Σχόλια 26/05/2012

0
paranoia

Οκτώ στους δέκα Έλληνες λένε «ΝΑΙ» στο ευρώ! Φανταστείτε να είχαμε κιόλας…

Μουδιασμένη κοινωνία  


Είναι γεγονός ότι στην κοινωνία υπάρχει μια διάχυτη ανησυχία και προβληματισμός για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας, στο επίπεδο της πολιτικής, εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Η ρευστότητα είναι το υπ’ αριθμόν ένα στοιχείο μαζί με την ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τις εκλογές.
Αμηχανία και αγωνία μαζί. Για το αύριο, για την οικονομία, για το ευρώ ή τη δραχμή, για το μέλλον της νέας γενιάς και της ίδιας της χώρας.
Ο λαός σύντομα θ’ αποφασίσει. Οι αποφάσεις του όμως μερικές φορές είναι λανθασμένες και οδηγούν σε τραγικά αποτελέσματα, π.χ. 1922 με τις εκλογές που προκήρυξε ο Βενιζέλος και μετά το αποτέλεσμα αυτών ξεκίνησε η Μικρασιατική καταστροφή.
Η ιστορία διδάσκει και δεν πρέπει να την ξεχνάμε…
«Ε»  

     
Χωρίς τσίπα  


Ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας έφτιαξε, κι αυτός, κόμμα.
Τον ονόμασε δε τον πολιτικό του φορέα: «Ελλάδα-Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο», ΕΑΜ δηλαδή.
Χωρίς τσίπα για το παρελθόν ο Τράγκας.
Κρίμα…
«Ε»    

         
Θλίψη  


Όλα όσα μέχρι στιγμής έγιναν γνωστά για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, εκτός των ποινικών και πολιτικών ευθυνών, δημιουργούν κι ένα άλλο συναίσθημα, αυτό της θλίψης.
Θλίψη για όσα έγιναν γνωστά με τις μίζες και τα τεράστια ποσά που διοχετεύθηκαν στον επί σειρά ετών υπουργό.
Μια «λειτουργία» πολιτικού που βγήκε στο φως και με όσα έγιναν γνωστά, ξάφνιασαν την κοινή γνώμη δυσάρεστα.
Εκείνο όμως που μένει ως θετικό στοιχείο είναι η δικαστική παρέμβαση για την εξιχνίαση της όλης υπόθεσης.
Έστω και αργά-διότι άλλες υποθέσεις πολιτικών πήγαν στο αρχείο με παραγραφή – θ’ αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στη διακίνηση του μαύρου αυτού χρήματος.
-Ήρθε η ώρα ν’ αλλάξουν πολλά στη χώρα.
«Ε»    

   
Ελληνικά παράλογα  


Δημοσκόπηση σε Ελλάδα και εξωτερικό δείχνει ότι οκτώ στους δέκα Έλληνες είναι υπέρ του ευρώ.
Όμως, από την άλλη, είμαστε και κατά του Μνημονίου! Γι’αυτό και ψηφίζουμε αντιμνημονιακά κόμματα. Θέλουμε και την πίτα ολόκληρη αλλά και τον σκύλο χορτάτο!
Γι’ αυτό και σκεφτόμαστε – δημοσκοπικά – να στείλουμε στην πρώτη θέση το κόμμα που θέλει να καταγγείλει το Μνημόνιο!
Τι δηλώνουν όλα αυτά;
Ότι είμαστε τρελοί εμείς οι Έλληνες. Ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε και ότι λειτουργούμε με το συναίσθημα και όχι τη λογική.
«Ε»  

 
Σκάνδαλα  


Το μεγαλύτερο σκάνδαλο δεν ήταν ούτε το χρηματιστήριο το 1999, ούτε το Βατοπέδι το 2007-2008, αλλά οι επιστροφές ΦΠΑ των αγροτών με υπερτιμολογημένα τιμολόγια που βρίσκεται εν εξελίξει σε πολλές περιοχές της χώρας, αλλά και οι αγροτικές-κτηνοτροφικές αποζημιώσεις μαϊμού.
«Ε-VEN.KAR.»            

 
Μισό εκατ. ευρώ απ’ τη Ρωσία με αγάπη  


Περίπου δεκαεννέα εκατομμύρια ρούβλια, που αντιστοιχούν σε περίπου 500.000 ευρώ, συγκέντρωσε η Ρωσική Εκκλησία, μέσω του εράνου που διενεργεί, για να βοηθήσει τους άπορους στην Ελλάδα.
Το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε έως τις 22 Μαΐου, από δωρεές, απ΄όλη τη χώρα, από ενορίες, επισκοπές και μοναστήρια, καθώς και από ιδιώτες, μετά από την προτροπή του ιδίου του Πατριάρχη Μόσχας και πασών Ρωσιών,Κυρίλλου, τον περασμένο Ιανουάριο.
Οι δωρεές, που κυμαίνονται από 100 έως 400 ρούβλια, προέρχονται από ανθρώπους, που ζουν και σε μέρη απομακρυσμένα, αλλά και από το εξωτερικό, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Τμήματος Φιλανθρωπικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ρωσικής Εκκλησίας, Κωνσταντίν Μπασίλοφ.
«Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το πρόβλημα της Ελλάδας ως δικό τους. Αυτή είναι η πεποίθησή μας, καθώς έχουμε δωρεές από ιδιώτες ακόμη και από την Καμτσάτκα και το Σαχαλίν, από ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων», επισημαίνει ο κ. Μπασίλοφ.
Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.        

