Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 «Άστραψε» και «βρόντηξε» η Πατσίδου για την ΕΑΠΑΞ

«Άστραψε» και «βρόντηξε» η Πατσίδου για την ΕΑΠΑΞ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr
 
 
Μετά τη διαπίστωση από μια σειρά γεγονότων ότι «κάτι πολύ σάπιουπάρχει στο…βασίλειο της ΕΑΠΑΞ» δηλώνει παραίτηση το μέλος του Δ.Σ. ωςεκπρόσωπος της δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή», καΔέσποιναΠατσίδου.
Το καράβι φαίνεται να βουλιάζει και η «δίνη» που δημιουργεί γίνεται…τσουνάμι πολιτικών ευθυνών και ευθυνών οικονομικής διαχείρισης  που δρομολογούν εξελίξεις.Αυτόκαταδεικνύεται και από το γεγονός ότι πρώτος… ο καπετάνιος, Διευθύνωνσύμβουλοςκαι πρόεδρος της ΕΑΠΑΞ κ. Αλέκος Κυριακίδης επεχείρησε να εγκαταλείψειτοσκάφος καταθέτοντας παραίτηση σε έκτακτο Δ.Σ. (15 – 6 – 2011) που όμωςδενέγινε αποδεκτή. Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδήγησε την καΠατσίδου ναπαρατηθεί, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές είχε εκφράσει τη διαφωνίατης καιτις ενστάσεις της για τη πρακτική λειτουργίας της εταιρείας μέσα στοΔημοτικόσυμβούλιο, η τελευταία γενική συνέλευση των μετόχων με θέμα τη διάλυσητηςεταιρείας,  αυτή της30ηςΙουνίου, μιας συνέλευσης που δεν έγινε ποτέ και κατέληξε σε φιάσκο αφούστοσύνολό τους οι μέτοχοι γύρισαν την πλάτη στην ΕΑΠΑΞ και τη διοίκησή της.
 
Πατσίδου: «Καμιά άφεση αμαρτιών…»
Η κα Πατσίδου στην ανακοίνωση της αναφέρεται αναλυτικά στους λόγουπου την οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από μέλος του Δ.Σ.καταγγέλλονταςμη σύννομη λειτουργία της εταιρείας ενώ παράλληλα εκφράζοντας τηνπροσωπική τηςάποψη αναφορικά με τη λύση της εταιρείας επισημαίνει ότι αυτό δενσημαίνει ότιπρέπει να δοθεί άφεση αμαρτιών τονίζοντας: «το έλλειμμα όπως προκύπτειαπό τονισολογισμό είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει να αιτιολογηθεί από πούπροέκυψε καινα βρεθούν οι υπαίτιοι, αν υπάρχουν. Δεν είναι δυνατόν να φορτώνεταιένα τέτοιοχρέος στο Δήμο Ξάνθης δηλ. στις πλάτες των συνδημοτών μας».
 
