Εκδήλωση ενάντια στην προκατάληψη

0

Την πρώτη του εκδήλωση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί» το Σάββατο και την Κυριακή, 18 και 19 Οκτωβρίου 2008 αντίστοιχα, στο περίπτερο που λειτούργησε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας δίνοντάς της ένα ιδιαίτερο χρώμα αλλά και προσφέροντας ενημέρωση και, κυρίως, ένα «άνοιγμα» σε ένα θέμα που ακόμη φαίνεται να είναι ταμπού στην καθημερινή αντιμετώπισή του από τους περισσότερους από εμάς: τον καρκίνο.
Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας ήταν εντυπωσιακή, με περισσότερους από χίλιους πεντακόσιους συμπολίτες μας να περνούν από το περίπτερο του συλλόγου για να ενημερωθούν, δίνοντας δύναμη και κουράγιο και στα μέλη του νεότευκτου Συλλόγου.
Για τον Σύλλογο μίλησε στο «Ε» η Πρόεδρός του και δημοτικός σύμβουλος, κα Ειρήνη Δαλάτση. Ο σύλλογος, αν και σχετικά νέος (υπάρχει από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους) έχει ξεκινήσει δυναμικά στην παρουσία του στην πόλη μας. Στους στόχους του βρίσκονται η υπεύθυνη ενημέρωση όχι μόνο των μελών του αλλά όλων των πολιτών, κυρίως αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε ομάδες κοινωνικού αποκλεισμού, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σε συνεργασία και με άλλους φορείς, η στήριξη των πασχόντων (ιατρική, οικονομική, ψυχολογική και ηθική) αλλά και των μελών των οικογενειών τους, η εκπαίδευση εθελοντών καθώς και η ανάπτυξη στενών σχέσεων φιλίας με όλους εκείνους που θα είναι διατεθειμένοι να συμπαρασταθούν με κάθε μέσον στο έργο του Συλλόγου. Αναφέρθηκε η έλλειψη ύπαρξης ενός τέτοιου φορέα στον τόπο μας καθώς και η ανάγκη για ενημέρωση και συνειδητοποίηση από όλους μας για τα θέματα που αφορούν στον καρκίνο, που παραμένει ακόμη σε σημαντικό βαθμό ένα είδος κοινωνικού στιγματισμού, με τους πάσχοντες να χρειάζονται την συμπαράστασή μας με όλες της τις μορφές.
Για τους παραπάνω λόγους προετοιμάζεται σειρά εκδηλώσεων από τον Σύλλογο με ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις σχετικά με την ενημέρωση και την πρόληψη, συνεχίζοντας το ξεκίνημα της παρουσίας του στην πόλη μας με εκδήλωση που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, σε συνεργασία με την 3η Δ.Υ.Π.Ε., κλιμάκιο της οποίας σχεδιάζεται να μεταβεί σε όλους τους Δήμους του Νομού μας, πραγματοποιώντας προληπτικούς ελέγχους.
Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση του Συλλόγου αλλά και για την συμμετοχή τους σε αυτόν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Βλασίου (Βενιζέλου 14), στο οποίο και φιλοξενείται, μέχρι την ανεύρεση μονιμότερης στέγης, ο Σύλλογος, καθημερινά μεταξύ 18:30’ και 20:30’, ενώ κάθε Τετάρτη διοργανώνονται και συναντήσεις την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Κλείνουμε για να μην μας κλείσουν»

Κλειστές θα παρα_…