Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Έφυγε απ’ τη ζωή ο Νίκος Λαμπαδάρης

Έφυγε απ’ τη ζωή ο Νίκος Λαμπαδάρης

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Έφυγε απ’ τη ζωή ξαφνικά και αναπάντεχα ο πρώην βουλευτήςτου ΠΑΣΟΚ Νίκος Λαμπαδάρης στα 59 του χρόνια. Οι γιατροί τουνοσοκομείου Ξάνθηςόπου μεταφέρθηκε παρά τις επίπονες προσπάθειές τους, δεν στάθηκε δυνατό να τον κρατήσουν στη ζωήμετά το ισχυρό οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου το οποίο υπέστη στις 4 τοπρωί τηςΤετάρτης.
 
Δραματικός πατέρας…
Ένα δράμα ζούσε στην οικογενειακή του ζωή τον τελευταίοκαιρό ο Νίκος Λαμπαδάρης καθώς ο γιος του που είχε ένα τροχαίο ατύχημαπριν δύοχρόνια και από τότε συνεχίζει να βρίσκεται σε κώμα, καθηλωμένος σε έναειδικόκέντρο αποκατάστασης σε νοσοκομείο της Κρήτης. Ο ίδιος και η σύζυγόςτου έχουνμετακομίσει στην Κρήτη τον τελευταίο καιρό για να είναι κοντά στο γιοτους.
 
Έφυγε ανήμερα τωνγενεθλίων του…
Απανωτά χτυπήματα της μοίρας για την οικογένεια Λαμπαράρη. Οδραματικός πατέρας ήρθε στην Ξάνθη για να κηδεύσει τον πατέρα του πουπέθανεπριν λίγες μέρες και έμελλε να …φύγει και ο ίδιος! Τον πρόδωσε η καρδιάτου…ανήμερα της μέρας των γενεθλίων του!
 
Εκλέχτηκε 2 φορέςβουλευτής
Γεννήθηκε στο Εράσμιο του Δήμου Τοπείρου στις 10 Νοεμβρίου 1951 και είχε σπουδάσειφυσικοθεραπευτής στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, επάγγελμα που άσκησε στηνΞάνθημέχρι την εκλογή του ως βουλευτής. Ήταν παντρεμένος με την ΑριστέαΘεοδωράκηκαι είχε ένα γιο και μια κόρη. Oργανώθηκε στο ΠΑ.ΣO.Κ. το 1974 από ταφοιτητικάτου χρόνια. Συμμετείχε σε όλες τις εκλεγμένες Νομαρχιακές Επιτροπές τουΠΑ.ΣO.Κ. Ξάνθης ως Β΄ γραμματέας (1979-81) και ως Α΄ γραμματέας(1983-86 και1989-91). Το 1985 εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής ΕπιτροπήςτουΠΑ.ΣO.Κ. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου ΜελετώνΙστορίαςτης Θράκης. Μέλος της Ελληνικής Ένωσης για την Ανάπτυξη και τοΠεριβάλλον,(τμήμα της Διεθνούς Ένωσης), και της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματακαι τηνΑπελευθέρωση των Λαών. Ήταν επίσης μέλος των επιτροπών Φιλίας Ελλάδας-Αραβικώνχωρών και Ελλάδας- Ολλανδίας- Λουξεμβούργου.
 Πρωτοεξελέγηβουλευτής Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο 1993 και επανεξελέγη τοΣεπτέμβριοτου 1996. Στις εκλογές του Απριλίου του 2000 δεν εξελέγη, ενώ τον Οκτώβριο του 2002 κατέβηκε ωςανεξάρτητοςυποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Τoπείρου,όμως ανεπιτυχώς. Η σορός του μεταφέρθηκε το πρωί στοΕράσμιο, όπου και θα γίνει η κηδεία του στις 11 το πρωί σήμερα.
 
Δυο λόγια θλίψης απότον Θανάση Μουσόπουλο
«Με θλίψη και μαύρη έκπληξη πληροφορήθηκα τον ξαφνικό θάνατοτου Νίκου Λαμπαδάρη. Πέρα από την πολιτική παρουσία του – για την οποίαάλλοιείναι αρμόδιοι – θα ήθελα να θυμηθώ τη συνεργασία μας στη ΦΕΞ, στοδιοικητικόΣυμβούλιό της, όταν παλεύαμε στα ηρωικά εκείνα χρόνια της δεκαετίας του’80 γιατην πολιτιστική στήριξη της πόλης και της υπαίθρου. Αγωνιστής τουωραίου καιτου καλού στην μνήμη μας για πάντα».
 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τραγούδια σε 20 γλώσσες!

style=”background: white none repeat scroll 0%; font-family: "Book Antiqua"…