Σχόλια 8/10/13

0
Χ. Παππάς: Γιατί νεοναζί; Εμένα κανονικός μου φαίνεται!
Θωμάς Βουγιουκλής


 
 
Η βράβευση
 Η πόλη τιμάει και βραβεύει τους πολίτες της. Σωστά; Πολύ σωστά, και μπράβο που αυτή η εκδήλωση έγινε θεσμός χρόνια τώρα, για να τιμηθούν τα άξια τέκνα με έργο και προσφορά στο δήμο, στους δημότες.
Μάλιστα φέτος η επιλογή ήταν επιτυχής απ’ όλες τις απόψεις. Τρεις συμπολίτες που προσέφεραν ο καθένας από τη δική του σκοπιά και δυνατότητα. Και οι τρεις άξιζαν την τιμητική διάκριση και βράβευση.
Πρώτος μεταξύ τους ο δικός μας Θανάσης Μουσόπουλος, που το έργο και η προσφορά του είναι μοναδικά. Και το σημαντικό: Συνεχίζει και προσφέρει, και ξεχωρίζει.
Φίλε Θανάση να’ σαι πάντα καλά, γερός, δυνατός για να μας δίνεις έργο πνευματικό, παραδείγματα για τη νέα γενιά, για τον Πολιτισμό, τα Γράμματα, την στάση ζωής.
Μαζί με τον Θ. Μουσόπουλο βραβεύτηκαν και οι κύριοι Κ. Σταματιάδης και Γ. Πατσούρας, ο καθείς για τη δική του προσφορά και παρέμβαση στο γίγνεσθαι της πόλης.
«Ε»


 
Θετικά νέα
 Ευχάριστα τα νέα για την πορεία της υγείας του διανομέα της εφημερίδας μας Σεφέρογλου Σεφέρ. Ήδη βρίσκεται σπίτι του και αναρρώνει σιγά-σιγά μετά την δοκιμασία που πέρασε.
Οι ευχές όλων να γίνει γρήγορα καλά έπιασαν τόπο και τη χαρά των δικών του την μοιραζόμαστε όλοι οι φίλοι και γνωστοί διότι όλα πήγαν κατ’ ευχή.
«Ε»


 
 Απομεινάρι
 Μια ψησταριά βρίσκεται εγκαταλελειμμένη στην οδό Β. Σοφίας, στο δρόμο προς το Κολυμβητήριο, στο φράχτη της Πολυτεχνικής.
Προφανώς έμεινε εκεί από κάποιον Σύλλογο από τις Γιορτές ή από κάποιον που έψηνε κουκουνάρες. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση θα πρέπει να φύγει από κει.
«Ε»


 
Το Λούνα Παρκ
 Μεγαλόψυχος ο δήμος μας, δε λέω, βρίσκει λύσεις για φίλους και γνωστούς. Εάν δε ψηφίζουν και στην πόλης μας, ακόμη καλύτερα.
Το Λούνα Παρκ λοιπόν στο χώρο δίπλα στο Κολυμβητήριο μετά από τις γνωστές παρατηρήσεις «μαζεύτηκε».
Βέβαια, έφυγε από το χώρο που ήταν αναπτυγμένο και λειτουργούσε και πήγε συσκευασμένο λίγα μέτρα παραπέρα. Παραχώρηση του Δήμου προς τον ιδιοκτήτη. Το καταλαβαίνουμε. Όμως, έχουμε μια ερώτηση: Εκεί θα μείνουν όλα αυτά τα πράγματα όταν ολοκληρωθούν τα έργα στο Λιμνίο; Θα τ’ αφήσουν ως φόντο; Ας σοβαρευτούν κάποιοι εκεί στο Δήμο κι ας σταματήσουν την προσωρινή λύση.
Η φωτογραφία αδιάψευστος μάρτυρας.
« Ε»


 
Φόβος προστίμου
 Ξαφνικές προσλήψεις 63.122 ατόμων. Που εφέροντο άνεργοι και που έπαιρναν επίδομα ανεργίας οι 21.530. Και από το φόβο των ελέγχων έκαναν διακοπή της «ανεργίας» τους.
Το δεκαχίλιαρο που μπήκε σαν πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία αλλά και την ανασφάλιστη, αύξησε τις προσλήψεις και σταμάτησε μια λειτουργία εργασιακής μορφής όχι νόμιμης αλλά και μη ανταγωνιστικής προς αυτούς που ήταν νόμιμοι και τηρούσαν τους κανόνες στη δουλειά τους.
Έτσι μειώνεται και ο αθέμιτος ανταγωνισμός.
«Ε»


