Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 19-09-2012

Εργασιακό 19-09-2012

0

Θέμα 1ο

 


59 νέες θέσεις στα ΕΛ.ΤΑ Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης
Θέσεις και  στην Ξάνθη    

 

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικού αριθμού (59) ατόμων, (19 Δ.Ε. Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, 36 Δ.Ε. Διανομέων και 2 Δ.Ε. Οδηγών) πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 8 μηνών και επίσης (2 Δ.Ε. Οδηγών) πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 4 μηνών, για την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών, για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε., της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Τα Καταστήματα που θα στελεχωθούν είναι τα εξής: Μονάδες Διανομής Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής, Κέντρο Διαλογής Αλεξανδρούπολης, και τα Κεντρικά Καταστήματα Δράμας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης. Προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, στα Καταστήματα
Προσοτσάνης, Κάτω Νευροκοπίου, Καλαμπακίου, Δοξάτου, Θάσου, Χρυσούπολη, Ελευθερούπολης, Μουσθένης, Nέας Περάμου, Νικησιανής, Λιμεναρίων, Σταυρούπολη, Σαππών, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Μεταξάδων.  
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν μόνο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη Διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, Τ.Θ.1241, Τ.Κ. 651 10 – ΚΑΒΑΛΑ (για την ΣΟΧ 25/ 2012), υπόψη κ. Ποδάρα Κωνσταντίνου.
Το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στα καταστήματα της υπηρεσίας μας και στο χώρο ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) Στις παραπάνω αναφερόμενες Υπηρεσιακές Λειτουργίες των ΕΛΤΑ που έχουν ορισθεί ως Υπηρεσίες χορήγησης εντύπων και παροχής πληροφοριών• β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων  Διαγωνισμών Φορέων  Εποχικού (ΣΟΧ)• γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι  Ανεξάρτητες και άλλες αρχές  ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων  Διαγωνισμών Φορέων  Εποχικού (ΣΟΧ).  

Θέσεις

 


Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
* 1 Οικονομικών Επιστημών
* 4 Απόφοιτοι ΑΕΙ
* 2 ΠΕ Μηχανικοί Πολυτεχνικής Σχολής
* 1 Μέλος ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο τη Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας
Αιτήσεις μέχρι 3.10.2012.  

 

     
Θέμα 2ο

 


20 θέσεις εποχικών στο Δήμο Ξάνθης μέσα στο Φθινόπωρο
Δόθηκε έγκριση απομένει να βρεθούν τα κονδύλια    

Εξακόσιες σαράντα έξι θέσεις εποχικού προσωπικού σε 38 Δήμους της χώρας ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών. Οι θέσεις κατανέμονται σε 22 Περιφερειακές Ενότητες, από τις οποίες την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνουν οι ακόλουθες:
■Αττική, 180 θέσεις,
■Εύβοια, 79 θέσεις,
■Ηράκλειο, 71 θέσεις, και
■Κορινθία, 47 θέσεις.
Το προσωπικό θα προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, ωστόσο κώλυμα εμφανίζεται σε συγκεκριμένους Δήμους, λόγω οικονομικών δυσχερειών.
Για το δήμο Ξάνθης εγκρίθηκαν 20 εποχικές θέσεις και αναμένεται μέσα στο Φθινόπωρο να προκηρυχθούν οι θέσεις εποχικού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, αν τους φτάσουν τα κονδύλια από τα δημοτικά τέλη.  
   
Θέμα 3ο


2.000 θέσεις για τεχνικούς και διοικητικούς στη ΔΕΗ    

 

Την ευκαιρία να εργαστούν στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για ένα οκτάμηνο θα έχουν 2.000 άτομα όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.
Η ΔΕΗ Α.Ε. υπέβαλε αίτημα πρόσληψη 2.000 νέων υπαλλήλων, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού που υπάρχουν κυρίως στα ορυχεία και στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς.
Το αίτημα εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα, βάσει Kοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησα και ήδη ο σχετικός φάκελος με την κατανομή των θέσεων βρίσκεται στην αρμόδια επιτροπή του ΑΣΕΠ.  
Κατανομή – Ειδικότητες
Στόχος της νέας προκήρυξης είναι η κάλυψη αναγκών που έχουν δημιουργηθεί στη ΔΕΗ λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, αλλά και της αναλογία 1 προς 10 στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Υπενθυμίζεται πως το 2000 η ΔΕΗ απασχολούσε 31.600 άτομα, ενώ στα τέλη του 2011 ο αριθμός των εργαζομένων σε αυτή είχε μειωθεί σε 21.255.  
Ειδικότητες
Οι πιο δημοφιλείς ειδικότητα που συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των θέσεων είναι κυρίως τεχνολογική και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσα και αφορούν: Τεχνίτες Δικτύων, Τεχνικοί Σταθμών, Ηλεκτρολόγοι, Τεχνικοί Ορυχείων, Μηχανοτεχνικοί, Τεχνικοί Εξοπλισμού, Χειριστές Μηχανημάτων και Οδηγοί.
Πόλο έλξης για χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΙ, ΙΕΚ. Το αίτημα υποβλήθηκε ήδη, απέσπασε την έγκριση των συναρμόδιων υπουργείων και οδεύει ολοταχώς προς έκδοση.
Πόλο έλξης για χιλιάδες αποφοίτους ΤΕΙ, ΙΕΚ και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συνιστά η προκήρυξη 2.000 θέσεων τεχνικού και διοικητικού προσωπικού από τη ΔΕΗ Α.Ε. Το αίτημα υποβλήθηκε ήδη, απέσπασε την έγκριση των συναρμόδιων υπουργείων και οδεύει ολοταχώς προς έκδοση.
Το νέο προσωπικό θα εργαστεί με οκτάμηνες συμβάσεις, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά που υπάρχουν κυρίως στα ορυχεία και στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς.
Οι τρεις πρώτες προκηρύξεις για 565 θέσεις εποχικών υπαλλήλων που βρίσκονται στο ΑΣΕΠ προς έκδοση αφορούν 320 θέσεις στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, 160 θέσεις στον ΑΗΣ Καρδιάς και 85 θέσεις στον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ Α.Ε.).    

