Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2005 Όλοι να δώσουν το παρόν στην πρόσκληση αγάπης της Μητρόπολης Ξάνθης

Όλοι να δώσουν το παρόν στην πρόσκληση αγάπης της Μητρόπολης Ξάνθης

0

Ξεκίνησε η συγκέντρωση βοήθειας για τις πληγείσες περιοχές. Η Μητρόπολη Ξάνθης βλέποντας τα όσα συνέβησαν και τον πόσο που κυριαρχεί στην Νοτιοανατολική Ασία, από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε με τον Νομάρχη και τους Δημάρχους όλου του νομού, έτσι ώστε να μη λείπε κανείς από αυτό το «προσκλητήριο αγάπης» στο οποίο όλοι οι φορείς του νομού καλούν τους συμπολίτες, τους συνανθρώπους μας, να ευαισθητοποιηθούν και να προσφέρει ο καθένας από αυτό που μπορεί.

«Αυτό θέλω να το λέω πάντα. Ότι στα προσκλητήρια της αγάπης σημασία δεν έχει το πόσο θα δώσουμε αλλά το πώς θα το δώσουμε και έτσι γι’ αυτό κανείς να μην αισθάνεται άβολα με τον εαυτό του αν έχει, αν αυτό που του επιβάλλει η καρδιά και η συνείδησή του να δώσει είναι λίγο» τόνισε ο Πανοσιολογιότατος κ. Παντελεήμων.

Αυτό το προσκλητήριο της αγάπης απευθύνετε προς όλους.

Ήδη στην εγκύκλιο της Πρωτοχρονιάς, ο Σεβασμιότατος αναφέρεται σ’ αυτήν την πρωτοβουλία των φορέων και της Εκκλησίας και την ημέρα των Θεοφανίων θα υπάρξει μια δεύτερη εγκύκλιος με την οποία καλούνται όλοι να παίξουν ένα άλλο παιχνίδι και είναι αυτό της αγάπης.

Στις Ενορίες της πόλης αλλά και όπου αλλού μπορεί, ο καθένας θα πρέπει να συνεισφέρει αυτά που θα μπορέσει.

Η βοήθεια αυτή θα είναι στα εξής πράγματα: καινούργια κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, μη αλλοιώσιμα, εμφιαλωμένο νερό, γάλα, ζάχαρη, κονσέρβες εκτός κρέατος και ρύζι.

Επίσης αναγκαία είναι και τα φάρμακα πρώτης ανάγκης όπως είναι τα παυσίπονα, γάζες εκτός από οινόπνευμα.

Αυτά τα πράγματα θα συγκεντρωθούν από τον Μη Κυβερνητικό Οργανισμό της Μητρόπολης Ξάνθης η «Πνοή», θα μεταφερθούν στην Αθήνα και από εκεί, με φορτηγό πλοίο θα πάνε στις πληγείσες περιοχές.

Αυτή η προσπάθεια θα διαρκέσει έως τις 15 Ιανουαρίου το αργότερο έτσι ώστε η συγκεντρωθείσα βοήθεια, να πακεταριστεί, να τακτοποιηθεί και να μεταφερθεί στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό.

Κάτι το οποίο έγινε γνωστό είναι ότι σε επικοινωνία της Μητρόπολης Ξάνθης με τον πρόεδρο της Γαλακτοβιομηχανίας ΡΟΔΟΠΗ, η εταιρεία θα πουλάει γάλα από τις εγκαταστάσεις της σε όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, με ειδικές τιμές.

Ο κόσμος της Ξάνθης ξεκίνησε ήδη να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Μητρόπολης Ξάνθης ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κορυφωθεί η προσφορά βοήθειας, αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πως η μεγαλοψυχία και η γενναιοδωρία κυριαρχούν.

ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2005
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δεν μπορεί να εφαρμοστεί το ενιαίο ωράριο…

Που ισχύει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Πληγή» για την μικρομεσαία επιχείρ…