Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Κύμα μαστροπείας εκ Βουλγαρίας στην Ξάνθη

Κύμα μαστροπείας εκ Βουλγαρίας στην Ξάνθη

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Έπιασε τόπο η ενέδρα των αστυνομικών του τμήματος ΑσφάλειαςΞάνθης και η σκηνοθετημένη ενέργεια να εμφανιστεί ως πελάτηςαστυνομικός μεπροσημειωμένα χαρτονομίσματα των 70 ευρώ και συνελήφθησαν επ’ αυτοφόρωκατηγορούμενοι για μαστροπεία ένας 45χρονος βούλγαρος και μια 43χρονηβουλγάρακαθώς και μια 42χτονηεπίσης βουλγάρα που δεν είχε την απαραίτητη άδεια,ναδιαπράττει πορνεία. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο καισύμφωνα μεπληροφορίες του «Ε» καταδικάστηκαν για «διευκόλυνση και προώθηση σεαλλοτρίωσηκαι ακολασίες» και πρόκειται να απελαθούν αφού εκτίσουν την ποινή τους
 
Τους την έστησαν…
Ιδιαίτερη κίνηση είχε (7 – 9 μ.μ.) νωρίς το απόγευμα τηςΠαρασκευής 24 Σεπτεμβρίου η κατά τα άλλα ήσυχη γειτονιά επί της οδούΑγίουΕλευθερίου. Ήταν η ώρα που έλαβε χώρα η επιχείρηση αποκάλυψης καισύλληψης τουκυκλώματος μαστροπείας Βουλγάρων που δρούσε αρκετό καιρό σε διαμέρισμαπολυκατοικίας. Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν μια πληροφορία που είχαν καιένας απ’αυτούς παρουσιάστηκε ως πελάτης. Η περιοχή ήταν γεμάτη από άνδρες τουτμήματοςασφαλείας και όταν έγινε η σύλληψη των ανδρών στο διαμέρισμαμεταφέρθηκε και οειδικός σκύλος για διεύρυνση ναρκωτικών που όμως δεν ανεβρέθηκαν. 
Να σημειώσουμε ότι στην κατοχή των ανωτέρω δραστώνανεβρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα 4 κινητά τηλέφωνα, το ποσό τωνχιλίωνεξακοσίων πενήντα πέντε 1655 ευρώ και εξήντα (60) προφυλακτικά.
 
300% αύξηση σ’ έναχρόνο η μαστροπεία στην Ξάνθη
Το στοιχείο είναι συνταρακτικό και άκρως ανησυχητικό! Όπωςμας πληροφορεί  οαστυνομικός διευθυντήςΞάνθης ανθεί η μαστροπεία κυρίως με θύματα γυναίκες από την Βουλγαρίακαι ηαύξηση της είναι ραγδαία αφού μέσα σ’ ένα μόνο χρόνο αυξήθηκε κατά300%!
«Μέσα στους 6 μήνες από τότε που έχω αναλάβει εξιχνιάσαμε 2υποθέσεις μαστροπείας. Τέσσερις μέσα σ’ ένα χρόνο. Γενικότερα παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση τααδικήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και τα εγκλήματα ηθών». Νασημειώσουμε ότιη μαστροπεία ως φαινόμενο δεν είναι κάτι το πρωτοεμφανιζόμενο.  Από τις αρχές του 1990 όμωςμε την εμφάνισηκαι ανάπτυξη του οργανωμένου εγκλήματος το οποίο οδήγησε σε μιαδιεθνοποίησηκαι παγκοσμιοποίηση της εγκληματικής δράσης η σωματεμπορία και ημαστροπείαξέφυγαν από το τοπικό επίπεδο και ενδύθηκαν έναν χαρακτήρα διεθνικό,εντάχθηκανκαι αυτές στις δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος. Οι ραγδαίεςπολιτικέςεξελίξεις στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, πουεπακολούθησαν μετά την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και τονδιαμελισμότης Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και οι πολεμικές συγκρούσεις, αρχικά στοΚόσοβο καιαργότερα σε ολόκληρη την πρώην Γιουγκοσλαβία, σε συνδυασμό με τηνοικονομικήεξαθλίωση των χωρών του τρίτου κόσμου συνέβαλαν τα μέγιστα στην έκρηξητηςμαστροπείας και πρόσφεραν άφθονο και φθηνό ‘’εμπόρευμα’’ στα οργανωμένακυκλώματα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ιδού ο Δήμος Αβδήρων …ιδού και οι υπερβάσεις;

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr    Μετά από μια περίοδο επίπλα…