Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Μία συνάντηση με ξεχωριστή πολιτιστική βαρύτητα

Μία συνάντηση με ξεχωριστή πολιτιστική βαρύτητα

0

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα μεγάλο κοσμικό γεγονός της πόλης. Ίσως μία συνάντηση επανένωσης (το γνωστό «reunion» αγγλιστί) παλαιών συμμαθητών. Όταν όμως αναφερόμαστε σε ένα εξαιρετικά καταξιωμένο θεσμό στη συνείδηση των ξανθιωτών, και όχι μόνο, όπως το Λύκειο Ελληνίδων της Ξάνθης, τότε μιλάμε για κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή επετειακή συνάντηση, ή ένα κοσμικό γεγονός.
Η επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008, στις 21:00, στο κέντρο διασκέδασης «Απόλλων» και συγκέντρωσε πλήθος επωνύμων και ανωνύμων, μελών, δασκάλων, χορευτών και μη.
Στους παρευρισκόμενους συγκαταλέχθηκαν εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών του τόπου, με επικεφαλής τον Νομάρχη Ξάνθης, κ. Γεώργιο Παυλίδη, τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη και εκπροσώπους τόσο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κοντού, όσο και του βουλευτή Ξάνθης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Σγουρίδη.
Στην ομιλία της η κα Ευτέρπη Στάντσιου, Πρόεδρος του Λυκείου, αναφέρθηκε στην 32χρονη ιστορία του Λυκείου των Ελληνίδων της Ξάνθης, κάνοντας λόγο για τις πολυάριθμες εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει και συμμετάσχει, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, τις βραβεύσεις του αλλά και την πιο σημαντική του επιτυχία από όλες: την καταξίωσή του στην σκέψη και την καρδιά των συμπολιτών μας σαν κάτι περισσότερο από έναν πολιτιστικό σύλλογο, σαν ένα φορέα πολιτισμού. Η αναφορά στην ιστορία του συλλόγου δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει και τον πρώην Νομάρχη Ξάνθης κατά το έτος ίδρυσης του Λυκείου, κ. Κωνσταντίνο Θανόπουλο, αλλά και την σύζυγο αυτού, κα Ελένη Θανοπούλου, οι επίμονες προσπάθειες της οποίας κατέληξαν στην ίδρυσή του, το 1976. Μάλιστα η κα Θανοπούλου παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ταξιδεύοντας από την Αθήνα, όπως και ο κ. Μίμης Γεωργατζής, ο πρώτος χοροδιδάσκαλος του Λυκείου, ο οποίος παραβρέθηκε επίσης.
Αξιοσημείωτη στην επιτυχία της εκδήλωσης ήταν και η συμβολή του μουσικοδιδάσκαλου κ. Γιάννη Καμαριέλη, ο οποίος παρουσίασε ένα εικοσάλεπτο αφιέρωμα στις σημαντικότερες στιγμές του Λυκείου, στην έναρξη της εκδήλωσης, ενώ αποσπάσματα από εκδηλώσεις, μέσα από την συλλογή του ιδίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν οι παρευρισκόμενοι σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία και στο μέλος του Δ.Σ. του Λυκείου και έφορο της εκδήλωσης, την κα Φανή Κυριακίδου, η οποία, μαζί με την Προεδρο, κα Στάντσιου, επωμίσθηκαν και το βάρος του εντοπισμού των αποφοίτων που προσκλήθηκαν στην πολύ επιτυχημένη επετειακή αυτή συνάντηση.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση ενάντια στην προκατάληψη

Την πρώτη του εκδ …