«Δεν αφήνω, δεν αφήνω»

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Από νέα «κύματα» περνά το έργοτων συμπληρωματικών εργασιών στην ενοποίηση των πλατειών, αφού ο δήμοςτηςΞάνθης κατά πλειοψηφία αποφάσισε να ασκήσει αίτηση ανάκλησης εναντίοντηςαπόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Οικονομική Επιτροπή πουσυνεδρίασε τηνΤρίτη το μεσημέρι. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ενέκρινε τηνεξουσιοδότησητων δικηγόρων του δήμου για την άσκηση αίτησης ανάκλησης κατά τηςαπόφασης τουΕΣ, αντιδρώντας επί της ουσίας στο έργο και κρίνοντας το ποσό των188.000 ευρώπου δαπανήθηκε υπέρογκο.
Θυμίζουμε ότι αρχικά η απόφασητου δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης (29.11.2010) που ανέκρινε τη σύναψησύμβασηςανάθεσης για τις συμπληρωματικές εργασίες στο έργο της ενοποίησης τωνπλατειώνμε τη δημιουργία πιάτσας ταξί είχε ακυρωθεί από την ΠεριφέρειαΑνατολικήςΜακεδονίας και Θράκης στις 27 Δεκεμβρίου 2010 λόγω παράβασης του ΚώδικαΔήμωνκαι Κοινοτήτων, καθώς ελήφθη σε προεκλογική περίοδο όπου επιτρέπεται ηέγκρισημόνο εξαιρετικά αναγκαίων και επειγόντων θεμάτων. Το θέμα επανήλθε στοδημοτικόσυμβούλιο μετά τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών και η απόφαση ελήφθημεπλειοψηφία, υποστηριζόμενη μόνο από τη δημοτική αρχή. Ωστόσο, το ΕΣαπέρριψε τηδαπάνη και στην απόφαση αυτή του οργάνου, ο δήμος Ξάνθης προτίθεται ναασκήσειτην αίτηση ανάκλησης.
 
Ξανά πίσω τα λεφτά τηςδενδροφύτευσης
Ακόμη, κατά την έναρξη τηςσυνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ο κ. δήμαρχος ενημέρωσε τα μέληότι οπρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού έστειλε πίσω τα λεφτά τηςδωρεάς(που είχαν σταλεί πίσω με απόφαση δημάρχου ώστε να κάνει η οργάνωση τηςΟμογένειας τη διαχείριση) με την αιτιολογία ότι έκαναν μία κίνησηστήριξης καιείναι υποτιμητικό να πάρουν πίσω τα λεφτά, μιας και οι δωρεές δενεπιστρέφονται. Ο κ. Χρίστος Πούλιος μετά τη συνεδρίαση δήλωσε στο «Ε»ότι:«ολοκληρώθηκε ο κύκλος της ντροπής» και ο κ. Ηλίας Βασιλούδης σχολίασεότι:«δεν κατάφεραν να προφυλάξουν το κύρος του δήμου και του εαυτού τους».
 
Κόντρα συμβούλων- υπηρεσιακών
Κατά τα άλλα, ένταση σημειώθηκεμεταξύ συμβούλων και υπηρεσιακών σε ανώτερες θέσεις, σχετικά με το ύψοςδαπανώνγια λειτουργικές ανάγκες του δήμου. Αρχικά, ο δήμαρχος επέκρινευπηρεσιακούςπαράγοντες για μη κατάλληλη προετοιμασία για τη συνεδρίαση, ενώ και οκ.Πούλιος αντέδρασε γιατί δεν δόθηκαν διευκρινιστικές απαντήσεις για μιασειράδαπανών μικρών και μεγάλων ποσών, χωρίς να γίνεται ανάλυση σχετικά μετο πούκαι πώς θα διοχετευτούν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο 40% ανήλθαν οι καισαρικές στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Ελένη Διαφωνίδουelenidfn@yahoo.com Τη θέση του στην καισαρική τομή δίνει με σταθερή α…