Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Νομαρχιακές, δημοτικές και κυκλοφοριακές…απορυθμίσεις!

Νομαρχιακές, δημοτικές και κυκλοφοριακές…απορυθμίσεις!

0

Μάλλον δυσκόλεψε παρά διευκόλυνε την … κυκλοφορία, η παρέμβαση του νομάρχη Ξάνθης αναφορικά με το θέμα του προβλήματος που παρουσιάστηκε με το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης μετά την τοποθέτηση των φαναριών στην 28ης Οκτωβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι με έγγραφό του στις 17 Σεπτεμβρίου προς τον Δήμαρχο, τον Διοικητή Τροχαίας και τους Προέδρους της ΟΕΒΕ, του Εμπορικού Συλλόγου και του Σωματείου Ιδιοκτητών ταξί το οποίο φέρει τίτλο: «Πρόταση για τη διόρθωση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της πόλης της Ξάνθης», προτείνει να απαγορευθεί η στάθμευση επί της οδού 28ης Οκτωβρίου ώστε να δοθούν δυο λωρίδες κυκλοφορίας προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας. Την ίδια στιγμή οι καταστηματάρχες της 28ης Οκτωβρίου βρίσκονται  σε διελκυστίνδα με τους ταξιτζήδες που θέλουν την πιάτσα (από το ξενοδοχείο «Δημόκριτος») που τους …έταξε δήμαρχος και νομάρχης, ενώ η  μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ξάνθης «Πολίτες για την Αλλαγή» κατακεραυνώνει τη δημοτική αρχή: «Λυπηρό αλλά αναμενόμενο αφού αυτή είναι η συνήθης κατάληξη της τακτικής «ό,τι βρέξει ας κατεβάσει» – την οποία επέμενε ο κ.Στυλιανίδης να εφαρμόσει στο έργο της ενοποίησης των πλατειών αγνοώντας τις επανειλημμένες, από το 2007, επισημάνσεις μας για τα «παρατράγουδα» που εγκυμονούσε μια ετεροχρονισμένη υλοποίηση της εν λόγω μελέτης»,  η οποία και δίνει την εντύπωση να παρακολουθεί εκ του μακρόθεν και ν’ αντιμετωπίζει με στωικότητα την κατάσταση, να λέει λίγα λόγια…και καθησυχαστικά!

 

«Όλα θα πάνε καλά…

…ήδη έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση, μετά τη ρύθμιση των φαναριών από τη Siemens. Παρακολουθούμε την κατάσταση συλλέγουμε στοιχεία…θα δούμε πως θα εξελιχθεί και μακροπρόθεσμα ήταν στη σκέψη μας να γίνει διπλής κατεύθυνσης η 28ης Οκτωβρίου αν υπάρξει λόγος», καθησυχάζει ο δήμαρχος Ξάνθης.

Το «Ε» πήγε επί τόπου σε ώρα αιχμής (1.30μ.μ.) και όντως δεν υπήρχε μποτιλιάρισμα και η κυκλοφοριακή ροή ήταν ομαλή.

Αναφορικά δε με τις αντιδράσεις των καταστηματαρχών για την πιάτσα ταξί ο κ. δήμαρχος και πάλι ήταν καθησυχαστικός: «Όντως αντιδρούν οι καταστηματάρχες και εν μέρει έχουν δίκιο να’ χουν πιάτσα μπρος τα καταστήματά τους…όμως όλα θα διευθετηθούν. Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο σε σχέση με το πώς θα λειτουργήσει το έργο της ενοποίησης όμως είμαι βέβαιος ότι για όλα θα βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις».

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Τσιακίρογλου πετά το γάντι προς τον νομάρχη λέγοντας: «Εκβιαστικά διλήμματα δεν δεχόμαστε! Ο νομάρχης μας απειλεί ότι αν δεν γίνει διπλής κατεύθυνσης η 28ης Οκτωβρίου θα βάλει τα ταξί! Και με την φορτοεκφόρτωση των καταστημάτων τι θα γίνει. Τα’ χαμε μαντέψει…Θα γίνει αλαλούμ στο κέντρο της πόλης όπως και έγινε. Γι’ αυτό προτείναμε ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη». Να σημειώσουμε ότι οι καταστηματάρχες προσανατολίζονται σε δυναμικές αντιδράσεις όπως να κλείσουν το κέντρο της πόλης.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Γ. Μανιάτης στην Ξάνθη για την Πράσινη Ανάπτυξη

Στο Nομό Ξάνθης θα &…