Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Έγινε …του «Κυβερνείου» στο Δημαρχείο

Έγινε …του «Κυβερνείου» στο Δημαρχείο

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
«Βροχή» οι ενστάσεις από την μείζονα καιελάσσονα αντιπολίτευση στοΔημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 30 Αυγούστου και όλες αφορούσαν στοθέμα τηςπαραχώρησης κοινόχρηστου χώρου όπου βρίσκεται η εξέδρα του Κυβερνείου,νοτίωςτης οδού Πινδάρου, το οποίο και κυριάρχησε στη συνεδρίαση.
 
«Δωράκι» από Δήμαρχο προς Φανουράκη;
Τόσο ο επικεφαλής της Δ.Π. «Πολίτεςγια την Αλλαγή» κ. Χρίστος Πούλιος όσο και ο επικεφαλής της Δ.Π.«Πολίτες γιατην Ξάνθη»  κ. ΝίκοςΑνταμπούφης αλλά καιη δημοτική σύμβουλος κα Πατσίδου εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους τόσογια τηνουσία του θέματος όσο και για την σκοπιμότητα που εξυπηρετείται καθώςτο θέμααυτό επανέρχεται μετά από 1,5 μήνα στο δημοτικό συμβούλιο και ενώ έχειαπορριπτική απόφαση από το προηγούμενο και από την περιφέρεια. Ζητούσανέτσιεπιτακτικά να πληροφορηθούν ποια είναι τα νέα στοιχεία που δικαιολογούντηνεπαναφορά του αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί ότι αυτό έχει σχέση με τηνπροεκλογική περίοδο και ότι από τη θετική έκβαση του θέματος εξαρτάταιηοριστική ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μανώλη Φανουράκη, ο οποίοςειρήσθω ενπαρόδω δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία όπως και ο κ. Θανάσης Ξυνίδης γιαεπαγγελματικούς του λόγους όπως είπε.
 
Άλλο πράσινο άλλο χώρος πρασίνου
Οι απαντήσεις στις ενστάσεις καιαιτιάσεις της αντιπολίτευση δόθηκαν από τον νομικό σύμβουλο του Δήμουκ.Λάμπρου του οποίου η γνωμοδότηση ήταν θετική, του νομικού συμβούλου τηςεταιρείας κ. Τσατσαρίδη και του ίδιου του δημάρχου.
Συγκεκριμένα  απότον κ. Λάμπρου επισημάνθηκε ότι ο ίδιοςκλήθηκε να γνωμοδοτήσει αν ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να χαρακτηριστεί  κοινόχρηστος χώροςπρασίνου και αν μπορεί ναεκμισθωθεί και η γνωμοδότησή του είναι θετική.
Ο κ. Δήμαρχος αιτιολογώντας τηνεπαναφορά του θέματος είπε ότι την προηγούμενη φορά το θέμα αφορούσετηνέγκριση μίσθωσης του χώρου και όχι τον χαρακτηρισμό του ως κοινόχρηστουχώρουπρασίνου και ότι τώρα το Δ.Σ. καλείται να πάρει κανονιστική απόφαση,  η οποία και θα παραπεμφθείστην περιφέρεια.
 
Τρεις απουσίες από την συμπολίτευση
Οι «εξηγήσεις» και ο διαχωρισμόςπου έκανε ο δήμαρχος δεν φάνηκε να έπεισαν τον κ. Πούλιο αλλά και τονκ.Ανταμπούφη και ο μεν πρώτος δήλωσε ότι απέχει από την ψηφοφορίαεκφράζονταςπαράλληλα τους φόβους του ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως δεδομένογιαπαραχωρήσεις χώρων πρασίνου, ενώ  οκ. Ανταμπούφηςσημείωσε ότι δεν πείστηκε ότι υπάρχει ένα νέο στοιχείο που ναδικαιολογεί μιανέα απόφαση και δήλωσε ότι καταψηφίζει το θέμα. Ο Χασάν Μαλκότς τόνισεότιψηφίζει λευκό ενώ από΄ την πλευρά της συμπολίτευσης όλοι οι παρόντεςδημοτικοίσύμβουλοι ψήφισαν ναι. Σημειώνεται ότι απουσίαζαν. οι ΣοφίαΚαραγιαννίδου,Λεωνίδας Κωνσταντινίδης και Χρήστος Μούρκας.
 
