Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε γενική απεργία καλούν οι συνδικαλιστές της ΑΜΘ

Σε γενική απεργία καλούν οι συνδικαλιστές της ΑΜΘ

0

Πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη με θέμα «ακρίβεια – μισθοί – προετοιμασία πανεργατικής πανδημιοϋπαλληλικής απεργίας» την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου


Ανησυχούν για την εντεινόμενη ακρίβεια και καλούν σε γενική απεργία, οι συνδικαλιστικοί φορείς Δημοσίου της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Προς αυτό το σκοπό πραγματοποίησαν περιφερειακή σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή, στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου, με θέμα «ακρίβεια – μισθοί – προετοιμασία γενικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας», με ενημέρωση από κλιμάκιο της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

«Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ενωτικά και δυνατά!» σημειώνεται χαρακτηριστικά στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, που συνεχίζει ως εξής: «Στις 28 του Φλεβάρη απεργούμε μαζί με τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό Τομέα (πλήθος εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών του Ιδιωτικού Τομέα πήραν αποφάσεις για απεργία την ίδια μέρα)».

Οι διεκδικήσεις:

-Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

-Επαναφορά εδώ και τώρα των Δώρων.

-Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας.

-Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016-17.

-Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

-Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€.

-Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

-Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.ά.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μύλος» με τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Στο 99% των περιπτώσεων υπάρχει πρόβλημα με τα τετραγωνικά που αναγράφονται στα συμβόλαια …