Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-2

Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-2

0
skoda olymitta
 

Θετική προσπάθεια από την Ξάνθη δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει την ήττα από τον καλύτερο Ολυμπιακό

 

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες λόγω των αποβολών Ντε Γκούζμαν – Χολέμπας


 
Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της ημέρας φιλοξένησε το «Skoda Ξάνθη Arena» στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής. Η ξανθιώτικη ομάδα υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή) κι αρκετό κρύο. Οι παίκτες του Ράινερ Μάουρερ ζητούσαν την πρώτη του νίκη για το 2014 έχοντας κερδίσει ένα βαθμό μετά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του β’ γύρου. Στον αντίποδα η ομάδα του Μίτσελ ήθελε να διευρύνει το αήττητο σερί τους και να προσθέσουν άλλους τρεις βαθμούς στην συγκομιδή τους.
Ο Γερμανός τεχνικός είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα στα άκρα της άμυνας με τους Μπαξεβανίδη και Παΐτο. Ο πρώτος ήταν τιμωρημένος και ο δεύτερος τραυματίας αντίστοιχα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Τσέμα, δεξιά στην άμυνα ο Μπέρτος, αριστερά ο Φλίσκας με αμυντικό δίδυμο τους Γούτα – Βάλλα. Ντε Γκούζμαν και Βασιλακάκης στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τους Κάλβο και Τριάδη στα πλάγια. Ο Μάνταλος σε πιο δημιουργικό ρόλο και ο Σολάρι στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Ολυμπιακός επέλεξε τους Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, τους Σαλίνο – Χολέβας στα άκρα της άμυνας, Μανωλς και Παπαδόπουλο στόπερ, Μανιάτη και Σάμαρη στον άξονα με τους Κάμπελ και Φουστέρ στα πλάγια, τον Τσόρι και τον Ολαϊτάν.
Πιο δυνατά μπήκαν οι φιλοξενούμενοι που στα πρώτα λεπτά απείλησαν με ένα σουτ του Τσόρι και το κόρνερ του Χολέβας που έδιωξε σε νέο κόρνερ ο Τσέμα. Οι παίκτες του Μίτσελ προσπαθούσαν να πιέσουν την άμυνα της Skoda Ξάνθη κυρίως από τη δεξιά πλευρά όπως επιτίθονταν ενώ οι γηπεδούχοι έψαχναν τους χώρους για την κόντρα επίθεση. Ο Ολαϊτάν αρχικά έχασε μία καλή ευκαιρία αλλά το 1-0 θα μπορούσε να γίνει στο 19’ στην μεγάλη ευκαιρία του Τριάδη. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολαΐταν ήταν τυχερός καθώς κέρδισε τις κόντρες και με κοντινή προβολή άνοιξε το σκορ. Η ξανθιώτικη ομάδα θα μπορούσε άμεσα να φτάσει στην ισοφάριση αλλά μετά το φάουλ του Κάλβο και την κεφαλιά του Βάλλα, η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο κι έφυγε άουτ! Ακολούθησαν άλλες δύο καλές στιγμές για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Μάνταλου και τις προσπάθειες των Τριάδη – Σολάρι και την κόντρα του Βασιλακάκη με την μπάλα όμως να φεύγει τελικά άουτ. Όλα αυτά σε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο με αρκετές φάσεις, ένταση στις προσπάθειες των παικτών και διάθεση για καλό θέαμα.
Η επανάληψη ξεκίνησε χωρίς κάποια αλλαγή στις 11άδες των δύο ομάδων αλλά οι ισορροπίες άλλαξαν σχεδόν άμεσα. Κι αυτό γιατί ο Αρετόπουλος απέβαλε τον Ντε Γκούζμαν με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 48’ για μία φάση φάουλ θεωρώντας ότι η μπάλα βρήκε το χέρι του Καναδού παίκτη. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η ξανθιώτικη ομάδα ποσπάθησε να δημιουργήσει τις επικίνδυνες καταστάσεις για να ισοφαρίσει. Οι πρώτες κινήσεις από πλευράς Μάουρερ στην «σκακιέρα» του αγωνιστικού χώρου ήρθαν στο 61ο λεπτό βάζοντας στο παιχνίδι του Σολτάνι και Κομεσίδη αντί των Τριάδη και Σολάρι αντίστοιχα. Ο Κομεσίδης πέρασε στ’ αριστερά της άμυνας με τον Φλίσκα να μετατοπίζεται στο χώρο του κέντρου ενώ ο Σολτάνι δεξιά στη γραμμή του κέντρου με τον Μάνταλο να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και τον Κάλβο στα δεξιά.
Χωρίς ευκαιρίες η επανάληψη με την φάση του 72’ να ξεσηκώνει τους γηπεδούχους που ζήτησαν την αποβολή του Χολέβας για εκτός φάσης χτύπημα στον Σολτάνι. Ο Αρετόπουλος έβγαλε την κόκκινη κάρτα και… επέστρεψε η αριθμητική ισορροπία. Ο Ολυμπιακός άλλαξε τα πλάνα του μετά την αποβολή και η 2η αλλαγή του ήταν ο Μπονγκ αντί του Κάμπελ ενώ νωρίτερα ο Ιμπαγάσα είχε αντικαταστήσει τον Τσόρι. Στο 83’ ολοκληρώθηκαν οι κινήσεις από τον πάγκο της Ξάνθης με τον Ράνο να παίρνει τη θέση του Φλίσκα. Ο Μάνταλος στο 87’ θα μπορούσε να πετύχει το 1-1 αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ και στην συνέχεια ο Ολυμπιακός σε μία κόντρα επίθεση με τον Ιμπαγάσα πέτυχε το τελικό 0-2.
 