Πόθεν έσχες στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης
Ομόφωνα από όλους εγκρίθηκε ο νέοςκανονισμός  λειτουργίαςτου δημοτικούσυμβουλίου Ξάνθης όπως αυτός προτάθηκε από την επιτροπή αναμόρφωσης τουκανονισμού που είχε συσταθεί, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου ΚώδικαΔήμωνκαι Κοινοτήτων. Να σημειώσουμε ότι στο νέο κανονισμό προβλέπεται σταπλαίσιατης διαφάνειας η προαιρετική κατάθεση του Πόθεν έσχες των δημοτικώνσυμβούλων.Μάλιστα ο κ. Θανάσης Ξυνίδης εξέφρασε την ευχή αυτό να γίνει απ’ όλουςώστε ναμην αφήνονται σκιές στους πολίτες.
 
«Σφιχτοχέρης» στις αποζημιώσεις…
Αναφορικά με τα υπόλοιπα θέματαεγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η πρόσληψη με δίμηνες συμβάσεις στην υπηρεσίακαθαριότητα παρά την αντίδραση του Θανάση Ξυνίδη και τον διαπληκτισμό  του με τον κ. Γιαντζόγλουπου υποστήριξε ότι λόγωτης αναστολής των διορισμών και των διαγωνισμών δεν είναι δυνατόν ναπροκηρυχθούν μόνιμες θέσεις για τα εν λόγω καθήκοντα παρότι παραδέχτηκεότι δενέστειλε αίτημα προς το ΑΣΕΠ. Επίσης έγινε διακανονισμός για τηνκαταβολήαποζημίωση του δήμου σε τρεις συμπολίτες. Ο κ. Δήμαρχος επικαλέστηκεοικονομικήστενότητα του δήμου κα ζήτησε να διευκολυνθεί με καταβολή σε δύο καιτρειςεξαμηνιαίες δόσεις.
 
Χουβαρνταλίκι για αθλητικές εκδηλώσεις
Παρά την οικονομική στενότητα τοδημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ενισχύσει αγώνα Χάντμπολ της ΕθνικήΕλλάδος θαεπιχορηγηθεί με 10.000 ευρώ ενώ η διοργάνωση του TAEKWON DO με 5.000 ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι στα εκτόςημερησίας θέματα ο κ. Φανουράκης κλήθηκε
 να δώσει απαντήσειςσ’ ένα θέμα που έθιξεπρώτο το «Ε» και αφορούσε: Α) Ότι ο δήμος δεν παίρνει κανένα μίσθωμααπό τουςθιάσους και επιπρόσθετα τους προβάλλει εντάσσοντας τους στο πρόγραμμαΓιορτώντης Παλιάς Πόλης., ενώ την ίδια στιγμή δεν διαπραγματεύεται την μείωσητηςτιμής του εισιτηρίου. Ο κ. Φανουράκης τόνισε ότι η ΔΕΑΞ προβαίνει σ’αυτόπροκειμένου να εξασφαλίσει καλές παραστάσεις για το θεατρόφιλο κοινότης πόληςπου διαφορετικά δεν θα ερχόταν στην πόλη. Και αφού δεν έχει λεφτά ο δήμος να τις αγοράσεικάνει αυτό τονδιακανονισμό. Επανέφερε δε την πρότασή του να κατασκευαστεί ένα θέατροστηνπόλη.
 
Κέντρο υποστήριξης Φτωχών οικογενειών «ΕιρήνηΔαλάτση»
Τέλος να επισημάνουμε ότι έγινεένθερμα ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του Θανάση Ξυνίδη το ΚέντροΥποστήριξηςΦτωχών Οικογενειών που  θαλειτουργήσει οδήμος στο Δροσερό να ονομαστεί σε Κέντρο «Ειρήνης Δαλάτση»!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ημερίδα για την Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο, 26Ιουνίου 2010, το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτωνδιοργα…