρόνια αρκετά υπηρέτησε με επιτυχία, αναδεικνύοντάς την από τις πλέον δραστήριες της επαρχίας. Μάλιστα δε, με συμμετοχή μετά από εκλογές, στο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο.
Η πολύχρονη αυτή διαδρομή και ανιδιοτελής προσφορά προς τους επαγγελματοβιοτέχνες έχει αξιολογηθεί και εκφράζεται τώρα με τη στήριξή του, τόσο προς τον ίδιο όσο και τα υπόλοιπα μέλη του συνδυασμού του.
«Ε»


 
Τελική ευθεία
 Παρασκευή σήμερα, 16 Μαΐου και μας χωρίζουν δύο ημέρες από την κρίσιμη Κυριακή της ψηφοφορίας για τις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Ο κύβος ερρίφθη πλέον για όλους και το τέλος είναι κοντά. Ό,τι είναι να γίνει δεν έχει περιθώριο παρά δύο ημερών.
Γιατί η Κυριακή είναι η κρίσιμη ημέρα, που αποτελεί την ημέρα του ψηφοφόρου. Οι υποψήφιοι ό,τι ήταν να κάνουν, θα το κάνουν σήμερα και αύριο.
Μετά θα μιλήσουν με την ψήφο του οι ψηφοφόροι. Γι’αυτό και μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές-προσπάθειες από τους υποψηφίους.
«Ε»


 
Προγνωστικά
 Παρότι λοιπόν βρισκόμαστε λίγο πριν από το τέλος, κάθε πρόγνωση ως προς το αποτέλεσμα είναι παρακινδυνευμένη. Τόσο για τις εκλογές για τους δήμους όσο και για την Περιφέρειά μας. Ο αγώνας για όλους είναι κρίσιμος και τα προγνωστικά είναι αδύνατα, κι αυτό γιατί ο μεγάλος αριθμός των υποψηφιοτήτων αποκλείει τους σίγουρους νικητές.
Ως εκ τούτου μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής όλα τα αποτελέσματα θα είναι ανοιχτά και πιθανά, των εκπλήξεων μη αποκλεισμένων.
Φτάσαμε επομένως στην κυριολεξία του «Κυριακή κοντή γιορτή».
-Καλή εκλογή σε όλους.
«Ε»


 
Θέμα επιλογής
 Η περίοδος μέχρι το Σάββατο είναι αποκλειστικά των υποψηφίων. Επαφές, συζητήσεις και άλλα. Κάποια νόμιμα και κάποια όχι.
Από την Κυριακή όμως η ευθύνη μετακυλύεται προς τους ίδιους τους ψηφοφόρους. Ό,τι ήταν ν’ ακούσουν, να διαβάσουν, τελειώνει το Σάββατο. Την Κυριακή, την ευθύνη έχουν οι ίδιοι οι ψηφοφόροι, εμείς δηλαδή. Οι οποίοι πλέον κρατούμε στα χέρια μας την όποια επιλογή για το μέλλον του τόπου μας, του δήμου μας δηλαδή και της Περιφέρειάς μας.
Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε στην επιλογή μας σοβαροί, υπεύθυνοι και με κριτήρια που να δίνουν πραγματική και σωστή διέξοδο.
Ας μην δυσανασχετούμε λοιπόν μετά τις εκλογές εμείς οι ψηφοφόροι. Η σωστή επιλογή είναι στα δικά μας χέρια και μόνον. Εάν αυτό το δικαίωμα δεν το εφαρμόσουμε σωστά δεν θα μας φταίει κανείς παρά η ευθύνη είναι δική μας και μόνο!
«Ε»


 
Όλα για το παιδί μου…
 Απαντώντας στα τελευταία δημοσιεύματα των financial times σχετικά με τους χειρισμούς του στη σύνοδο των Κανών που απέτρεψαν το δημοψήφισμα του Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε σε συνέντευξή του ότι επί της ουσίας η κυβέρνηση τότε έσωσε την χώρα και πως αν δεν είχε κάνει ο ίδιος αυτή τη δήλωση για το δημοψήφισμα στις 5 το πρωί δεν θα υπήρχαν τράπεζες στην Ελλάδα την επόμενη μέρα. Μάλιστα για την απόφασή του να παρέμβει ουσιαστικά, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η παρότρυνση της κόρης του!
Είπε ο Βενιζέλος για εκείνο το βράδυ: «Σε αυτή την απόφαση δεν με επηρέασε κανένας Μπαρόζο, όπως γράφουν τα δημοσιεύματα, αλλά η… κόρη μου. Έλαβα ένα email κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο. Ήταν από την κόρη μου και έγραφε «Μπαμπά, αν είναι να κάνεις κάτι για τη χώρα, κάντο τώρα».
Αχ, αυτά τα παιδιά, όλα γι’ αυτά γίνονται…


 
Η βροχή είναι ευτυχία και η συνέπεια αρετή
«Η βροχή λένε ότι είναι ευτυχία» αναφώνησε μόλις είδε τους δημοσιογράφους της πόλης ο κ. Καμμένος. Μια άποψη που ωστόσο δεν φαίνεται να ενστερνιζόταν –εκείνη την στιγμή τουλάχιστον- οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ, οι οποίοι περίμεναν τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέσα στην βροχή πάνω από 45 λεπτά. Αν και το ραντεβού είχε δοθεί για τις 6:30 το απόγευμα, ο κ. Καμμένος, αφού είδε ότι η βροχή δεν σταματά, έφτασε στην πλατεία αρκετά μετά τις 7, χωρίς να σεβαστεί ότι τον περίμεναν άτομα που ο ίδιος είχε καλέσει. Το πιο τραγικό της όλης υπόθεσης, όμως, είναι ότι τα μέλη του κόμματος δεν είχαν συνεννοηθεί καλά μεταξύ τους με αποτέλεσμα να αραδιάσουν διαφορετικές δικαιολογίες ο καθένας.
Γ.Τ.