     
Θέμα 4ο


 3.640 σπουδαστές στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ
Αιτήσεις έως τις 24 Σεπτεμβρίου
Πώς θα εισαχθούν

Προκήρυξη για την εισαγωγή 3.640 σπουδαστών στα ΙΕΚ του εξέδωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για το χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2012-2013.
Από τους ως άνω σπουδαστές οι 2.350 θα φοιτήσουν στο α’ εξάμηνο κατάρτισης (διάρκεια σπουδών 4 εξάμηνα) και οι 1.290 θα φοιτήσουν στο γ’ εξάμηνο κατάρτισης (διάρκεια σπουδών 2 εξάμηνα).
Δικαίωμα εγγραφής στο α’ εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου, καθώς και οι απόφοιτοι ΕΠΑΣ, ΕΠΑΑ, TEE Β’ Κύκλου Σπουδών, για την απόκτηση άλλης ειδικότητας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
Δικαίωμα εγγραφής στο γ’ εξάμηνο κατάρτισης έχουν οι απόφοιτοι ΕΠΑΣ, ΕΠΑΑ, καθώς και TEE Β’ Κύκλου Σπουδών αντίστοιχης ειδικότητας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν στο ΙΕΚ προτίμησής τους αίτηση έως και την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012.
Στην αίτηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναγράψουν τη σειρά προτίμησης των προσφερόμενων ειδικοτήτων. Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να επιλέξει έως και τρεις ειδικότητες σε δυο το πολύ ΙΕΚ.
Εκτός από την αίτηση οι υποψήφιοι θα πρέπει να συνυποβάλουν υποχρεωτικά τα εξής δικαιολογητικά:
■ Τίτλος Σπουδών: α) Για εγγραφή στο α’ εξάμηνο κατάρτισης απαιτείται επικυρωμένο φωτοαντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ ή TEE Β’ Κύκλου, β) Για εγγραφή στο γ’ εξάμηνο κατάρτισης απαιτείται επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Πτυχίου ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ ή TEE Β’ Κύκλου (συναφούς ειδικότητας).
■ Επικυρωμένη φωτοτυπία των δύο όψεων του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, ή ελλείψει ταυτότητας Διαβατήριο σε ισχύ (σελίδες όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου) σε επικυρωμένο φωτοαντίγραφο.  
ΕΓΓΡΑΦΕΣ. Στις 24 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων σπουδαστών, ο οποίος περιέχει αναλυτικά τα μόρια που συγκεντρώνει κάθε υποψήφιος από όλα τα κριτήρια που μοριοδοτούνται, καθώς και το σύνολο των μορίων εκάστου εκ των υποψηφίων.
Οι εγγραφές θα αρχίσουν από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου.
Η μη κατάθεση αίτησης εγγραφής στο ΙΕΚ σημαίνει τη μη αποδοχή της επιλογής από τον υποψήφιο.
Μετά τη λήξη των εγγραφών τα ΙΕΚ θα ανακοινώσουν τον ακριβή αριθμός των κενών θέσεων ανά τμήμα, που θα συμπληρωθούν από τους επιλαχόντες.
Εγγραφή σπουδαστών σε περισσότερα από ένα ΙΕΚ ή εγγραφή και ταυτόχρονη φοίτηση σε περισσότερες από μία ειδικότητες του ίδιου ΙΕΚ δεν επιτρέπεται.
Η εγγραφή των σπουδαστών των προηγούμενων εξαμήνων στα β’, γ’ και δ’ εξάμηνα σπουδών αντίστοιχα λήγει την 1η Οκτωβρίου 2012.
Η έναρξη των μαθημάτων ορίζεται στις 8/10/2012.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα ΙΕΚ Ξάνθης Λαχανόκηποι 2, ΤΚ 671 00, τηλ. 25410-66.990).

