Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Κολοκυθόπιτα με μυζήθρα και δυόσμο

Κολοκυθόπιτα με μυζήθρα και δυόσμο

0
kolokythopita_diosmos-empros
  • 1 πακέτο φύλλα για πίτα
  • 1 1/2 κιλό κολοκύθια πράσινα
  • 2 κρεμμύδια
  • 250 γρ φέτα τριμμένη
  • 250 γρ. μυζήθρα ανάλατη τριμμένη
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 κούπα γλυκό τραχανά ή σιμιγδάλι
  • 5 αυγά
  • 3-4 κσ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2/3 της κούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • σουσάμι για το πασπάλισμα 

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα χωρίς λάδι το τριμμένο κρεμμύδι με τα κολοκύθια και τα μαραίνουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους.
Όταν κρυώσουν προσθέτουμε τα τυριά, τον τραχανά ή σιμιγδάλι, το δυόσμο το αλάτι, το πιπέρι, ½ κούπα λάδι (κρατάμε το υπόλοιπο για τα φύλλα) και τα τέσσερα αυγά αφού πρώτα τα χτυπήσουμε ελαφρά με αλατοπίπερο.
Στρώνουμε σε ένα ταψί τέσσερα φύλλα αλείφοντας κάθε φύλλο με λίγο λάδι και απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση με τα κολοκύθια.  Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ενώ το προτελευταίο φύλλο το αλείφουμε με το πέμπτο αυγό ελαφρά χτυπημένο. Αλείφουμε με λάδι και το τελευταίο φύλλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε για 55-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεβίθια με κολοκύθα και ρύζι

-350 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα αποβραδίς και καλά στραγγισμένα -2 μέτρια καρότα, σε λεπτές …