Οι λόγοι της παραίτησης μου από το Δ.Σ. της ΕΑΠΑΞ
 ΔέσποιναςΠατσίδου: «  Αφούέλαβα υπ’ όψιν μου 1)την μη γενόμενηγενική συνέλευση της εταιρίας ΕΑΠΑΞ της 30ης Ιουνίου 2011, όπου δενπροσήλθεκανένας μέτοχος για την οποία α)δεν γνωρίζω αν προσκλήθηκαν νόμιμα οιμέτοχοι,
β)δεν γνωρίζω αν τηρήθηκαν τα όσα υπαγορεύει ο Ν.2190/20 αρθρ. 26σχετικά με την πρόσκληση γενικής συνέλευσης και γ)τα θέματα τηςημερήσιαςδιάταξης, παρά του ότι είμαι μέλος του ΔΣ τα πληροφορήθηκα στις30-06-2011, μεδική μου επιμονή, παρά τις υπαγορεύσεις του Νόμου ότι το ΔΣ ορίζει ταθέματατης ημερήσιας διάταξης στην Γενική Συνέλευση.
Σημειωτέον ότι με δική μου επιμέλεια πληροφορήθηκα την παραπάνωημερομηνία της γενικής συνέλευσης ώστε να παραβρεθώ σ’ αυτήν, δηλ. παράτογεγονός ότι η εταιρία θα προέβαινε σε λύση και εκκαθάριση, όπωςπροκύπτει από3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, το μέλος του ΔΣ δεν έπρεπε να γνωρίζειτηνημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης…
2)την έλλειψη ενημέρωσης για την λειτουργία της εταιρίας και τηνπρόσβασή μου σε έγγραφα που αφορούν την οικονομική της διαχείριση, τηνοποίαδικαιούμαι ως μέλος του ΔΣ.
Στις συνεδριάσεις του ΔΣ, μονίμως μειοψηφούσα, ουδέποτε όμωςκαταγράφηκε η θέση μου, ουδέποτε μου κατέδειξαν πρακτικό συνεδρίασης ΔΣώστε νατο υπογράψω και ουδέποτε μου επετράπη να δω τα πρακτικά, πλην τουπρακτικού Νο105/8-4-2011 το οποίο μου εστάλη στο γραφείο μου προς υπογραφή και τοοποίο δενυπέγραψα, λόγω του ότι δεν απεικόνιζε την αλήθεια της συνεδρίασης, ούτεκατέγραφε τις θέσεις μου και τα όσα είπα κατά την συγκεκριμένησυνεδρίαση τουΔΣ. Αφού εξέφρασα τις διαφωνίες μου στον Πρόεδρο του ΔΣ, με διαβεβαίωσεότι θατο αλλάξει και θα με καλέσει να το υπογράψω, πράγμα που δεν συνέβημέχρισήμερα.
3)την διαπίστωση ότι συμβαίνουν γεγονότα εν αγνοία μου και τηνπαράθεση ψευδών στοιχείων από μέρος του Προέδρου-Διευθύνοντα συμβούλουτηςεταιρίας.
Κατά την ημερομηνία της 30ης Ιουνίου 2011, οπότε και προσήλθα σταγραφεία της εταιρίας από μόνη μου για την γενική συνέλευση, διαπίστωσαμετά απόεπιμονή μου ότι υπάρχει ένα πρακτικό Νο 106, με ημερομηνία 15- 06-2011,στοοποίο φαίνομαι απούσα με θέμα «παραίτηση προέδρου και διευθύνοντασυμβούλου».Σε ερώτημά μου στον Πρόεδρο τι σημαίνει αυτό το πρακτικό, μου απάντησεότιδήθεν δεν με βρήκε για να με καλέσει στο συγκεκριμένο ΔΣ και ότι τελικάηπαραίτησή του δεν έγινε δεκτή. Διαπίστωσα λοιπόν ότι στην εταιρίασυμβαίνουνπάρα πολλά, τα οποία δεν γνωρίζω αλλά και ούτε μπορώ να μάθω αφού δενμουεπιτρέπεται να έχω πρόσβαση σε έγγραφα της εταιρίας που κάθε μέλος ΔΣδικαιούται.
4)την διαπίστωση -μετά το έγγραφο που εξέδωσε η παράταξη «Πολίτεςγια την αλλαγή» στην οποία ανήκω στις 29-06-2011, τα οποία εγώπληροφορήθηκαμία μέρα πριν- ότι είναι πάρα πολλά τα ζητήματα που δεν γνωρίζω για τηνεν λόγωεταιρία, αφορούν δε μεγάλα χρηματικά ποσά και καταδεικνύουν τηναδιαφανήλειτουργία αυτής της εταιρίας.
5)το γεγονός ότι το μόνο έγγραφο που έχω είναι αυτό του ισολογισμούτης 31ης Δεκεμβρίου 2010, το οποίο έλαβα με δική μου επιμονή, παρά τουότιείμαι μέλος του ΔΣ και δεν μου δίδεται τίποτε άλλο, παρά τις γραπτέςαιτήσειςμου, ήτοι α)την με αριθμ. πρωτ. 55/30-6-2011 αίτησή μου για να λάβω ταπρακτικάτου 2011 και τα από 4-7-2011 έγγραφά μου προκειμένου να λάβωοικονομικέςκαταστάσεις και στοιχεία διαχείρισης της εταιρίας, να λάβω γνώση για τομέλλοντης εταιρίας και να ενημερωθώ για την άποψη των μετόχων, για τα οποίακαμίααπάντηση δεν έχω λάβει μέχρι και σήμερα.
Σημειωτέον ότι και για την προηγούμενη χρονιά έλαβα τα παραπάνωέγγραφα με εισαγγελική συνδρομή.
Εξαιτίας της μη νόμιμης λειτουργίας της ΕΑΠΑΞ, την οποία κατ’επανάληψη έχω θίξει και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και σε κάθε ΔΣ τηςεταιρίας, περίμενα να ακούσω τις απόψεις των μετόχων στην παραπάνωαναφερόμενηημεροχρονολογία της 30ης Ιουνίου 2011.Μετά την μη προσέλευσή τους όμωςκαιεξαιτίας όλων όσων έμαθα μέχρι σήμερα όπως τα παραθέτω στο παρόνέγγραφο, καθώςκαι ότι δεν έχω γνώση για τις προθέσεις του Προέδρου και των μετόχωνγια τηντύχη της εταιρίας, ούτε γνωρίζω τυχόν σκοπιμότητες,
Σας δηλώνω την παραίτησή μου από ένα ΔΣ που τύποις υπάρχει καικαταγγέλλω την μη σύννομη λειτουργία της εταιρίας όσον αφορά το τυπικόμέροςτων συνεδριάσεων, της τήρησης πρακτικών και της ενημέρωσης των μελώντου ΔΣ.
Κλείνοντας θέλω να εκφράσω και την προσωπική μου θέση, την οποία ήδηέχω πει δημοσίως στο δημοτικό συμβούλιο, ότι η λύση της εταιρίας δενσημαίνεικαι άφεση αμαρτιών για κανέναν, το έλλειμμα όπως προκύπτει από τονισολογισμόείναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει να αιτιολογηθεί από πού προέκυψε και ναβρεθούνοι υπαίτιοι, αν υπάρχουν.
Δεν είναι δυνατόν να φορτώνεται ένα τέτοιο χρέος στο Δήμο Ξάνθης δηλ.στις πλάτες των συνδημοτών μας».
 