Θέμα 5ο


2 στις 3 επιχειρήσεις προσπαθούν να κρατήσουν το προσωπικό τους
Το 9% των εταιρειών αισιοδοξεί ότι θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις

Με ζοφερά χρώματα περιγράφουν  οι Έλληνες εργοδότες, για ακόμα ένα τρίμηνο, τις προοπτικές απασχόλησης στη χώρα μας, ενώ τα στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή “σφραγίζουν” το αρνητικό για τους εργαζομένους κλίμα που επικρατεί σε όλη την επικράτεια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Manpower, αναφορικά με τις προοπτικές απασχόλησης κατά το επόμενο (τέταρτο) τρίμηνο του 2012, το δυσοίωνο κλίμα που επικρατούσε κατά το προηγούμενο -τρίτο- τρίμηνο του 2012 θα συνεχιστεί και για τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς ένας στους τέσσερα εργοδότες προβλέπει μειώσει στο προσωπικό του.
Ωστόσο, στην πλειονότητά τους και συγκεκριμένα το 65% των επιχειρήσεων κάνουν προσπάθειες για τη διακράτηση του προσωπικού, ενώ μόνο ένα 9% αισιοδοξεί ότι θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις.
Τα αποτελέσματα αυτά συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης αναμένεται ότι θα πέσουν κατά 16 ποσοστιαίες μονάδες, φαινόμενο που εξαπλώνονται σε όλους τους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Tις παραπάνω τάσεις ενισχύουν και τα νέα στοιχεία της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ για το β’ τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 23,6% έναντι 22,6% του προηγούμενου τριμήνου και 16,3% του αντίστοιχου τριμήνου του 2011, ανεβάζοντας τον αριθμό των ανέργων σε 1.168.761 άτομα.
Ειδικότερα, η απασχόληση συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο μειώθηκε κατά 1,2% και κατά 8,7% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2011, ενώ ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 4,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και εκτινάχτηκε κατά 44,2% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2011.  
Κατηγορίες πληθυσμού
Όπως αποδεικνύουν τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, εκείνοι που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία είναι τα άτομα ευπαθών ομάδων και παραγωγικών ηλικιών και συγκεκριμένα οι γυναίκες και οι νέοι ηλικίας 15 έως 24 ετών, τα ποσοστά εργασίας των οποίων κυμαίνονται στο 27,3% και στο 53,9% αντίστοιχα – τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας σε όλο τον πληθυσμό.
Πιο συγκεκριμένα, η ανεργία σε γυναίκες και άνδρες ηλικίας από 15 έως 24 ετών κυμαίνεται στις  62,1 και τις 46,8 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα, ενώ στην ηλικία των 25 έως 29 ετών, εκτός αγοράς εργασίας βρίσκονται σχεδόν τέσσερις στις δέκα γυναίκες (38,9%) και τουλάχιστον τρεις στους δέκα άνδρες (35%). .
Η ανεργία δεν φαίνεται να …κοιτά ούτε το επίπεδο εκπαίδευσης του πληθυσμού, καθώς άνεργοι παραμένουν πάνω από ένας στους τέσσερις αποφοίτους Μέσης Εκπαίδευσης και πτυχιούχοι Ανώτερης Τεχνολογικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (26,0% ανά κατηγορία), αλλά και κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου (12,9%) και πτυχιούχοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (16,2%). Ωστόσο, τη… λαίλαπα της ανεργίας υφίστανται πρωτίστως όσοι δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (35,8%).
Προκειμένου, ωστόσο, να αποκτήσουν έστω και μία προσωρινή θέση εργασίας, ένας στους δύο σχεδόν (47,6%) ανέργους δηλώνει διατεθειμένος να εργαστεί και με μερική απασχόληση, αν και η πλειονότητα (45,7%) αναζητούν αποκλειστικά πλήρη απασχόληση.  
Περιφέρειες
Στις Περιφέρειες Βόρειας Ελλάδας και Αττικής εστιάζει η έρευνα της Manpower, σύμφωνα με την οποία σε αμφότερες τις Περιφέρειες οι εργοδότες αναφέρουν δυσοίωνες προοπτικές προσλήψεων για το ερχόμενο τρίμηνο. Στη Βόρεια Ελλάδα, το… μέλλον της απασχόλησης κυμαίνεται στο -17%, ενώ οι προοπτικές για την ευρύτερη Περιφέρεια Αττική καταγράφονται στο -14%.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι προοπτικές είναι μειωμένες κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ παραμένουν στα ίδια επίπεδα στην ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής. Αντίστοιχα, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, οι προοπτικές για τη Βόρεια Ελλάδα μειώνονται κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αναφέρεται μείωση δύο ποσοστιαίων μονάδων στην ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής.
Ομοίως, αν και αναλυτικότερα, τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ αποκαλύπτουν ότι το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας εντοπίζεται στη Δυτική Μακεδονία και κυμαίνεται στο 30%, ενώ ακολουθούν οι Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας με ποσοστό 28,4%, Κεντρική Μακεδονίας με 25,1%,  Κεντρικής Ελλάδας με 24,8% και Ανατολικής Μακεδονία Θράκης με ποσοστό 24%.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…