Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σε απεργία-αποχή καλεί ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

Σε απεργία-αποχή καλεί ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης

0

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΕ Ξάνθης και γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης


«Ο αγώνας ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών συνεχίζεται αμείωτος», τόνισαν οι συμμετέχοντες


Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και στη συνέχεια στις 7 το απόγευμα γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης με γενικό σύνθημα «Μόρφωση και Υγεία για όλη την κοινωνία. Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί».

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες είχαν τονίσει πως σκοπός της εν λόγω κινητοποίησης είναι να παρθούν αποφάσεις ενόψει της ολομέλειας προέδρων της ΔΟΕ για την αποτροπή της αξιολόγησης.

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισαν, ζητούν απαντήσεις και λύσεις άμεσα όσον αφορά όλα τα κορυφαία ζητήματα της εκπαίδευσης.

Παράλληλα, έδωσαν έμφαση στην ανάγκη άμεσης οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών σύμφωνα με την απόφαση της 92ης Γ.Σ. ,στην απαίτηση για διάλογο για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στην απαίτηση για διάλογο για το ζήτημα της αξιολόγησης με βάση τις θέσεις του κλάδου.

«Η Συνέλευση έχοντας νόμιμη απαρτία αποφάσισε: Κήρυξη απεργίας- αποχής από τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης , κάλεσμα στη ΔΟΕ να επαναπροκηρύξει αποχή, συντονισμό με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία και ΕΛΜΕ που αποφασίσανε απεργία – αποχή, εξουσιοδότηση στο ΔΣ για επικαιροποίηση σε περίπτωση που χρειαστεί».

Ο Σύλλογος, ακολούθως επεσήμανε ότι μετά την κατάθεση εξωδίκου και την κήρυξη απεργίας το έντυπο Δήλωσης συμμετοχής στην απεργία θα αποσταλεί στα σχολεία.

«Ο αγώνας ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών συνεχίζεται αμείωτος».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και η Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων θα τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά

Μαζί με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης καλούν σε συγκέντρωση …