 
Σύγκρουση
 Ολομέτωπη είναι η σύγκρουση του Σωκράτη Ξυνίδη με το Στέλιο Μωραΐτη, μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς από τον πρώτο, αλλά και τον τρόπο, που όπως ανέφερε στο «Ε», σκοπεύει να αντιδράσει ο πρόεδρος του ΕΒΕ.
Ο Στέλιος Μωραΐτης δήλωσε μεν στο «Ε» ότι δεν έχει εκκρεμότητες πλέον με την επιχείρησή του ωστόσο δυσκολεύεται κανείς να πιστέψει ότι η πλευρά Ξυνίδη δε το γνώριζε αυτό.
Η σύνδεση βέβαια με την υπόθεση Χατζηευαγγέλλου δεν κρύβεται από κανένα, όσο και το ότι προτίθενται και οι δύο πλευρές να φτάσουν στα άκρα.
Ε.Δ.


 
Συνέχεια στη δίκη Χατζηευαγγέλλου
 Χθες ξεκίνησε η κρίσιμη δίκη για το δήμαρχο Τοπείρου Στέλιο Χατζηευαγγέλλου που δικάζεται στο Εφετείο της Κομοτηνής σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος. Η δίκη αυτή θα κρίνει κατά πόσο ο δήμαρχος μπορεί να επανέλθει στο αξίωμά του και να επιστρέψει στα καθήκοντά του.
Χθες η δίκη ξεκίνησε με τις καταθέσεις του Θωμά Μίχογλου και του Στέλιου Μωραΐτη που είναι μάρτυρες κατηγορίας, αφού αυτοί υποκίνησαν εξαρχής και την όλη δικαστική διαδικασία, και αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα λόγω παρέλευσης ωραρίου. Στο ακροατήριο θα παραβρεθεί ως μάρτυρας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.
Να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα στο δικαστήριο της Κομοτηνής οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής της Κομοτηνής που είχε συλληφθεί διότι στα γραφεία της οργάνωσης βρέθηκαν δύο κοντάρια σημαιών, ο οποίος αθωώθηκε.
Ε.Δ.


 
Ξανά τα μειονοτικά…
 Μετά τον κ. Μπαγίς και τον Α. Νταβούτογλου, ο πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν έσπευσε να θέσει υπό καθεστώς… αμοιβαιότητας την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, επαναφέροντας ψηλά στην ατζέντα τα μειονοτικά θέματα της Θράκης, με πρώτο και κύριο της εκλογή των μουφτήδων.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, διά του εκπροσώπου του Κ. Κούτρα, είχε δηλώσει, απαντώντας στις δηλώσεις Νταβούτογλου για το ίδιο ζήτημα, ότι το θέμα της Χάλκης αποτελεί βασική υποχρέωση της Τουρκίας έναντι της ΕΕ, ότι δεν αποτελεί διμερές θέμα αλλά ζήτημα σεβασμού μειονοτικών και βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων.


 
Αναστάτωσε την παρέλαση ένα από τα… 1000 αδέσποτα
 Άνω-κάτω έκανε την παρέλαση ένα από τα… 1000 αδέσποτα που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ξάνθης. Ο κατεργάρης σκύλος όργωσε πάνω-κάτω τον δρόμο μπροστά στους επισήμους περνώντας ανάμεσα από τους παρελαύνοντες. Τι και αν μερικοί προσπάθησαν να το απομακρύνουν, το κοινωνικότατο τετράποδο δεν δίστασε να κάτσει μπροστά στους επισήμους και να «παρακολουθήσει» και αυτό την παρέλαση, προκαλώντας το γέλιο των πολιτών και κάποιων επισήμων!
Γ.Τ.


 
Επέστρεψε, λέει, η Χρυσή Αυγή
 Με πανό που ανάρτησε έξω από τα γραφεία της δήλωσε την επιστροφή της η Χρυσή Αυγή Ξάνθης, παρόλο που ο χώρος έμοιαζε να έχει ερημώσει τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τις εξελίξεις στο χώρο της ακροδεξιάς. Πάνω από τα παράθυρα των γραφείων τα μέλη της τοπικής οργάνωσης ανάρτησαν το πανό που γράφει: «Η Χρυσή Αυγή δεν πεθαίνει. Η Ελλάδα θα νικήσει».
Η Χ.Α. θεωρεί ότι θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί τα κενά της ποινικής δίωξης και ότι θα επανέλθει ακόμη πιο θριαμβευτικά, όμως η Δικαιοσύνη δείχνει έως τώρα να εστιάζει στο ποινικό σκέλος, στερώντας έτσι τη δυνατότητα παροχής πολιτικού οφέλους από κάθε πλευρά.
Γ.Τ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δημοτικές απορίες Ο πρωινός φίλος που μου τηλεφώνησε και μου έκανε την ερώτηση φαινόταν ότ…