Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Σε αποδοκιμασία της δημοτικής αρχής καλούν οι ‘Πολίτες για την Ξάνθη’

Σε αποδοκιμασία της δημοτικής αρχής καλούν οι ‘Πολίτες για την Ξάνθη’

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Την παρουσία της για άλλη μιαφορά στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης εξασφάλισε η δημοτικήκίνηση‘Πολίτες για την Ξάνθη’ με επικεφαλής τον Νίκο Ανταμπούφη, η οποία είδεταποσοστά της να αυξάνονται ελαφρώς (από 4,43% το 2006 σε 4,51% το 2010),χωρίςόμως να καταφέρει να καταλάβει μία δεύτερη έδρα.
Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη τηςδημοτικής παράταξης εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς όλους όσουςτουςστήριξαν, εκδηλώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα και σημασία τωνπαρεμβάσεώντους στο δημοτικό συμβούλιο. Ακόμη τονίζουν το μεγάλο ποσοστό αποχής,το οποίοκαι μεταφράζουν ως διαμαρτυρία των πολιτών, και αυτό σε συνδυασμό με τημείωσητου ποσοστού της σημερινής δημοτικής αρχής, που δεν κατάφερε να εκλεγείμε τηνπρώτη Κυριακή για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, αποτελεί ένα ακόμημήνυμααποδοκιμασίας των πολιτών στο τρόπο προσέγγισης και διαχείρισης τωνδημόσιωνπραγμάτων.
Όσον αφορά τη στάση που θακρατήσουν τα μέλη της δημοτικής κίνησης που υποστηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑκαιΔημοκρατική Αριστερά , ουσιαστικά επαναδιαβεβαιώνεται ότι δε θα προβούνσεδημόσια δήλωση, για να μην εκληφθεί, όπως εξηγούν, σαν προσπάθειαπροκατάληψηςή χειραγώγησης. Ωστόσο, η ανακοίνωσή τους είναι συνεπής με παλαιότερηδήλωσητου κ. Ανταμπούφη, ο οποίος είχε πει προεκλογικά: «την πρώτη Κυριακήεκλέγουμεδημοτικό συμβούλιο, τη δεύτερη Κυριακή εκλέγουμε δήμαρχο». Οι Πολίτεςγια τηνΞάνθη καλούν τους ξανθιώτες να αποδοκιμάσουν τη σημερινή δημοτική αρχή,θέτοντας αυτή την προοπτική ως θεμέλιο για την αλλαγή στο σκηνικό τουδήμουΞάνθης, όπως την πρεσβεύει η δημοτική κίνηση.
 
Η ανακοίνωση των ‘Πολιτών γιατην Ξάνθη’
«Αρχικά, θα θέλαμε ναευχαριστήσουμε όλους τους συνδημότες και όλες τις συνδημότισσες μας οιοποίοιστις εκλογές της 7ης Νοέμβρη 2010, επέλεξαν τη Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣγια τηνΞΑΝΘΗ» ενισχύοντας τη συνεχή παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο τουνέου ΔήμουΞάνθης. Δηλώνουμε ότι για τέταρτη συνεχόμενη θητεία θα συμμετέχουμε μεσυνέπειακαι παραγωγικότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο τιμώντας την εμπιστοσύνη πουμαςέδειξαν. Όλες οι προσπάθειές μας στοχεύουν στην οικοδόμηση ενόςδιαφορετικούΔήμου Ξάνθης σύμφωνα με την ξεκάθαρη και διακριτή πρόταση που έχουμεαναπτύξει.
Οι εκλογές της περασμένηςΚυριακής χαρακτηρίσθηκαν από τη μεγάλη αποχή (45% στο νέο Δήμο Ξάνθης).Πιστεύουμε ότι μεγάλο μέρος της αποχής εκφράζει τη διαμαρτυρία τωνπολιτώναπέναντι στη γενικότερη πολιτική κατάσταση (μνημόνιο, σχέδιοΚαλλικράτης) αλλάκαι απέναντι στην κατάσταση του Δήμου Ξάνθης. Ταυτόχρονα, πρέπει νασκεφτούμεμε ποιόν τρόπο η διαμαρτυρία που εκφράστηκε με την αποχή θα μετατραπείσεθετική δράση των πολιτών στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τα εκλογικά αποτελέσματα φέρνουν,για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια, τη διεκδίκηση της δημοτικήςαρχής στηδεύτερη Κυριακή. Με αυτά τα δεδομένα, το αποτέλεσμα της περασμένηςΚυριακήςσυνιστά έμμεση αποδοκιμασία του συνδυασμού του νυν δημάρχου.
Οι εκλογές της δεύτερης Κυριακήςέχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Δεν είναι στην αντίληψή μας, ούτε στηνκουλτούρατου κόσμου που μας υποστηρίζει να καθοδηγούμε και να προκαταλαμβάνουμετιςαπόψεις των ψηφοφόρων. Δεν θεωρούμε ότι οι ψηφοφόροι ανήκουν σεκάποιους, αλλάαντίθετα πιστεύουμε ότι διαθέτουν την πολιτική κρίση ώστε ελεύθερα καιουσιαστικά να επιλέξουν τον τρόπο συμπεριφοράς τους. Οι πολίτεςδιαμόρφωσαν τοαποτέλεσμα και οδήγησαν την εκλογή στη δεύτερη Κυριακή. Γνωρίζουνλοιπόν πολύκαλά τι θα κάνουν.
Κύρια και δηλωμένη επιδίωξή μας,κατά την τετραετία που ολοκληρώνεται, αποτέλεσε η αλλαγή του σκηνικούστο Δήμοτης Ξάνθης. Θεωρούμε ότι η Δημοτική μας Κίνηση είναι παράγοντας αυτήςτηςαλλαγής. Πιστεύουμε ότι στην εκλογή της Κυριακής της 14/11 θα είναιχρήσιμο γιατον τόπο μας να αποδοκιμαστεί με όποιο τρόπο κρίνει ο καθένας, με τηστάση ή τηψήφο του, η απερχόμενη Δημοτική  αρχή».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…