Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Τα «βρήκαν» δήμος – ΟΕΒΕ για το κυκλοφοριακό

Τα «βρήκαν» δήμος – ΟΕΒΕ για το κυκλοφοριακό

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης καθώς και μια σειρά τεχνικώνπροβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες μετά την υλοποίησητου έργουτης ενοποίησης των πλατειών τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση που είχαντηνΤετάρτη 11 Μαΐου 2011 και ώρα 19:30 στα γραφεία της ΟμοσπονδίαςΕπαγγελματιών –Βιοτεχνών – Εμπόρων  Ν.Ξάνθης , οιΑντιδήμαρχοι Μούρκας και κ. Φωτιάδης μετο Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε. Ν. Ξάνθης.
 
Ο δήμος κοντά στις θέσεις της ΟΕΒΕ
Τα θέματα αφορούσαν τις αρμοδιότητες των δύο αντιδημάρχων, για ταοποία ενημέρωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε. και όπως σημείωσεοπρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Τσιακίρογλου διαπιστώθηκε μια προσέγγισητωναπόψεων του δήμου με τις πάγιες και εκφρασμένων από έτη πριν θέσεις τηςΟμοσπονδίας
Πιο συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος κ. Μούρκας ενημέρωσε το Δ.Σ ότι οδήμος προτίθεται να θέσει σε λειτουργία δύο παρκινγκ δυτικά (Γκαίρυ)καιανατολικά (παζάρι) αλλά και να κάνει πεζοδρομήσεις στο κέντρο. Επίσηςαναφέρθηκε ως έργο αποσυμφόρησης του κυκλοφοριακού η επέκταση τηςΣάρδεων αλλάκαι η διάνοιξη της Τσιμισκή μέχρι τον περιφερειακό, δύο έργα πουσυμπεριλαμβάνονται στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Σ’ ότι αφορά τοέργοενοποίησης των πλατειών ο κ. Τσιακίρογλου αναφέρθηκε στα προβλήματα πουδημιουργεί σους καταστηματάρχες της Βασιλέως Κωνσταντίνου η διακοπή τηςκυκλικής κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ ζήτησε να προηγηθεί διαβούλευσηγια τηννέα κυκλοφοριακή μελέτη που ετοιμάζει ο δήμος μετά την υλοποίηση τουέργου πουβασίστηκε σε παλιά και μη επικαιροποιημένη μελέτη. Επίσης έγινε αναφορά στον όγκο τωνπαρκαρισμένων αυτοκινήτων και ζητήθηκε να τηρείται ο νόμος. Επιπλέονσυζητήθηκετο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα υγειονομικούενδιαφέροντος στηνέκδοση αδειών λόγω της πολυνομίας ενώ χαρακτηρίστηκε ως «πυροτέχνημα»από τονκ. Τσιακίρογλου το one stopshopπου εξήγγειλε η κυβέρνηση καθώς δεν περιλαμβάνει ατομικές επιχειρήσειςούτεκαταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 
Αν μας ακούγατε τότε…
«Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» μοιάζει να παραδέχεται ο δήμοςσ’ ότι αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και όπως λέει ο κ.Τσιακίρογλου: «Αν ηδημοτική αρχή μας είχε ακούσει τότε οι καταστηματάρχες δεν θα είχαν ναφοβηθούντίποτε απ’ τους πολυχώρους καθώς το ίδιο το κέντρο θα λειτουργούσε ωςπολυχώρος».
Τέλος δύο ακόμη θέματα που συζητήθηκαν είναι η πρόθεση του δήμου νατοποθετήσει εμβιθυζόμενες μπάρες στην Παλιά Πόλη από το Δημαρχείο ωςτηςΜητρόπολη  και ναχαρακτηριστούνεπαγγελματικής χρήσης οι δυο πλευρές του δρόμου, ενώ κατατέθηκε ωςπρόταση απότην ΟΕΒΕ στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο να γίνει καταμερισμός ωςπρος τοναριθμό και την ιδιότητα των καταστημάτων που θα περιλαμβάνουν οικεντρικοίοδοί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…