Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Τουριστικό τρενάκι και στο Δήμο Ξάνθης

Τουριστικό τρενάκι και στο Δήμο Ξάνθης

0

Παρελήφθη χθες από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης το τουριστικό τρενάκι περιηγήσεων, το οποίο υπόσχεται να δώσει μία διαφορετική άποψη και οπτική στην τουριστική περιήγηση της πόλης μας.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Η/Μ, των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, κ. Δημήτρη Πετρόπουλο, «το όχημα είναι γερμανικής κατασκευής, με κινητήρα «Toyota» 200 ίππων, αρκετά ισχυρό δηλαδή ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε ανηφορικές διαδρομές, ακόμη και πλήρες φορτίου. Διαθέτει τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, από το αυτοματοποιημένο σύστημα πέδησης που μπλοκάρει τους τροχούς των βαγονιών αυτόματα σε περίπτωση αποσύνδεσής τους από ατύχημα, μέχρι τις οπτικές και ηχητικές ειδοποιήσεις ασφαλείας στην καμπίνα του οδηγού σε περίπτωση από λάθους ανοίγματος κάποιας από τις θύρες των βαγονιών». Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, το τρενάκι κόστισε διακόσιες χιλιάδες ευρώ, ποσό που προήλθε από το πρόγραμμα Σ.Α.Τ.Α. για τον Δήμο Ξάνθης.

Όσον αφορά τις δυνατότητές του θα πρέπει να πούμε ότι το τουριστικό τρενάκι του Δήμου Ξάνθης σύρει δύο βαγόνια των δεκαεννέα θέσεων το καθένα, έχει δηλαδή δυνατότητα μεταφοράς τριάντα οκτώ ανθρώπων. Διαθέτει επίσης δική του ηχητική εγκατάσταση η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για την ενημέρωση των επισκεπτών που θα το επιλέγουν κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων που θα προσφέρει, είτε απλώς για να απολαμβάνουν τις τελευταίες …μετά μουσικής! Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις προθέσεις του Δήμου βρίσκεται και η προμήθεια δύο ακόμη βαγονιών κλειστού τύπου, με κλιματισμό, για τους χειμερινούς μήνες.

Αναφορικά, τέλος, με τις πιθανές διαδρομές που θα ακολουθήσει, ο κ. Πετρόπουλος μας ενημέρωσε ότι «από την πλευρά μας θα προτείνουμε δύο διαδρομές. Η πρώτη θα διέρχεται περιμετρικά της πόλης, από το περιαστικό δάσος της Ξάνθης, με διελεύσεις από τα δύο μοναστήρια, Αρχαγγελιώτισσας και Καλαμού, ενώ υπάρχουν σκέψεις και για μία δεύτερη διαδρομή, δεδομένου ότι οι δυνατότητες του οχήματος το επιτρέπουν, η οποία θα είναι εντός της Παλιάς Πόλης, με διελεύσεις από το Δημαρχείο και την Μητρόπολη, καταλήγοντας στην εκκλησία στο Καβάκι». Πάντως οι διαδρομές του θα έχουν σταθερή αφετηρία, αν και αυτά τα θέματα όπως και οι λεπτομέρειες της διαδρομής που θα ακολουθεί, τον συνολικό αριθμό περιηγήσεων ανά ημέρα αλλά και η τιμή εισιτηρίου για την επιβίβαση σε αυτό θα καθοριστούν εν ευθέτω χρόνο με αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Γιώργος Συληγαρδάκης

syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…