Πάμε Κατασκήνωση «Αρχαία Άβδηρα»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Ανοίγει τις πύλες στις 17 Ιουλίουη κατασκήνωση «Αρχαία Άβδηρα» για να υποδεχτεί τα 100 πρώτα παιδιά τουδημοτικού, παρέχοντας τους τη δυνατότητα να κάνουν ένα 15θήμεροδιακοπές,  βιώνονταςτην ξενοιασιά και τις χαρές της κατασκηνωτικήςζωής, σ’ ένα ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον και σε ευπρεπισμένεςκτιριακέςεγκαταστάσεις και υποδομές που συνταιριάζουν την άνετη και ευχάριστηδιαμονή μετην ασφάλεια.
 
Αγώνας δρόμου από τηΠρωτοβάθμια  -Στήριξη από περιφέρεια καιδήμο Αβδήρων
Έλαβε από νωρίς τα μέτρα της ηΠρωτοβάθμια Ξάνθης προκειμένου να μη χαθεί και αυτή η χρονιά (πέρσι δενλειτούργησαν) και απευθύνθηκε εγκαίρως στο υπουργείο Παιδείας, στηνπεριφέρεια,στο δήμο Αβδήρων καθώς επίσης και τον αν. υπουργό κ. Ξυνίδη και έτσισυγκεντρώθηκεάμεσα το ποσό των 20.000 ευρώ για την εγκατάσταση συστήματοςπυρασφάλειας, ηέλλειψη του οποίου ήταν ο βασικός λόγος που δεν λειτούργησε ηκατασκήνωσηπέρσι. Επίσης  -όπως επισημαίνει οπροϊστάμενος της Διεύθυνσης  Πρωτοβάθμιαςκ. Σάββας Μελισσόπουλος –  μεγάληήταν ησυμβολή του Στρατού και της Πυροσβεστικής στο συντονισμό όλων τωνεργασιών πουέπρεπε να γίνουν. Έγινε ευπρεπισμός του χώρου (βάψιμο) καθαρισμός τωνγηπέδωνβόλεϊ και 5Χ5 (κατασκευάστηκαν πριν 2 χρόνια) καθώς επίσης καιαπεντόμωση: «Ηκατασκήνωση «Αρχαία Άβδηρα είναι έτοιμη να δεχτεί και να φιλοξενήσειπαιδιά σεδύο κατασκηνωτικές περιόδους. Οι γονείς θα πρέπει να είναι σίγουροι ότιταπαιδιά τους θα περάσουν πολύ ευχάριστα αφού η κατασκήνωση διαθέτεικαλέςκτιριακές υποδομές και επίσης θα είναι ασφαλή αφού υπάρχει ένα ικανόεκπαιδευτικό προσωπικό που φροντίζει γι’ αυτό. Είναι ευτυχής συγκυρίαπου αυτήτη εποχή με τις δεδομένες δυσκολίες κάποια παιδιά θα έχουν την ευκαιρίανακάνουν διακοπές, να ζήσουν τη χαρά της κατασκήνωσης», τονίζει ο κ.Μελισσόπουλος, προσθέτοντας ότι έχει εκταμιευτεί και το απαραίτητοκονδύλι γιατην λειτουργία της κατασκήνωσης και μέχρι την Πέμπτη 14 Ιουνίου θα έχειγίνει ηπρόσληψη του προσωπικού περίπου 10 άτομα με όλες τις νόμιμεςδιαδικασίες (έχειαναρτηθεί στο «Διαύγεια» όπως και ο ορισμός των 8 – 10 εκπαιδευτών καιτων 10 –20 ομαδαρχών.
 
Μεγάλο ενδιαφέρον από παιδιάκαι γονείς
Μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχήςεκδηλώθηκε από γονείς μόλις δημοσιοποιήθηκε από τον Τύπο και τηνιστοσελίδα τηςΠρωτοβάθμιας ότι θα λειτουργήσουν φέτος οι κατασκηνώσεις. Επίσηςιδιαίτερο ήταντο ενδιαφέρον από τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι σημειωτέον διαμένουνσυνεχώςστην κατασκήνωση και είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του εκπαιδευτικού,  του αθλητικού και τουψυχαγωγικού μέρους τουπρογράμματος.
Σημειώνεται ότι η πρώτηκατασκηνωτική περίοδος ξεκινά από την Παρασκευή 15 Ιουλίου καιτελειώνει στις29 Ιουλίου και η δεύτερη από τις 29 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο 40% ανήλθαν οι καισαρικές στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com Τη θέση του στην καισαρική τομή δίνει με σταθερή α…