Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Ενημερώθηκαν οι Δήμαρχου του νομού μας για τον «Θησέα»

Ενημερώθηκαν οι Δήμαρχου του νομού μας για τον «Θησέα»

0

Όλοι οι Δήμαρχοι και πρόεδροι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού μας, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Δημαρχείο της πόλης, μιας και εκεί τους περίμενε η εκτενής ενημέρωση σχετικά με ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Θησέας».

Ένα πρόγραμμα αναπτυξιακό που στόχο έχει τα «μεγάλα» έργα.

Και βέβαια στο Δημαρχείο βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος όπου με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες μίλησε στους Δημάρχους για το πρόγραμμα αυτό, ακούγοντας στην συνέχεια και τις δικές τους προτάσεις, σε μια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

Καλωσορίζοντας τον Περιφερειάρχη ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Στυλιανίδης τόνισε πως σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για όλους τους ΟΤΑ του νομού μας.

«Και λέω ιδιαίτερη διότι- να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους- γίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα για την υλοποίηση του σημαντικότατου προγράμματος για την Τοπική Αυτοδιοί8κηση, του γνωστού ως «Θησέας».

Από τη στιγμή που η κυβέρνηση βρήκε τους πόρους και μάλιστα τους έχει κατοχυρώσει, δεν μένει σε μας παρά να κινηθούμε ταχύτατα με την βοήθεια και τις οδηγίες της περιφέρειας και προσωπικά του Γενικού Γραμματέα ο οποίος ενδιαφέρεται πάρα πολύ για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού ώστε και την ανάπτυξη που προσδοκούμε μέσα από αυτό το πρόγραμμα να καταφέρουμε και μάλιστα μια ανάπτυξη ισόρροπη και βιώσιμη αλλά παράλληλα να βελτιώσουμε και το επίπεδο της ζωής των συνδημοτών μας. Είναι ένα πρόγραμμα πνοής για μας διότι όπως όλοι γνωρίζετε μεγάλα έργα μόνο από τέτοιας μορφής προγράμματα μπορούμε να κάνουμε».

Οι ΟΤΑ του Δήμου Ξάνθης τόνισε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος προς τον κ. Αγγελόπουλο, θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη εφαρμογή του προγράμματος.

«Είμαι βέβαιος για το φιλοπρόοδο της ΤΕΔΚ και για την αποτελεσματικότητα του Δήμου Ξάνθης αλλά και όλων των ΟΤΑ του νομού» τόνισε στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης.

Το πρόγραμμα «Θησέας» είναι ένα πρόγραμμα αναπτυξιακό όπως είπε, συγκεκριμένο σε χρονοδιάγραμμα και χρήμα.

Εκατόν είκοσι εκατομμύρια εξακόσιες σαράντα επτά χιλιάδες ευρώ είναι το 45% του τρόπου κατανομής για όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από αυτά φέτος θα δαπανηθούν και πρέπει να απορροφηθούν είκοσι επτά εκατομμύρια εκατόν ενενήντα μία χιλιάδες ευρώ. Μιλάμε για πρώτη φορά στην Ελληνική Πολιτεία με αριθμούς και εξαρτάται από όλους μας γιατί είναι ένα πρόγραμμα που πρέπει να συμπορευτούμε με ουσιαστική συνεργασία, διαβούλευση, σεβασμό στον χρόνο και στον τρόπο, θα το αναπτύξουμε, θα το εξελίξουμε για να δώσουμε στην Περιφέρεια ΑΜΘ και ειδικά στην Ξάνθη την προστιθέμενη αξία. Η Ξάνθη δεν έχει ανάγκη από μεγάλα έργα, γιατί αυτά τα υλοποιεί. Ανάγκη έχει από τα παραπάνω έργα που θα την φέρουν στο επίπεδο της πρώτης προβολής σε όλη την περιφέρεια. Δεν κάνω δήλωση διαφοροποίησης από τον Δήμαρχο, αλλά εκφράζω προσωπική αντίληψη για την πρόοδο του τόπου. Σ’ αυτό το πλαίσιο είναι μαζί μας σήμερα όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες που απαιτούνται, για να έχουμε και συμπόρευση του περιφερειακού προγράμματος του ΠΕΠ με τον Θησέα και να έχουμε μια γνώση τι σημαίνει Θησέας».

Ο Δήμος Ξάνθης πάντως έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τον «Θησέα» ενώ αυτό που αναμένουμε είναι και οι απόψεις των υπολοίπων ΟΤΑ, σχετικά με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για την κατανομή των κονδυλίων στους Δήμους της περιφέρειας.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι να δώσουν το παρόν στην πρόσκληση αγάπης της Μητρόπολης Ξάνθης

Ξεκίνησε η συγκέντρωση βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές. Η Μητρόπολη Ξάνθης βλέποντας τ…