Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Ουσιαστική και όχι τυπική η αναβάθμιση»

«Ουσιαστική και όχι τυπική η αναβάθμιση»

0

Ουσιαστικές διευκρινήσεις έδωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, κ. Φίλιππος Φιλίππου, επεξηγώντας ουσιαστικά τόσο την δική του απάντηση, που δημοσιεύσαμε στο χθεσινό φύλλο του «Ε», όσο και τις δηλώσεις που έγιναν από τον ίδιο αλλά και από τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, κατά την επίσκεψη των δύο στο νέο κτήριο του 8ου παιδικού σταθμού, στην περιοχή του οικισμού Χρύσας.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φιλίππου δήλωσε ότι: «κατ’ αρχή θα πρέπει να τονίσω ότι όλα όσα υπονοήθηκαν για το προσωπικό που εργάζεται στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης είναι ανυπόστατα. Όλο το προσωπικό που εργάζεται σε αυτούς ανταποκρίνεται, τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά, στα προσόντα που απαιτούνται για την φροντίδα των νηπίων και των βρεφών που φιλοξενούνται σε αυτούς. Αναφορικά με το θέμα που τέθηκε από την κα Δαλάτση, θα πρέπει να διευκρινίσω ότι ο Δήμος ενδιαφέρεται για την ουσιαστική και όχι μόνο για την τυπική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των παιδικών σταθμών στους πολίτες της Ξάνθης. Ερμηνεύοντας λοιπόν με αυτό τον τρόπο τόσο τα γεγονότα όσο και τις δηλώσεις που έγιναν θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορεί τυπικά όντως να μετακινείται ο 10ος παιδικός σταθμός από την σημερινή, όντως υποβαθμισμένη πλέον, κτιριακή του εγκατάσταση, όμως δεν είναι μία απλή μετακόμιση αλλά μία ουσιαστική αναβάθμισή του, δεδομένου ότι ενώ αυτή τη στιγμή έχει δυνατότητα φιλοξενίας 25 παιδιών, με την εγκατάστασή του στο νέο κτήριο, στην περιοχή Αγ. Ελευθερίου θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου 60 παιδιά. Από την άλλη, υπάρχει και ένα ακόμη, περισσότερο χωροταξικό, ζήτημα που επιλύεται έτσι. Δηλαδή, στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα, όπου είναι πλησίον του 5ου παιδικού, εξυπηρετεί λιγότερο τους συμπολίτες μας, ενώ στην περιοχή του Αγ. Ελευθερίου, όπου θα μεταστεγαστεί, θα καταστεί ακόμη πιο ουσιαστική η προσφορά του στους συνδημότες μας, δεδομένου ότι η τελευταία είναι μία πολύ περισσότερο πυκνοκατοικημένη περιοχή. Τέλος, θα πρέπει να σημειώσω ότι ούτε στην περίπτωση της Χρύσας, με την λογική της κας Δαλάτση, ιδρύθηκε νέος παιδικός σταθμός, όμως είναι επίσης γεγονός ότι ο 8ος παιδικός σταθμός που θα στεγαστεί εκεί, θα μπορεί να φιλοξενήσει 100 και όχι 45 παιδιά, που μπορεί να φιλοξενήσει σήμερα. Αυτή είναι η ουσιαστική αναβάθμιση για την οποία ενδιαφέρεται η σημερινή Δημοτική Αρχή και αυτή στην οποία αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και ο κ. Δήμαρχος».
Σχολιάζοντας την απάντηση του κ. Φιλίππου, η κα Ειρήνη Δαλάτση δήλωσε ότι «αισθάνομαι δικαιωμένη με την απάντηση του κ. Φιλίππου, δεδομένου ότι ο κ. Δήμαρχος μίλησε για νέες κατασκευές ενώ ουσιαστικά πρόκειται για απλές μετακομίσεις υπαρχόντων παιδικών σταθμών».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ναι θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές»!

Αναπτερώνονται ο…