Συνθέσεις:
SKODA ΞΑΝΘΗ (Μάουρερ): Τσέμα, Μπέρτος, Φλίσκας (88’ Ράνος), Βάλλας, Γούτας, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Κάλβο, Τριάδης (61’ Σολτάνι), Μάνταλος, Σολάρι (61’ Κομεσίδης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέβας, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (77’ Μπονγκ), Φουστέρ (86’ Εντιγκά), Τσόρι (68’ Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν.
Διαιτητής: Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)
Βοηθοί: Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας) – Κωσταράς (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
Κίτρινες: 38’ Φουστέρ, 44’ Ντε Γκούζμαν, 78’ Μπονγκ.
Κόκκινες: 48’ Ντε Γκούζμαν, 73’ Χολέβας
 
SUPER LEAGUE
 
21η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΑΕΛ Καλλονής – Απόλλων 0-0
Ατρόμητος Αθ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Παναθηναϊκός – Πλατανιάς 1-0
Λεβαδειακός – Άρης 4-3
Αστέρας Τρίπολης – Ο.Φ.Η. 0-0
Π.Α.Ο.Κ. – Βέροια 4-1
Πανθρακικός – Πανιώνιος 4-1
Skoda Ξάνθη – Ολυμπιακός 0-2
Δευτέρα 26/01/2014 – Ωρα 17:15
Εργοτέλης – Παναιτωλικός (NS1)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 59
2. Π.Α.Ο.Κ. 48
3. Ατρόμητος Αθ. 40
4. Παναθηναϊκός 39
5. Αστέρας Τρίπολης 36
6. Πανθρακικός 30
7. Παναιτωλικός 27*
8. Ο.Φ.Η. 26
9. ΑΕΛ Καλλονής 26
10. Skoda Ξάνθη 25
11. Πανιώνιος 24
12. Λεβαδειακός 23
13. ΠΑΣ Γιάννινα 23
14. Απόλλων Σμ. 21
15. Εργοτέλης 21*
16. Πλατανιάς 19
17. Βέροια 18
18. Άρης 12
* Ο αγώνας Εργοτέλης – Παναιτωλικός είναι προγραμματισμένος για σήμερα.
ΕΠΟΜΕΝΗ (22η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 01 Φεβρουαρίου 2014
15.00: ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός
17.15: Άρης – Skoda Ξάνθη
19.30: Ο.Φ.Η. – Παναθηναϊκός
Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2014
15.00: Ολυμπιακός – Παναιτωλικός
17.15: ΑΕΛ Καλλονής – Αστέρας Τρίπολης
17.15: Απόλλων – Ατρόμητος Αθ.
17.15: Βέροια – Πανθρακικός
17.15: Πανιώνιος – Εργοτέλης
19.30: Πλατανιάς – Π.Α.Ο.Κ.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Η ερυθρόλευκη αποστολή για τον ημιτελικό του Conference League

Σήμερα το βράδυ Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άστον Βίλατο απόψε το βράδυ, Μεγάλη Πέμπτη …