Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Θα επαναλειτουργήσει το περίπτερο στο 8ο χιλιόμετρο»

«Θα επαναλειτουργήσει το περίπτερο στο 8ο χιλιόμετρο»

0

«Δεν έχουμε αφήσει έτσι το ζήτημα με το τουριστικό περίπτερο στο 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ξάνθης – Σταυρούπολης. Αντιθέτως έχουμε ζητήσει να υπάρξει επάνδρωσή του μέσω του προγράμματος stage που πρόσφατα εγκρίθηκε (πριν την Μεγάλη Εβδομάδα) από την αρμόδια διυπουργική στην τελευταία συνεδρίασή της». Αυτά υποστήριξε ο Δήμαρχος Σταυρούπολης, κ. Γιώργος Καρασακαλίδης, μιλώντας στο «Ε» και αναφερόμενος στο θέμα που θίξαμε στο φύλο μας της Μ. Παρασκευής 17 Απριλίου 2009, σχετικά με την ουσιαστική αχρησία στην οποία έχει περιπέσει το περίπτερο τουριστικής ενημέρωσης των ανθρώπων που κατευθύνονται στον ορεινό όγκο του νομού μας, το οποίο βρίσκεται στο προαναφερθέν σημείο. «Είναι στις προτεραιότητές μας, όπως και κάθε άλλη δράση που ενισχύει την επισκεψιμότητα και την εν γένει τουριστική δραστηριότητα στον ορεινό όγκο και στα όρια του Δήμου μας», υποστήριξε ο κ. Καρασακαλίδης, τονίζοντας επίσης την λειτουργία αντίστοιχου σημείου ενημέρωσης επισκεπτών μέσω τηλεματικής, το οποίο ήδη λειτουργεί στην Σταυρούπολη Ξάνθης. Δίνοντας μάλιστα το στίγμα στο οποίο βρίσκονται οι ενέργειες του Δήμου Σταυρούπολης για την επάνδρωση του συγκεκριμένου τουριστικού περιπτέρου, ο κ. Καρασακαλίδης μας τόνισε ότι «έχουν ήδη ενέργειες από μέρους του Δήμου για την πλήρωση των συγκεκριμένων θέσεων μέσω προγράμματος stage, το οποίο έχει ήδη εγκρίνει στην πρόσφατη συνεδρίασή της η αρμόδια διυπουργική επιτροπή. Στόχος μας πάντως είναι η παράλληλη υποστήριξη του συγκεκριμένου περίπτερου με ηλεκτρονικά μηχανήματα και αντίστοιχο τηλεματικό κέντρο, παρόμοιο με αυτό που λειτουργεί ήδη στην Σταυρούπολη, ώστε σταδιακά να αντικατασταθεί η παρουσία του ανθρώπινου παράγοντα εκεί. Από την άλλη και για την συνεχή εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργεί κανονικά και πλήρως επανδρωμένο, το αντίστοιχο κέντρο τουριστικής ενημέρωσης της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., με επικεφαλής τον κ. Π. Καρβουνίδη».
Παράλληλα, ο Δήμαρχος Σταυρούπολης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους άνδρες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σταυρούπολης, της 4ης Ε.Μ.Α.Κ., τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αλλά και στο προσωπικό του Δήμου Σταυρούπολης, που «με άμεση κινητοποίηση και εξαιρετική συνεργασία», όπως χαρακτηριστικά τόνισε, αντιμετώπισαν το περιστατικό ενός ατυχήματος που σημειώθηκε στους καταρράκτες του Λειβαδίτη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, την Δευτέρα 20 Απριλίου 2009, περίπου στις 18:00, υπήρξε ατύχημα στο προαναφερθέν σημείο, όταν από μία τετραμελή οικογένεια που βρισκόταν εκεί για πεζοπορία, η 40χρονη σύζυγος τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι από πτώση, με αποτέλεσμα όμως να μην μπορεί να κινηθεί. Μετά από επιχείρηση, που συντονίστηκε από τους παραπάνω φορείς, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, η 40χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Τέλος, αξιοσημείωτο γεγονός για την περιοχή του Δήμου Σταυρούπολης υπήρξε και η επίσκεψη στην ίδια περιοχή, των καταρρακτών του Λειβαδίτη, του γενικού προξένου των Η.Π.Α. στην Θεσσαλονίκη, κ. Yee Hoyt. Η ιδιωτική επίσκεψη του αμερικανού προξένου είχε ανεπίσημο χαρακτήρα, αν και τα μέτρα ασφαλείας τα οποία ελήφθησαν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «δρακόντεια». Κατά την τρίωρη επίσκεψη του το Μ. Σάββατο, ο κ. Yee συναντήθηκε με τον κ. Καρασακαλίδη, ο οποίος τον ξενάγησε στην περιοχή.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…