 
No hay camino, se hace camino al andar
 «Ο δρόμος δεν υπάρχει, τον φτιάχνεις περπατώντας» λέει μια γνωστή ισπανική φράση, την οποία είπε να κάνει πράξη μια οδηγός στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, η εν λόγω κυρία, ενώ βρισκόταν στην οδό Μιχαήλ Βόγδου, αποφάσισε να βρεθεί στην 28ης από τον πιο σύντομο δρόμο. Με άλλα λόγια, η ασυνείδητη οδηγός διέσχισε με το αυτοκίνητο της την Κεντρική Πλατεία ανενόχλητη στις 6:30 το απόγευμα. Όπως φαίνεται, υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί Ξανθιώτες οδηγοί που ακολουθούν τον δικό τους οδικό κώδικα.
Γ.Τ.


 
Μεγάλη ψυχρολουσία …
 …επεφύλαξαν οι Αβδηρίτες στον δήμαρχο Βασίλη Τσολακίδη το απόγευμα της Τετάρτης.. Μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που παρακολούθησαν την ομιλία του και σίγουρα αυτό του δημιούργησε και απογοήτευση και προβληματισμό για τον ίδιο και τον συνδυασμό του όσο αφορά την …πορεία της Κοινής Πορείας στον οικισμό. Αντίθετα πετυχημένη ήταν η εμφάνιση και η ομιλία του αντιπάλου του Γιώργου Τσιτιρίδη την ίδια μέρα με διαφορά μιας ώρας! Υπήρχε συμμετοχή, παλμός, ατμόσφαιρα μέχρι και πυροτεχνήματα! Φάνηκε ότι στα Άβδηρα ο Γιώργος Τσιτιρίδης έχει ρεύμα…αντίθετα με τον Βασίλη Τσολακίδη. Τώρα βέβαια αυτό δεν προδικάζει το αποτέλεσμα των εκλογών γιατί ο δήμος Αβδήρων έχει πολλούς οικισμούς …
Μ.Ξ.


 
Δεν μέτρησα κεφάλια…
 …στη συγκέντρωση Καραλίδη αλλά για να πούμε την αλήθεια υπολείπονταν σε κόσμο απ’ αυτή του Γιώργου Παυλίδη. Μη ξεχνάμε ότι η αίθουσα του Ελισσώ είναι τεράστια και στην ομιλία του Παυλίδη δεν έπεφτε καρφίτσα έως και το μπαλκόνι ενώ η στοά Μονδρινού θέλει δεν θέλει 200 άτομα για να γεμίσει! Αν ήθελε λοιπόν ο Φώτης Καραλίδης να αναμετρηθεί ίσος προς ίσον με τον Γιώργο Παυλίδη ας πήγαινε εκεί να μιλήσει!
Έχω άδικο;
Μ.Ξ.


 
Βαράνε διάλυση
 Ούτε μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να διευθετήσουν ένα έκτακτο θέμα δεν μπορούν να κάνουν στο δήμο Τοπείρου, πράγμα που δείχνει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι τα έχουν παρατήσει όλα και έχουν πέσει με τα μούτρα στον προεκλογικό αγώνα. Για τρίτη φορά καλούνται τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σήμερα να συνεδριάσουν για να παραχωρήσουν έναντι μισθώματος μέρος της παραλίας. Μισή ώρα υπόθεση είναι ρε παιδιά, μην απαξιώνεται έτσι το όργανο, δεν είναι σωστό… Όχι ότι στους άλλους δήμους είναι καλύτερα, αλλά τουλάχιστον φρόντισαν να μην αφήσουν εκκρεμότητες για να μην έχουν τέτοιες απρέπειες.
Ε.Δ.


 
Βλάβη τη λάθος στιγμή
 Η βλάβη σε αυτοκίνητο στην αρχή της οδού Βασ. Κωνσταντίνου ήταν η αιτία που προκάλεσε μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας την ώρα της καταρακτώδους βροχής το απόγευμα της Τετάρτης. Το αυτοκίνητο έμεινε πάνω στο δρόμο και ελλείψει χώρου στο πλάι καθήλωσε όλη την κυκλοφορία από το ένα ρεύμα, μέχρι που τελικά ήρθε η πλατφόρμα μεταφοράς και απομάκρυνε το αυτοκίνητο. Συμβαίνουν αυτά.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Μ.Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Πάσχα στο χωριό; Συνήθως λέμε και κάνουμε «επιστροφή στο χωριό» τώρα τις γιορτινές ημέρες …