Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Οι μαθητές της Ξάνθης ονειρεύονται τον κόσμο τους

Οι μαθητές της Ξάνθης ονειρεύονται τον κόσμο τους

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
«Η μικρή Ελίφ επιστρέφει στο σπίτι της έπειτα από μια κουραστικήμέρα στο σχολείο. Είναι αρκετά αγχωμένη και πιεσμένη επειδή η κυρία στομάθηματης Γεωγραφίας τους ζήτησε να μάθουν για το αυριανό διαγώνισμα όλες τιςχώρεςκαι τις πρωτεύουσες του κόσμου. Νιώθεi πως δεν θα μπορέσει να τα μάθεικαι έτσι ξαπλώνει ναξεκουραστεί. Στον ύπνο της όμως βλέπει ένα πολύ διαφορετικό όνειρο».
Κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία που παρουσίασαν στο Δημοτικό Αμφιθέατρομαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ειδικής Αγωγής Ξάνθης, του 1ουΜειονοτικούΔημοτικού Σχολείου και του Σχολείου Κωφών και βαρήκοων Ξάνθης. Οιήπειροι τηςγης και οι άνθρωποί της ήταν το θέμα της θεατρικής παράστασης«ονειρεύομαι τονκόσμο» που παρακολούθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς το πρωί τηςΤρίτηςμε τον γενικό τίτλο «ένα σχολείο για όλους».
Τόσο ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΣάββαςΜελισσόπουλος όσο και ο υπεύθυνος του αρμόδιου γραφείου ειδικήςΕκπαίδευσηςΔημήτρης Κοντσίδης, επεσήμαναν την ιδιαίτερη αξία αυτής της εκδήλωσης,δίνονταςτα συγχαρητήριά τους σε όλους τους συντελεστές. Η συνύπαρξη όλων των παιδιών που παρουσιάζουν ιδιαίτερεςμαθησιακέςανάγκες κρίνεται συγκινητική και μαρτυρά την σπουδαιότητα τηςπροσπάθειας πουκατέβαλαν όλοι ώστε να γίνει πραγματικότητα η παράσταση. Ακόμη, αυτή ηπρωτότυπη προσέγγιση έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να συνεργαστούνμε βάσητη δημιουργικότητα, στέλνοντας το μήνυμα του σεβασμού τηςδιαφορετικότητας απότους ίδιους τους μαθητές της Ξάνθης.
Όπως ανέφεραν οι συντελεστές, γνωρίστηκαν για πρώτη φορά στοΚαρναβάλι και εξέφρασαν την επιθυμία να είναι μαζί και να παίξουν σεμια κοινήθεατρική παράσταση. Τελικά αυτό το «όνειρο» έγινε πραγματικότητα καιτελικάαπέδειξαν ότι «ένα σχολείο για όλους» είναι εφικτό και όμορφο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…