Όταν θέλουν οι πολιτικοί  


Από το ξέσπασμα της κρίσης στην Ελλάδα πολύς λόγος γίνεται για τα προκλητικά προνόμια των βουλευτών, που δεν συνάδουν με την κατάσταση της χώρας και την ανάγκη να προσαρμοστούν σ΄ αυτήν και οι εθνοπατέρες.
Όμως, αυτά έχουν μείνει μόνο στα λόγια, στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτε. Στην Ισπανία από την άλλη, όπου οι πολιτικοί σέβονται το λαό και τις θυσίες που κάνει, αποφάσισαν απλά και με ένα νόμο τα εξής:
1. Ο βουλευτής θα πληρώνεται μόνο κατά τη διάρκεια της θητείας του, και δεν θα έχει σύνταξη που θα προέρχεται μόνο από αυτήν
2. Θα πληρώνει την αντίστοιχη ασφάλεια του. Όλοι ανεξαιρέτως (παρελθόν, παρόν, μέλλον) και το ταμείο σύνταξης της βουλής, περνάει στην ισχύουσα κοινωνική ασφάλιση άμεσα. Ο βουλευτής θα απολαμβάνει των προνομίων της κοινωνικής ασφάλισης ακριβώς όπως και οι υπόλοιποι πολίτες.
3. Οι βουλευτές πρέπει να συμβάλλουν στο ταμείο της ασφάλισης τους όπως όλοι οι Ισπανοί,
4. Οι βουλευτές παύουν να ψηφίζουν την αύξηση του μισθού τους,
5. Οι βουλευτές εγκαταλείπουν το παρόν σύστημα υγειονομικής ασφάλισης και προσχωρούν στο σύστημα υγείας των υπολοίπων Ισπανών πολιτών,
6. Οι βουλευτές θα υπόκεινται στους ιδίους ακριβώς νόμους όπως και οι υπόλοιποι Ισπανοί,
7. Το να υπηρετεί κανείς στη βουλή είναι τιμή δεν είναι επάγγελμα. Οι βουλευτές πρέπει να πληρούν τις θητείες τους στη βουλή (όχι πάνω από δυο) και μετά να πηγαίνουν σπίτια τους και να εξασφαλίζουν δουλειά.    

Βασιλούδης ο προσεχτικός…


 Ιδιαίτερα προσεκτικός και σχολαστικός φαίνεται ο κ. Ηλίας Βασιλούδης και  δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω. Κι αυτό το κάνει συναισθανόμενος την ευθύνη της ψήφου για οτιδήποτε θέμα. Και καλά κάνει γιατί αν σκεφτεί κανείς πόσες φορές δημοτικοί σύμβουλοι τραβολογιούνται στα δικαστήρια για παράβαση καθήκοντος γιατί απλά ενέκριναν ένα θέμα πολλές φορές χωρίς να το πολυψάξουν. Εδώ μέχρι και δημοτικοί υπάλληλοι τραβολογιούνται στα δικαστήρια επειδή τους ξέφυγαν 4 αδέσποτα μιας περιοχής και ένα απ’ αυτά δάγκωσε μια κυρία στο πόδι…
Μ.Ξ.    

Συζήτηση για τους διαγωνισμούς ….  


…στην Οικονομική Επιτροπή και δεν έλειψαν οι απαραίτητοι συνειρμοί από τον κ. Πούλιο που θυμήθηκε την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού του δήμου που ο προμηθευτής χρέωνε την λάμπα 1 λεπτό. Υπενθυμίζουμε ότι είναι ένα θέμα που έβγαλε η παράταξή του χαρακτηρίζοντας «σκάνδαλο» τον τρόπο που διενεργεί διαγωνισμούς ο δήμος και πως παίζεται το «παιχνιδι» με τον προμηθευτή. Τέλος πάντων είναι καλό όλα να τα θυμόμαστε και όλα να τα ψάχνουμε γιατί οι μέρες είναι πονηρές…
Μ.Ξ.  

 
Να τα μας πάλι  


Με τη μορφή των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών φέρνει ξανά στην επιφάνεια το θέμα της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας μας η Γερμανία. Όπως ανακοίνωσε το Spiegel η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να προτείνει στην Ελλάδα ανάπτυξη με ΕΟΖ σε συγκεκριμένες περιοχές και ειδικό φορολογικό και εργασιακό καθεστώς.
Πάλι η ΕΟΖ στη συζήτηση, πάλι από τη Γερμανία ο λόγος…
Ε.Δ.    

«Τρικλοποδιά» στις πανελλαδικές  


Με μαθήματα κατεύθυνσης συνεχίστηκαν οι πανελλαδικές εξετάσεις την Παρασκευή. Ωστόσο, μείζον ζήτημα προέκυψε στο μάθημα της Φυσικής με την Ένωση Φυσικών Ελλάδος να διαμαρτύρεται ότι ένα θέμα ήταν λάθος διατυπωμένο, ενώ συνολικά τα ερωτήματα ήταν πολύ εξεζητημένα με αποτέλεσμα να απαιτείται χρόνος περισσότερων των 3 ωρών από τους μαθητές για να τα λύσουν. Αναφέρουν δε χαρακτηριστικά ότι: «τα θέματα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να  επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής».Τέλος με την ανακοίνωσή τους ζήτησαν  από τους βαθμολογητές να μην προβούν σε βαθμολόγηση μέχρι να υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση.
Η υπόθεση ομολογουμένως προκαλεί ένταση και ανησυχία στα ήδη τεταμένα νεύρα των υποψηφίων, αλλά τουλάχιστον δικαιολογεί τις περιπτώσεις των μαθητών που δεν έγραψαν σύμφωνα με όσα προσδοκούσαν, αφού ο βαθμός δυσκολία ήταν αυξημένος.
Οι εξετάσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα με Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά Κατεύθυνσης.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…