Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Διήμερο χαράς και άθλησης με «bocce»

Διήμερο χαράς και άθλησης με «bocce»

0
bocce_2-empros

Ενημερώθηκαν και συμμετείχαν στο άθλημα οι μαθητές των σχολείων της Ξάνθης

Δηλώσεις των υπευθύνων της εκδήλωσης Σ. Μελισσόπουλου και Σ. Τσάπατου        

Με εκατοντάδες παιδικές φωνές, γέλια και χαρούμενα πρόσωπα μαθητών από δημοτικά σχολεία της πόλης μας γέμισε το αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια το διήμερο 24-25 Μαΐου. Ο λόγος ήταν οι αγώνες «bocce» που έγιναν στο χώρο και στους οποίους πήραν μέρος μαθητές από τα παραπάνω σχολεία και οι αθλητές του προπονητικού προγράμματος bocce των Special Olympics Hellas, που μαζί με το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης ήταν και οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.
Το διήμερο τουρνουά bocce δεν είχε μόνο το αγωνιστικό μέρος αλλά περιλάμβανε κι άλλες εκδηλώσεις όπως παρουσίαση παραδοσιακών και μοντέρνων χορευτικών προγραμμάτων από μαθητές δημοτικών σχολείων, συζητήσεις και σεμινάρια γύρω από το άθλημα, ενώ το διήμερο ολοκληρώθηκε με το αγωνιστικό μέρος στα ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα και τις απονομές αναμνηστικών μεταλλίων και διπλωμάτων.  
Σ. Μελισσόπουλος: «Πετύχαμε το στόχο μας»  
Για τη διοργάνωση μίλησε στο «Ε» ο διευθυντής του γραφείου Α/βάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Σάββας Μελισσόπουλος:
Σ.Μ.: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευτυχισμένοι που η διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία. Από την πρώτη στιγμή οι μαθητές που πήραν μέρος έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το άθλημα και ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά. Στους αγώνες είδαμε ένα πνεύμα αλληλεγγύης και οι συμμετέχοντες το διασκέδασαν, ενώ ακόμη περισσότερο το διασκέδασαν οι μαθητές – θεατές που παρακολουθούσαν τις αναμετρήσεις ανάμεσα στα σχολεία και με τις φωνές και τις επευφημίες τους έδωσαν ένα όμορφο χρώμα στην εκδήλωση.
Πιστεύω ότι πετύχαμε αυτό που είναι και το ζητούμενο σε τέτοιου είδους δράσεις. Να διασκεδάσουν τα παιδιά, να μάθουν να αγωνίζονται μέσα σε φίλαθλα πλαίσια και να δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό στον αντίπαλο τους. Στη διοργάνωση «bocce» το ¨σλόγκαν¨ ήταν «ίσα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες για όλους» κάτι που είδαμε και στην πράξη καθώς σε αυτό το άθλημα μπορούν να πάρουν μέρος όλοι, ανεξάρτητα από τις ικανότητες τους, τα χαρίσματα, την ηλικία και το πολιτισμικό τους περιβάλλον.
Πρωταρχικός μας στόχος όταν άρχισε το πρόγραμμα, τον περασμένο Δεκέμβριο, ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το άθλημα, όμως βλέποντας την ανταπόκριση και τη θέληση των παιδιών γι’ αυτό, πλέον θα προσπαθήσουμε να το προωθήσουμε σε όλη την Ξάνθη. Εξάλλου θεωρώ ότι αυτός είναι και ο σκοπός του γραφείου μας, να προωθεί δράσεις και όχι να μπλέκει σε γραφειοκρατικές διαδικασίες μόνο διαδικαστικού χαρακτήρα. Τέλος να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς, την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη που μας προσέφερε τις εγκαταστάσεις και όλους όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα».  
«Οι μαθητές αγκάλιασαν το άθλημα»  
Επίσης ο γυμναστής ειδικής φυσικής αγωγής του 2ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης κ. Στέλιος Τσάπατος που ήταν κι ένας εκ των «πρωτεργατών» της εκδήλωσης μίλησε στο «Ε» σχετικά με αυτή: «Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα των Special Olympics και γι’ αυτό το λόγο ευχαριστούμε θερμά την πρόεδρο κα. Γιάννα Δεσποτοπούλου. Επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Σάββα Μελισσόπουλο (διευθυντής Α/βάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης), τον κ. Δημήτρη Δημητρόπουλο (διευθυντής 2ου ειδικού σχολείου) και τις γυμνάστριες Τρομπέτα Ειρήνη και Κόκκινου Αμαλία για τη μεγάλη τους βοήθεια, συμπαράσταση και προσφορά από την πρώτη στιγμή. Σημαντική επίσης ήταν η βοήθεια των εθελοντών και των δασκάλων απ’ όλα τα σχολεία που πήραν μέρος και έδωσαν και την ψυχή τους για να πετύχει η διοργάνωση», είπε αρχικά ο κ. Τσάπατος για να συμπληρώσει: «Από την πρώτη στιγμή οι μαθητές που πήραν μέρος στο πρόγραμμα αγκάλιασαν το άθλημα και ανταποκρίθηκαν άψογα στις απαιτήσεις του, οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να πάρει μέρος. Όλα πήγαν άψογα και ελπίζω πλέον με την εμπειρία μας από αυτό το 1ο τουρνουά, να διοργανώσουμε ανάλογους αγώνες και του χρόνου με τη συμμετοχή περισσότερων παιδιών».

     
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ασπίδα Ξάνθης: Με στόχο το 1-1 υποδέχεται σήμερα τον ΚΑΟΧ

Στις 17.00 στο Εύμοιρο Να κάνει το 1-1 στους αγώνες με τον ΚΑΟΧ θα επιδιώξει σήμερα το από…