«Ξεκόλλησε» μια υπόθεση χρόνων

0

Στην πολεοδομία της Νομαρχίας Ξάνθης έχει αποσταλεί από το Δήμο Σταυρούπολης, ο φάκελος με τα έγγραφα που προαπαιτούνται για την έκδοση αδείας ανέγερσης 22 εργατικών κατοικιών στο Δήμο, από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.). Όπως είναι γνωστό πρόκειται για ένα θέμα το οποίο παρέμεινε …στις καλένδες πολλά χρόνια τώρα αφού υπήρχε κώλυμα με την παραχώρηση του οικοπέδου από τον Δήμο στον Ο.Ε.Κ. παρότι υπήρχε απόφαση του ΟΕΚ για ανέγερση εργατικών κατοικιών.
Το θέμα το «κυνήγησε» από την πρώτη στιγμή, όπως μας είπε ο δήμαρχος Σταυρούπολης κ. Γιώργος Καρασακαλίδης, καθώς θεωρεί ότι είναι σημαίνον για το δήμο του και θα συμβάλλει στη συγκράτηση του πληθυσμού, ένα πρόβλημα ιδιαίτερα οξύ στο δήμο Σταυρούπολης.
Έτσι με «συνοπτικές διαδικασίες» ξεπεράστηκαν τα προβλήματα με τις εγγύς του οικοπέδου ιδιοκτησίες που αποτελούσαν και την κύρια αιτία του προβλήματος, ολοκληρώθηκε ο φάκελος και τώρα επαφίεται στην πολεοδομία ο χρόνος έκδοσης.
όπως μας πληροφόρησε ο κ. Καρασακαλίδης ευελπιστεί ότι τον Φεβρουάριο – Μάρτιο του 2009 θα γίνει η δημοπράτηση του έργου.
Να σημειώσουμε ότι την επίβλεψη του έργου είχε μεν ο ΟΕΚ αλλά η μελέτη έγινε και με συμβολή του δήμου Σταυρούπολης. Υπάρχει λοιπόν η πρόβλεψη για συμβατότητα στην αρχιτεκτονική καθώς και στις υποδομές οι οποίες σέβονται το περιβάλλον. Έτσι στο βορειοδυτικό μέρος της Σταυρούπολης όπου θα ανεγερθούν οι 22 εργατικές κατοικίες θα υπάρχει υπογείωση των υποδομών (ηλεκτροφωτισμός κ.λ.π.), ενώ στην κατασκευή των κατοικιών θα χρησιμοποιηθούν φυσικά υλικά, όπως γρανίτης και πέτρα της περιοχής. Μ’ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η απόλυτη σύζευξη με το περιβάλλον και την αρχιτεκτονική του οικισμού της Σταυρούπολης και επιπλέον γίνεται πόλος έλξης των δικαιούχων της εργατικής κατοικίας να μετεγκατασταθούν ως μόνιμοι κάτοικοι στη Σταυρούπολη ή οι Σταυρουπολίτες να αποκτήσουν σπίτι στη Σταυρούπολη, μια περιοχή του αιμορραγούσε τις τελευταίες δεκαετίες από την μετανάστευση και τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει μια δυναμική ως αναπτυσσόμενη δύναμη στον αγροτουρισμό.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι εμπνευστής για τη δημιουργία των εργατικών κατοικιών ήταν ο πρώην δήμαρχος Χαρίλαος Ανθόπουλος. Επί των ημερών του είχε εξασφαλιστεί το οικόπεδο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πύλη στην ηλεκτρονική εξυπηρέτηση

Με σύνθημα «στόχο …