Πολίτες για την Αλλαγή»: «Κάποιοι προσπαθούν να την κλείσουνάρον- άρον για να  «σφουγγαρίσουν»όλες τιςαμαρτίες του παρελθόντος…»
Στο μεταξύ η Δ.Π. «Πολίτες για την Αλλαγή» προέβη στην ακόλουθηανακοίνωση: «Το είδαμε κι αυτό! Στην κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΕΑΠΑΞστις 30Ιουνίου, όπου υποτίθεται ότι θα λαμβάνονταν και αποφάσεις λύσης καιεκκαθάρισηςτης εταιρείας δεν παρουσιάστηκε κανένας μέτοχος , πλην του εκπροσώπουτης ΙεράςΜητρόπολης. Ούτε καν ο εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης! Και θα μιλούσαμεγιαπαρωδία αν δεν ήταν τραγωδία. Τέτοιες εκφυλιστικές καταστάσεις δενέχουμεξαναδεί! Και δεν ξέρουμε που θα καταλήξουν. Ένα είναι βέβαιο. Ότικάποιοιπροσπαθούν συνειδητά πλέον να απαξιώσουν και να κλείσουν άρον – άρονμιααμαρτωλή εταιρεία θεωρώντας ότι έτσι θα «σφουγγαρίσουν» όλες τιςαμαρτίες τουπαρελθόντος. Και βέβαια ούτε που τους νοιάζει τι θα γίνουν οιυπάλληλοι, πουαφού τους χρησιμοποίησαν τόσα χρόνια τους πετάνε τώρα στο δρόμο.
Οι υπόλοιποι μέτοχοι, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, τοΔημοκρίτειο Πανεπιστήμιο γιατί μένουν απαθείς;
Τόσα χρόνια δεν συγκινήθηκαν από όσα κατά καιρούς αναδείξαμε για τηνΕΑΠΑΞ. Ούτε και τώρα; Οι συμπολίτες παρακολουθούν και κρίνουν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…